Tapasztalatok a fagyasztott embriók beültetéséről? (beszélgetés)
Talaltam egy ilyet.....
Mikor teszteljünk?
Egy egészséges emberi embrió az 5-7 nap között bújik ki a „héjából” (a zona pellucidá-ból) és ezt követően nagyon hamar, tehát a 6-10 nap között beágyazódik. Tehát 3 napos embrió beültetésénél a beültetés utáni 2-5. napon, 5 napos embriónál a beültetés utáni 1-3. napon van a beágyazódás. Más források szerint a beágyazódás folyamata a 12. napig is tarthat. Ez az a folyamat, amiről a legkevesebbet tudnak, mivel semmilyen módszerrel nem lehet szemmel megfigyelni.
Állítólag a transzfer utáni 9. nap (öt napos blasztociszta transzfer esetén) vagy 11. nap (3 napos zigóta esetén) között már érdemes vérből hCG tesztet csinálni. Van, ahol nem csináltatnak vizelet tesztet a nőkkel, mert úgy nagyon sok a hamis negatív. Ennek ellenére nálunk csináltatnak, méghozzá elvileg a 14. napon – ki bír addig várni?
Kevesen tudják, hogy a lombik-kezelés TB által támogatott „csomagjában” benne van 2 béta-hCG teszt is, sőt két UH is, ha a teszt pozitív. Ezért mindenképpen be kell menni béta-hCG (ún. kvantitatív hCG) mérésre, mert kiderülhet, hogy az otthoni teszt nem volt elég érzékeny.
Tehát negatív tesztnél sem szabad pánikba esni, és véletlenül sem abbahagyni a progeszteron-kiegészítés használatát (pl. Utrogestan, stb.) mert attól aztán tényleg megszakadhat a terhesség.
Ha érzed a hasad alját az jó jel is lehet semmiben nem más mint egy nem fagyasztott embrió.....jaj nagyon drukkolunk akkor neked hajrá manocskak.
3 naposakat kaptál vissza?
Mikor mesz vervetelre???Tesztelsz valamikor?
BUÉK minden kedves fórumtársamnak!
(és persze babás új évet!)
Egész jól, csak az új gyógyszertől van egy erős hányingerem. De sebaj, mindent a cél érdekében!
Veled mi a helyzet?
drukkolok neked nagyon ..:)
Én a PCO nem értek nagyon nem is tudom mi az...:)))
remélem sikerül és nem lesz semmi baj...
Tudom, hogy jót akarsz.
De megkérdeztem, és azt mondta, hogy be sem ágyazódtak volna, ha ir-em van.
Én nagyon hiszek benne, hogy most sikerül!
Köszönöm, hogy emberi hangon próbálsz hatni rám!
Ha mégsem sikerülne (ami biztos nem így lesz), akkor utána elmegyek endo dokihoz.
Amúgy mondtam a dokinak, hogy emeljük a merc adagot (most napi 2x 850-et szedek), de mivel le szokott esni gyakran a cukrom, így azt mondta, nem meri, mert bekómázhatok, és ez is azt bizonyítja, hogy nincs ir-em, csak pco-m. Doki szerint a pco okozza az ir-t, nem az ir a pco-t.
Hát nem tudom.
(ja és ez a másik doki volt, nem az enyém. ő is múltkor hasonlóképp nyilatkozott a témáról)
Drága az IR a hormonokból nem derül ki csak cukor+inzulin terhelésen ne haragudj nem értem a dokidat remélem sikerül és nem kidobott pénz lesz...
Tudod,hogy imádlak neked akarok jót hidd el:-))
Drukkolok:)
sajnálom.
A legjobb, hogy utána jött egy másik kis nő, spontán babás lett, ma volt 11 hetes. Kihallatszott uh-ról a nagy örömködés.
Majd a szívem szakadt meg!
De talán egy-két hónap múlva én is így örömködök.
További ajánlott fórumok:
- Mit rejt a hűtőd, fagyasztód?
- Patkány a fagyasztóban
- Te fel mernél használni egy 2hete lejárt fagyasztott csirkét?
- Az alkohlistákon valóban segít a kapszula beültetés?Mik a vélemények, tapasztalatok?
- Van valakinek tapasztalata sérvműtét utáni háló beültetéséről?
- Ismeri valaki a Volom Dentált vagy a Czinkóczky fogászatot? Lehet, hogy beültetésre is szükségem lesz, írnátok tapasztalatot ezekről?