Tapasztalatok a fagyasztott embriók beültetéséről? (beszélgetés)
Nekem junius vegen lesz egy eve, hogy fagyasztottak. Ha egyszer mar le van fagyasztva akkor mindegy mennyi ideig vannak a huvoson :-)
Amerikaban par eve szuletett baba tiz eves fagyasztasbol vagy valami ilyen brutal hosszu ido utan.
sziasztok valaki azota tesztelt + ??
kinek mennyi ideje van mar lefagyasztva az embriok?
50-50, ertem en, de ha azt vesszuk, hogy zsebbol mennyibe kerul egy fagyis vs. friss lombik...
Andi, igy nem volt olyan nehez a dontes.
Meggondolandó ez a kifizetem, kifizettetem dolog több ok miatt is:
Kifizetem és sikerül = megbánom mert többet akkor úgyse megyek és az oep is fizethette volna
Kifizetem és nem sikerül = ebben az esetben örülök, hogy kifizettem mert maradt egyel több lehetőség a stimus pogramokra
Oep fizeti és nem sikerül = megbánom mert elvész egy lehetőségem
Oep fizeti és sikerül = ez lenne a legjobb, legtökéletesebb megoldás, de nyilván ezt senki se tudja garantálni
Szóval elég nagy dilemma ez…
Ezt nem tudtam, köszi az infót.
Akinek néhányszor kettő van lefagyasztva, annak honnan tudják, hogy mennyit olvasszanak ki, hogy mondjuk kettő beültethető legyen?
Elég baj, hogy nem fagyaszthatóak vissza mert reményeim szerint több fel fog ébredni mint amennyit vissza fognak ültetni. Így a maradék babácskáknak el van a sorsuk eleve rendelve... :(
Mivel nekem nem kell mennem a mensi első napján, így gyógyszert se kell onnantól szedni, ezért gondolom a spontán ciklusos beülti lesz. A ciklus kb. 6. (5-7) napján kell menni uh-ra, vv nem lesz és gondolom onnan indul valami gyógyszeres kezelés. Közben még nézik a tüszőt, ami érik és a nyh vastagságot? Ha minden OK, akkor ciklus közepe körül beülti?
Te a fagyis beültiket mindig kifizetted vagy beszámítattad az oep által finanszírozott programokba?
Visza nem fagyaszthatoak sajnos. Vagy kered oket vagy ugye felajanlod a tudomany oltaran illetve kidobjak...
Amugy jo sok fele protokoll van. Nekem negy fagyis beultim volt az elso haromnal a menzesz elso napjatol kaptam osztrogen tabit igy direkt nem volt peteeresem, de a beultiig legalabb 3x volt uh es vevetel is. Amikor megfelelo vastagsagu lett a nyh, akkor ahhoz kepest a harmadik napon beultettek a harom naposakat. Aztan az utolsonal en ajanlottam fel jogy mi lenne ha termeszetes ciklusban lenne. Akkor a 9. napon volt az elso uh es vervetel aztan amikor a tuszo elerte a kb. 18-20mmt akkor kaptam a tuszorepesztot. Nekem ez volt a legszimpibb modszer.
Köszönöm szépen! Látom van pozitív tapasztalat is meg negatív is, de ez így természetes, hiszen nem vagyunk egyformák. :)
Én bízom a FET-ben mert nem nyomnak teli hormonnal, nincsennek mellékhatások és hagyják, hogy a szervezet magától álljon rá arra, hogy baba kerül bele.
Nekem csak 3 napos fagyibabáim vannak, nem tudom, hgy miért nem vitték el őket 5 napig, hiszen voltak bőven, páran biztos kibírták volna és akkor talán az esélyem is nagyobb lett volna a beültetéskor vagy a FET-nél lenne nagyobb. De ez már soha nem fog kiderülni.
Még egy kérdésem lenne. Ha mondjuk a felébredtek közül még mindig marad szám feletti embrió akkor azzal mit csinálnak? Vissza lehet őket fagyasztani vagy akkor már tönkremennek és többet nem használhatóak fel?
Szia!
Ahany meddösegi , annyi variacio. En Pecsre jarok, 5x volt fagyasztott beültetesem. Nalam nem neztek hormonokat, uh volt a 9. napon, ha ott minden rendben , akkor 12. napon tüszörepesztö es a 3 napos embriokat a ciklus 17. napjan kaptam vissza. A 14. naptol volt 3x2 Utrogestan . A beültetes utani 2. napon es utana hetente fel ampulla Ovitrelle. Nekem 15 embrio volt fagyasztva , ha jol emlekszem , akkor 12 ebredt fel. Sajnos egyszer sem sikerült :(
Sziasztok!
Kérlek benneteket, hogy írjátok le, hogy hogy zajlik egy fagyasztott embrió beültetéses protokoll. Annyit tudok, hogy a ciklus 5-7. napján kell menni uh-ra és utána? Vv nem kell, hormonsort nem béznek? Félidő körül van a beültetés gyakorlatilag spontán ciklusban? Miket kell szedni?
Az embriók hány %-a szokott felébredni és általában mennyi a sejtvesztés? Mit tudtok mennyi a sikerességi ráta?
Sziasztok!
Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy van két gyermekem (1 és 3 éves), de sajnos mindkettő ismeretlen eredetű (genetikai valószínű) súlyos fejlődési rendellenességgel született. Így sajnos csak az a megoldás maradt számomra, hogy adományozásra felajánlott embriót lehet beültetni, hogy egészséges gyermekem születhessen. Mivel nagyon kevés az adományozásra felajánlott embrió, így nagyon kicsi esélyem van arra, hogy legyen egy egészséges kisbabám. Tudnátok- e abban segíteni, hogy hol tudnék próbálkozni?!
S akinek nincs peteérése? Nem inkább nekik kellene plussz hormon?
azért gondoltam, hogy nem annyira okés a házasélet, mert elvileg ugye megtermékenyülés is lehet, ami bekavarhat valamiképp beavatkozás előtt, másnem ikreket eredményez?
Lehet, hogy most kicsit megkavarodtam?
Sziasztok!
Az előző fagysztott embrió beültetéseknél csak a beülti után kellett ovitrellet szúrni. Most volt egy nagy tüszőm és ezért most beülti előtt is szúrnom kellett, hogy megrepedjen. Azért kell megrepeszteni, nehogy bekavarjon ez az érett tüsző, meg hogy ne legyen ikerterhesség?Ilyenkor tiltott a házasélet?
Sziasztok,
Egy kis információra lenne szükségem, hátha Ti tudtok segíteni. Ha punkció után nem volt emriótranszfer (fagyasztás volt) és a punkció TB-s volt, akkor a következő ciklushónapban amikor a fagyasztott embrió visszaültetést csinálják akkor ezért kell fizetni? Vagy ez az első TB-s folyamat befejezésének tekinthető? Vagy ez már egy második TB-s?
További ajánlott fórumok:
- Mit rejt a hűtőd, fagyasztód?
- Patkány a fagyasztóban
- Te fel mernél használni egy 2hete lejárt fagyasztott csirkét?
- Az alkohlistákon valóban segít a kapszula beültetés?Mik a vélemények, tapasztalatok?
- Van valakinek tapasztalata sérvműtét utáni háló beültetéséről?
- Ismeri valaki a Volom Dentált vagy a Czinkóczky fogászatot? Lehet, hogy beültetésre is szükségem lesz, írnátok tapasztalatot ezekről?