Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Tartós beteg gyermekekkel kapcsolatos kedvezmények fórum

Tartós beteg gyermekekkel kapcsolatos kedvezmények (beszélgetős fórum)


27. filcike (válaszként erre: 26. - Szőkelédi)
jan. 17. 10:21

Ilyenkor szokták azt mondani, hogy külön háztartás, és a kutya nem foglalkozik a felnőtt gyerek jövedelmével.

Én ismerek sok olyat, aki egyedülállóként van bejelntve, közben meg együtt élnek, aki fizet a tartós beteg státuszért stb.

Becsületességgel nem sokra jut az ember, mondjuk az ilyen hazugokat meg pofán tudnám köpni.

26. szőkelédi (válaszként erre: 20. - Fildus)
jan. 17. 10:15
Igen jövedelem függő. Csak azért kaptam én is jövedelem vizsgálat nélkül ,mert 2 árvát neveltem. Aztán már mikor a nagy fiam dolgozott ,nem kaptam mert átléptük a határt. Amúgy meg nevetséges ez az összeghatár,ritka aki nem lépi túl. Erre megy ki a játék sajnos.
25. szőkelédi (válaszként erre: 23. - Filcike)
jan. 17. 10:08

"Az egész rendszer hibás, sokan meg hazudnak, és mindent megkapnak"

Szomszéd minden évben disznót és marhát adott az orvosnak,hogy a tartós beteg papírt aláírja. Jó ez nem most volt ,már 22 éves a srác ,de tuti most is vannak ilyenek. Úgy ,ahogy a leszázalékolásnál is . No befejeztem,ez már nem fórumtéma,meg aztán csak panaszkodik mindenki . Jó egészséget kívánok nektek 😊

24. szőkelédi (válaszként erre: 23. - Filcike)
jan. 17. 10:03
Igen ,nekem is azt mondták Baján is van kórház ,miért viszem Pestre ?Aztán később Pécsre hordtam. Fogszabályozás miatt volt hogy havonta ,csak azért,hogy bele nézzen a szájába. De hálát adok a sorsnak,hogy ilyen baja van "csak" sok cukorbeteg, szívbeteg, asztmás ,stb gyereknek rengeteg az étel,a gyógyszer. Ráadásul az eü dolgozók is néha túl mennek a határon,úgy mint az önkormányzati ügyintézők is . Áááá megint felidegesít ettem magam és elszomorodtam.
23. filcike (válaszként erre: 22. - Szőkelédi)
jan. 17. 09:46

Mi se kapunk utiköltséges papírt, holott 2 megyével arrébb hordjuk orvoshoz a gyereket, ezt azzal indokolták, hogy van közelebb is orvos.

Majdnem megölte a gyerekem, lejebb vitte a gyógyszeradagját, a papírra meg azt írta, hogy én saját döntésem alapján csökkentettem a gyógyszert...hát valószínű minden vágyam az volt, hogy rohammentő vigye el a gyerekemet, szóval nem hordom hozzá.

Az egész rendszer hibás, sokan meg hazudnak, és mindent megkapnak.

22. szőkelédi (válaszként erre: 21. - Filcike)
jan. 17. 09:31

Igen ez szomorú,az ápolási díj fórumon is felháborító eseteket olvasok. Nálunk nem kellett zárt boríték,nem volt rendszeresen gyógyszer hála Istennek. 6000 ft-os keret volt. De pont eleget láttam ,ki mennyit fizet ki a gyógyszerre sajnos. Az utazás a másik ,8 alkalommal voltunk műtéten,(kontroll, vizsgálat, labor már nem is számolom)4 évig még útiköltség papírt sem kaptunk . De ami itt megy az már elkeserítő,beteg gyerekeket dobnak ki a rendszerből, gyógyultnak nyilvánítja egy aktakukac , felülbírálva egy szakorvosi leletet

. Annyi mindent lehetne írni ,de kevés az idő ,a hely,meg aztán kipenderítenének innen . Eddig sem nagyon támogatták a beteg gyerekek családját de most már ez sem lesz .

21. filcike (válaszként erre: 18. - Szőkelédi)
jan. 17. 09:19

Közgyógy alanyi jogon jár ilyenkor, ahhoz képest már sokadjára adtam be, és semmi..leoltanak, hogy a zárt boríték nem kell, beadom és hiánypótlásnak a zárt borítékot kérik.

Az legnagyobb baj az, hogy a lányom gyógyszerei közül párat már kivettek a közgyógyra felírhatóak közül, ami bent van, az meg többnyire hiánycikk.

Sokszor kértem fb-n segítséget egyes gyógyszerek miatt, volt hogy 200km-t kocsikáztunk egy gyógyszerért, mert országosan az az 1 db volt már csak.

20. fildus (válaszként erre: 19. - Fildus)
jan. 17. 09:08
Jövedelemfüggő és nem alanyi jogon jár!
19. fildus
jan. 17. 08:56
Ezen felbuzdulva felhívom az önkormányzatot, a 3 gyerekből 2 tartósan beteg tejfehérje allergia miatt.
18. szőkelédi (válaszként erre: 16. - Filcike)
jan. 16. 11:07
Valószínűleg belefért a határba. Nagyon sok helyen olvasom ,hogy mindent elvesznek lassan a beteg gyerekek családjától. Szégyen ☹️😕
jan. 16. 11:05

"Önkormányzatnál voltam, közölte az ügyintéző, hogy nem hátrányos helyzetet vagy mi a szöszt néznek, vagy iskolázottságot, hanem a papír alapján, alanyi jogon jár a kislánynak."


Ez az én esetemben volt így,valóban jár akkor is ha milliomos vagy . De ehhez sajnos 2 árva kell ...inkább ne legyen senkinek ilyen segély 😟

Hozzáteszem,egy évig semmit sem kaptam ,mikor Robi betöltötte a 10 évet. Voltam bent a hivatalban ,hogy most merre ,vagy hogyan tovább . Kegyesen elküldtek a munkaügyi központba regisztrálni . Egy év múlva feltűnt a házi orvosnak ,hogy miért nem vagyok otthon ??😮 Na akkor mondta ,hogy jár az ápolási díj a gyerekre . Kinyomtatott jogszabállyal mentem be ,mert nem tudták ,hogy mi a helyzet. Három ügyintéző kereste a törvényt ,nem e kamuzok. Szánalmas.Szóval , ennyit erről 😕 szerintem próbáld meg hátha sikerül. Legyen szerencséd 🤗

16. filcike (válaszként erre: 15. - Szőkelédi)
jan. 16. 11:00
Nekem ált.sulis volt mindkettő akkor.
15. szőkelédi (válaszként erre: 10. - Filcike)
jan. 16. 10:55
🤣🤣 úgy van! Természetesen a felháborodás,én is kaptam míg 2 kiskorú volt ,ebből a kicsi tartós beteg volt . Aztán a nagy kikerült az iskolából ,akkor elvették ,mert hirtelen "túl sok" lett a jövedelem. Pedig 2 árvát neveltem egyedül. Ezért nem is emelik a minimál öregségi nyugdíjat,mindennek az az alapja.
14. filcike (válaszként erre: 13. - Szneszabonoja)
jan. 15. 13:04
Fantasztikus...
13. szneszabonoja (válaszként erre: 12. - Filcike)
jan. 15. 13:00
Bizony!!! Mi a GYOD-al jártunk így, alapjában még annó ápolási néven, kiemeltet kaptunk, majd jött a GYOD. Levonták a GYES miatt a különbözetet, aztán egyszer csak nem folyósították. Hívtam az ügyintézőt, hogy most mi is a helyzet, kell-e papír megint..közölte, majd jön a szakértő és megnézi a kislányt. Mondom, rendben..vártam-vártam szorgalmasan, de sehol semmi..erre kapok a múlt héten egy levelet, hogy ennyi meg ennyi amit februárban utalnak...
12. filcike (válaszként erre: 11. - Szneszabonoja)
jan. 15. 12:54
Így igaz..ebben az volt fura,hogy előtte évben a nagyra nem,de rá megkaptam mondván tartós beteg..utána évben már ra sem...egy tollvonás nekik,hogy módosítsanak bármit is.
11. szneszabonoja (válaszként erre: 9. - Filcike)
jan. 15. 12:44
Szomorú ez kérem szépen. És nem csak az, hogy elutasították, hanem már az is, hogy egyáltalán valaki gyermeke beteg ( a betegség mértéke mindegy szerintem).
jan. 15. 12:44

Nem vitatkozni akarok!

Add be,ha alanyi jogon megkapod szólj,mert akkor ráboritom az itteni ügyintézőre,sőt pesten is a góréra az asztalt.

9. filcike (válaszként erre: 8. - Szneszabonoja)
jan. 15. 12:38

Hidd el hogy nem jár..enyém se kapja,pont azért mert túllepjük a limitet hiába tartós beteg.

Fellebeztem a jogszabályra is hivatkozva,de elutasították,mondván a jogszabály már nem hatályos.

8. szneszabonoja (válaszként erre: 7. - Filcike)
jan. 15. 12:36

Nos, a jogszabályt én is így értelmeztem, megmondom őszintén, eddig sem adtuk be, pedig Maja Dézi már 3 éves, 2 hónapos korától van tartós betegségre vonatkozó dokumentumunk. Aztán ma, amikor az Önkormányzatnál voltam, közölte az ügyintéző, hogy nem hátrányos helyzetet vagy mi a szöszt néznek, vagy iskolázottságot, hanem a papír alapján, alanyi jogon jár a kislánynak.


Csúnya dolog lehet, de vitába keveredtünk, hogy a jövedelemhatár stb., mire közölte, hagyjuk a jövedelmet, ha ilyen dokumentum van, megkapja a gyerek.


Mivel itt hamarabb szerzek bármiről releváns információt, ezért nyitottam a fórumot is!


Köszönöm a segítségedet!

7. filcike (válaszként erre: 6. - Szneszabonoja)
jan. 15. 12:33

Tudom.

De gyermekvédelmi nem jár azért,mert tartós beteg.

Beadhatod a papírt,de nézik az egy főre eső jövedelmet.

6. szneszabonoja (válaszként erre: 5. - Filcike)
jan. 15. 12:31
Tartós betegségre vonatkozó dokumentumunk természetesen van, az általad felsorolt kedvezmények, mint a közgyógyellátás, emelt családi pótlék természetesen jár.
jan. 15. 12:02

Ha van tartos betegségről igazolásod,emelt csp,kózgyógy,utazási kedvezmeny jár ill.10 éves korig gyes.

Gyermekvédelmi tartós betegségre nem jár,az jövedelem függő.

4. Guruljka (válaszként erre: 3. - Szneszabonoja)
jan. 15. 11:57
Igazán szívesen. :D Ez is valami kis plusz havonta.
3. szneszabonoja (válaszként erre: 2. - Guruljka)
jan. 15. 11:55
Nagyon szépen köszönöm! :-)
2. Guruljka (válaszként erre: 1. - Szneszabonoja)
jan. 15. 11:53
jan. 15. 11:49

Sziasztok!


Kislányom tartós betegsége miatt, most igénylem a gyermekvédelmi kedvezményt a kezelőorvosunk javaslatára.


Tudnátok segíteni abban, hogy pontosan mi is ez a kedvezmény?


Köszönöm!

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook