Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Ki minősül tartósan munkanélkülinek, és milyen kedvezmény jár utánuk? fórum

Ki minősül tartósan munkanélkülinek, és milyen kedvezmény jár utánuk? (tudásbázis kérdés)

2013. szept. 10. 08:48

Szia!


Nem kell fizetnie a szociális hozzájárulást és a szakképzésit, itt a pontos megfogalmazás:


A szociális hozzájárulási adó szabályait is tartalmazó 2011. évi CLVI. törvény 462/C §-a szerint a korábban tartósan álláskeresőként nyilvántartott személyt munkaviszonyban foglalkoztató kifizető a szociális hozzájárulási adóból adókedvezményt vehet igénybe. Ennek mértéke a bruttó munkabér, de legfeljebb havi 100 ezer forint 27 százaléka lehet a foglalkoztatás első két évében, a harmadik évben pedig a 14,5 százaléka.


A szakképzési hozzájárulásról és a képzés fejlesztésének támogatásáról szóló 2011. évi CLV. törvény 4. §-a szerint pedig a szakképzési hozzájárulás alapját csökkenti – többek között - a korábban tartósan álláskereső személyként nyilvántartottat munkaviszonyban foglalkoztató kifizető által fizetett bruttó munkabér összege, de legfeljebb havonta 100 ezer forint. A törvény szerint e kedvezmény a foglalkoztatás első két évében érvényesíthető.


Tartósan álláskereső az, akit az állami foglalkoztatási szerv a kedvezményezett foglalkoztatást megelőző 9 hónapon belül legalább 6 hónapig álláskeresőként nyilvántartott.

2013. szept. 10. 08:42
Arról szeretnék bővebben tudni,hogy 3 hónapja regisztrált munkanélküli vagyok.Tudomásom szerint ez már tartósnak számít.De van olyan kedvezmény amit az Apeh ad és az csak 6 hónap után jár.hogy is van ez?A munkáltatónak mennyit jelent ez forintban?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook