Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Tapasztalatok a fagyasztott embriók beültetéséről? fórum

Tapasztalatok a fagyasztott embriók beültetéséről? (beszélgetés)

1120. 55c0be1206 (válaszként erre: 1119. - Gyongyszemecske)
2014. ápr. 19. 20:25

Nekem junius vegen lesz egy eve, hogy fagyasztottak. Ha egyszer mar le van fagyasztva akkor mindegy mennyi ideig vannak a huvoson :-)

Amerikaban par eve szuletett baba tiz eves fagyasztasbol vagy valami ilyen brutal hosszu ido utan.

2014. ápr. 15. 15:19

sziasztok valaki azota tesztelt + ??

kinek mennyi ideje van mar lefagyasztva az embriok?

2014. márc. 24. 18:36

50-50, ertem en, de ha azt vesszuk, hogy zsebbol mennyibe kerul egy fagyis vs. friss lombik...

Andi, igy nem volt olyan nehez a dontes.

1117. Rhehina (válaszként erre: 1115. - 55c0be1206)
2014. márc. 24. 15:56

Meggondolandó ez a kifizetem, kifizettetem dolog több ok miatt is:

Kifizetem és sikerül = megbánom mert többet akkor úgyse megyek és az oep is fizethette volna

Kifizetem és nem sikerül = ebben az esetben örülök, hogy kifizettem mert maradt egyel több lehetőség a stimus pogramokra

Oep fizeti és nem sikerül = megbánom mert elvész egy lehetőségem

Oep fizeti és sikerül = ez lenne a legjobb, legtökéletesebb megoldás, de nyilván ezt senki se tudja garantálni

Szóval elég nagy dilemma ez…

1116. Andi12345 (válaszként erre: 1115. - 55c0be1206)
2014. márc. 22. 20:00
Én oep-eset használtam fel. Igaz, én már tudtam, hogy nem megyek több friss lombikra.
2014. márc. 22. 12:09
En kulfoldon csinalom, nekunk mindenkeppen fizetos a fagyi, de szerintem nem szabad oep-pel csinaltatni, valahogy inkabb ki kell kohogni az osszeget mert sokkal olcsobb, mint egy friss lombik, inkabb azt fizesse az oep. En gyakorlatilag senkirol nem tudok, aki nem fizette volna ki, hogy igy maradjon az 5-bol.
1114. d812831663 (válaszként erre: 1113. - Rhehina)
2014. márc. 21. 13:42
Felolvasztanak kettőt és várják hogy felébrednek-e, ha igen akkor ok ha nem akkor újra kettőt elkezdenek felolvasztani.
1113. Rhehina (válaszként erre: 1112. - Almafa8)
2014. márc. 21. 12:54

Ezt nem tudtam, köszi az infót.

Akinek néhányszor kettő van lefagyasztva, annak honnan tudják, hogy mennyit olvasszanak ki, hogy mondjuk kettő beültethető legyen?

1112. Almafa8 (válaszként erre: 1111. - Rhehina)
2014. márc. 19. 16:19
Nem engedik fel az összeset. Kettesével vannak lefagyasztva, így nem megy veszendőbe.
1111. Rhehina (válaszként erre: 1110. - 55c0be1206)
2014. márc. 19. 13:05

Elég baj, hogy nem fagyaszthatóak vissza mert reményeim szerint több fel fog ébredni mint amennyit vissza fognak ültetni. Így a maradék babácskáknak el van a sorsuk eleve rendelve... :(

Mivel nekem nem kell mennem a mensi első napján, így gyógyszert se kell onnantól szedni, ezért gondolom a spontán ciklusos beülti lesz. A ciklus kb. 6. (5-7) napján kell menni uh-ra, vv nem lesz és gondolom onnan indul valami gyógyszeres kezelés. Közben még nézik a tüszőt, ami érik és a nyh vastagságot? Ha minden OK, akkor ciklus közepe körül beülti?

Te a fagyis beültiket mindig kifizetted vagy beszámítattad az oep által finanszírozott programokba?

2014. márc. 16. 10:00

Visza nem fagyaszthatoak sajnos. Vagy kered oket vagy ugye felajanlod a tudomany oltaran illetve kidobjak...

Amugy jo sok fele protokoll van. Nekem negy fagyis beultim volt az elso haromnal a menzesz elso napjatol kaptam osztrogen tabit igy direkt nem volt peteeresem, de a beultiig legalabb 3x volt uh es vevetel is. Amikor megfelelo vastagsagu lett a nyh, akkor ahhoz kepest a harmadik napon beultettek a harom naposakat. Aztan az utolsonal en ajanlottam fel jogy mi lenne ha termeszetes ciklusban lenne. Akkor a 9. napon volt az elso uh es vervetel aztan amikor a tuszo elerte a kb. 18-20mmt akkor kaptam a tuszorepesztot. Nekem ez volt a legszimpibb modszer.

1109. Andi12345 (válaszként erre: 1108. - Rhehina)
2014. márc. 15. 22:37
Ezt nem tudom. Nekem kettő ébredt fel, mindkettőt visszakértem, nem maradt meg egy sem.
1108. Rhehina
2014. márc. 7. 13:03

Köszönöm szépen! Látom van pozitív tapasztalat is meg negatív is, de ez így természetes, hiszen nem vagyunk egyformák. :)

Én bízom a FET-ben mert nem nyomnak teli hormonnal, nincsennek mellékhatások és hagyják, hogy a szervezet magától álljon rá arra, hogy baba kerül bele.

Nekem csak 3 napos fagyibabáim vannak, nem tudom, hgy miért nem vitték el őket 5 napig, hiszen voltak bőven, páran biztos kibírták volna és akkor talán az esélyem is nagyobb lett volna a beültetéskor vagy a FET-nél lenne nagyobb. De ez már soha nem fog kiderülni.

Még egy kérdésem lenne. Ha mondjuk a felébredtek közül még mindig marad szám feletti embrió akkor azzal mit csinálnak? Vissza lehet őket fagyasztani vagy akkor már tönkremennek és többet nem használhatóak fel?

1107. Andi12345 (válaszként erre: 1105. - Rhehina)
2014. márc. 1. 22:43
Nekem is csak 1x volt uh, de már nem tudom hanyadik napon. Nem néztek se hormonokat, se semmi egyebet. Félidő után van a beületés, ez attól is függ, hogy hány naposan lettek lefagyasztva. A beültetés előtt szúrtam egy ovitrellét, majd beülti utáni naptól kellett utrot használnom még. Nekem 5 naposan 2 db blasztociszta és 3db 8 sejtes lett lefagyasztva, ebből csak a két blaszto ébredt fel, és amelyik sikerült most itt szuszog a kiságyban, jelenleg 7 hónapos. :)
1106. karena
2014. márc. 1. 20:33

Szia!

Ahany meddösegi , annyi variacio. En Pecsre jarok, 5x volt fagyasztott beültetesem. Nalam nem neztek hormonokat, uh volt a 9. napon, ha ott minden rendben , akkor 12. napon tüszörepesztö es a 3 napos embriokat a ciklus 17. napjan kaptam vissza. A 14. naptol volt 3x2 Utrogestan . A beültetes utani 2. napon es utana hetente fel ampulla Ovitrelle. Nekem 15 embrio volt fagyasztva , ha jol emlekszem , akkor 12 ebredt fel. Sajnos egyszer sem sikerült :(

1105. Rhehina
2014. márc. 1. 18:03

Sziasztok!

Kérlek benneteket, hogy írjátok le, hogy hogy zajlik egy fagyasztott embrió beültetéses protokoll. Annyit tudok, hogy a ciklus 5-7. napján kell menni uh-ra és utána? Vv nem kell, hormonsort nem béznek? Félidő körül van a beültetés gyakorlatilag spontán ciklusban? Miket kell szedni?

Az embriók hány %-a szokott felébredni és általában mennyi a sejtvesztés? Mit tudtok mennyi a sikerességi ráta?

2014. febr. 8. 20:18

Sziasztok!

Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy van két gyermekem (1 és 3 éves), de sajnos mindkettő ismeretlen eredetű (genetikai valószínű) súlyos fejlődési rendellenességgel született. Így sajnos csak az a megoldás maradt számomra, hogy adományozásra felajánlott embriót lehet beültetni, hogy egészséges gyermekem születhessen. Mivel nagyon kevés az adományozásra felajánlott embrió, így nagyon kicsi esélyem van arra, hogy legyen egy egészséges kisbabám. Tudnátok- e abban segíteni, hogy hol tudnék próbálkozni?!

1103. pieta4
2014. febr. 8. 16:27
Nem mintha az ember ilyenkor nagyon kívánná az együttlétet:)
1102. pieta4
2014. febr. 8. 16:26
Agyalok itt mindenfélét:)
1101. karena (válaszként erre: 1100. - Pieta4)
2014. febr. 8. 14:17
Mi azert szüneteltettük az együttletet ilyenkor. Nekem az 5 fagyis beültetes alatt 2x nem volt peteeresem, akkor nem is kaptam Ovitrellet, csak az utrot kellett hasznalnom. Rakerdeztem, hogy nem gond-e, hogy nincs, de Kovacs azt mondta, hogy nem, legalabb nem kell megrepeszteni.
1100. pieta4 (válaszként erre: 1099. - Karena)
2014. febr. 8. 13:24

S akinek nincs peteérése? Nem inkább nekik kellene plussz hormon?

azért gondoltam, hogy nem annyira okés a házasélet, mert elvileg ugye megtermékenyülés is lehet, ami bekavarhat valamiképp beavatkozás előtt, másnem ikreket eredményez?

Lehet, hogy most kicsit megkavarodtam?

1099. karena (válaszként erre: 1098. - Pieta4)
2014. febr. 8. 12:55
Szia, nekem soha nem mondta, hogy tilos a hazaselet. Azert kell megrepeszteni, hogy megfelelö legyen a hormon termelesed a beagyazodashoz. Mert, ha nem reped meg idöben, akkor nem tud beagyazodni az embrio.
1098. pieta4
2014. febr. 8. 12:50

Sziasztok!

Az előző fagysztott embrió beültetéseknél csak a beülti után kellett ovitrellet szúrni. Most volt egy nagy tüszőm és ezért most beülti előtt is szúrnom kellett, hogy megrepedjen. Azért kell megrepeszteni, nehogy bekavarjon ez az érett tüsző, meg hogy ne legyen ikerterhesség?Ilyenkor tiltott a házasélet?

1097. cff8a294de (válaszként erre: 1096. - Anmeli)
2014. jan. 21. 09:48
köszönöm szépen h válaszoltál.mi pécsre.
1096. Anmeli (válaszként erre: 1095. - Cff8a294de)
2014. jan. 21. 09:46
Szia! Nekünk nem telefonálni kellett, hanem aznap reggel bemenni és várni. Mi a bmc-be járunk. Te?
2014. jan. 21. 09:30
Sziasztok.kérdésem az lenne hogy fagyasztott embrio beültetés elött kell e telefonálni a központba hogy fel e ébredtek az embriok vagy nem?köszönöm a választ
1094. karena (válaszként erre: 1092. - Puszedli3)
2014. jan. 4. 08:32
Szia! Ha allami intezetbe jarsz, akkor biztos, hogy nem kell fizetni, es a fagyasztott nem szamit bele az 5 tb-s lombikba. Nekem 2 stimum es abbol 2 normal es 5 fagyasztott beülti volt, soha nem fizettem semmiert es meg van 3 tb-s stimu lehetösegem. a Kaalishoz nem tudok hozza szolni.
1093. Anmeli (válaszként erre: 1092. - Puszedli3)
2014. jan. 4. 08:24
Szia! Miért nem volt a stimuláció után beültetés? Túlstimuláltak netalán? Mert akkor nem kell kifizetni a felolvasztási díjat.
1092. Puszedli3
2014. jan. 3. 21:30

Sziasztok,

Egy kis információra lenne szükségem, hátha Ti tudtok segíteni. Ha punkció után nem volt emriótranszfer (fagyasztás volt) és a punkció TB-s volt, akkor a következő ciklushónapban amikor a fagyasztott embrió visszaültetést csinálják akkor ezért kell fizetni? Vagy ez az első TB-s folyamat befejezésének tekinthető? Vagy ez már egy második TB-s?

1091. Andi12345 (válaszként erre: 1090. - Szisza177)
2013. dec. 16. 21:16
A Kaáliban ezt nem lehetett érezni, mindig nagyon segítőkészek és kedvesek voltak, és a doki hívott fel az eredménnyel a telón.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook