Tanuló vezetők, friss jogsisok gyertek csevegni! (beszélgetés)
Sziasztok!
Látom zajlanak az események, csak kapkodom a fejem!
Nekem is hamarosan letelik a 30 órám, 10 pótórát még biztos kell vennem. Már csak azért is mert nincs meg a kötelező 580 km, de egyébként is szükségem van rá sajnos.
Elég rapszodikus a teljesítményem, nagyon bizonytalannak érzem magam. Még mindig túl merev vagyok, görcsösen csinálom a dolgokat.
Reméltem, hogy ennyi óra után elmúlik, de sajnos nem sikerült még túljutni a holtponton.
De a remény hal meg utoljára...
Na a parkolás a halálom, én aztán biztos nem fogok magamtól 2 autó közötti szűk helyre lavírozni, ha egyszer üres a fél parkoló :D
Az oktatóm normális, jófej, nem kiabálós, de nem mond semmit arra, mennyi pótóra kell még nekem. Mondjuk most nem is erőltetem, majd a 30. után biztos jobban látja ő is.
Sziasztok!Ne aggódj én is így voltam az elején,az első 25 óra nekem is ilyen volt!Én mondjuk 50 óra után vizsgáztam először,de az első vizsgán átmentem!:))
Úgy,hogy az oktatóm a vizsga elött 2 nappal betolta,hogy hát a parkolás miatt,lehet még várni kellett volna a vizsgával!:))
De aztán 1 feladatot kivéve minden elsőre sikerült!:) Csak 3 hibapontom lett!
Úgyhogy csak hajrá,ne keseredj el,menni fog az!:))
Szia :)
Nyugi, nem közvetlenül a 30 óra után érkezik a vizsga. Ha normális a tanárod, be fogja tudni lőni, hogy készen állsz-e vagy sem, még ha te nem is látod magadon úgy. Nekem a 45. óra után jött az első vizsgám :)
Sziasztok, bejelentkezem én is, mind reménybeli jogsi-tulajdonos.
25 óra vezetésen vagyok túl, néha úgy érzem, tök jól megy, néha meg fényéveknyire van tőlem a jogsi. Nagyon nem tudom belőni, mennyi tudás elég a vizsgához, pedig mindjárt lejár a kötelező 30 órám.
Szia Angi!
Biztosan sikerülni fog neked is holnap mindent elintèzni! :)
Remèljük mostmàr a "helyünkön" vagyunk/ leszünk!
Szia Angi!
Köszönöm az infót! Hát engem nem előre értesítettek, sőt konkrétan az autósiskola nem is értesített, hanem pénteken (03.28.-án) szólt az oktató, hogy 03.01-től emeltèk az àraikat! :(
Köszönöm, hogy megkérdezted! :)
Angi!
De jó, örülök, hogy sikerült elintézni! :)
Én holnap készülök be a papírokért! Remélem a "régi" oktatómmal nem találkozok majd ott! :/
Sziasztok!
Chan! Sajnálom, de legközelebb már biztosan sikerülni fog! Addig kell még vezetned? Mikor mehetsz újra vizsgázni?
Angi! Mit intéztél ma?
Kellett fizetned valamit a papírok kiállításáért, vagy bármi miatt?
Én is iskolát váltok! Már jeleztem (ma, email-ben) az autósiskolának, hogy mi a helyzet, de semmi reakciójuk nem volt rá. Holnap reggel felhívom őket!
Hát, ez sem jött össze :(
Valahogy mégis kicsit most büszke vagyok magamra. Nem izgultam (annyira), nem zuhantam össze, nem pánikoltam. Persze volt hiba rögtön az elején, de azt még elnézték nekem. Nyugodt tempó, minden szép.
Csak aztán belvárosban, a fene se tudja, miért, árnyékos (!) helyen nem vettem észre a lámpát. Talán takarta valami, vagy nem tudom... elsőbbségadást láttam. Aszerint jártam el; megálltam, néztem, jönnek-e, nem jöttek, mentem. VB meg is szólalt, hogy alkalmas helyen álljunk meg :( Ő látta a lámpát, ami zöld volt, "zöld lámpánál pedig indokolatlanul nem állunk meg".
Úgyhogy... újabb próba. ;;
Nálam a legdurvább eset az volt,amikor kb. a 6-7. órámon szakadó esőben,sötétben elvitt országútra vezetni. És mindezt úgy,hogy az egyik első lámpája nem világított megfelelően,félig ki volt égve. Indulás előtt szóltam is,azt mondta hogy tudja,de engem ez ne zavarjon. Persze folyamatosan csesztetett,semmi se volt jó. Nagyon rosszul lehetett látni,ráadásul én szemüveges vagyok,így a tükröződés miatt még rosszabb volt. Féltem,alig vártam,hogy vége legyen az órának.
Ez volt az a pillanat,amikor először felmerült bennem a váltás. Csak akkor még nem mertem lépni, és reméltem,hogy pozitív irányba változik majd a kapcsolatunk. Hát nem így lett. Úgy gondolom,ennél csak jobb jöhet!
Sziasztok!
Agevaa! Olyan nálunk is volt, hogy őt kellett ide-oda vinnem.
Nálunk, ha valamit nem tudtam, akkor az volt a válasza (mindenre), hogy ezt tudnom kell már, és hogy mit fogok tenni, ha lelép elém valaki... (???) Mindig ezt mondta!
De soha semmit nem mondott pl. a parkolásokról, mit-mikor-miért-hogyan csináljak. A rutin pályán is, meg az utcán parkoló autóknál is "rámbízta" hogyan oldom meg... :(
Szerintem nálam is autósiskola váltás lesz. Holnap majd kicsit körülnézek.
Angi!
Örülök, hogy sikerült utolérned! :)
Remélem holnap tényleg simán megy majd minden. Írd majd meg, jó?
Sziasztok!
Angi,Csilla: én iskolát is váltok,nemcsak oktatót,mert az eddigi oktatóm egyben az iskola vezetője is. Szóval ma végre sikerült kicsikarni tőle a szükséges papírokat,holnap megyek az új helyre megbeszélni a részleteket.Az óradíj ugyanannyi lesz: 3.000,- Ft. Remélem a hátralévő óráimon többet fogok kapni a pénzemért,mint eddig.
Az én "régi" oktatóm szintén nem magyarázott el semmit sem. Minden kérdésemre az volt a válasz,hogy ezt érezni kell és ezt ő nem tudja megmondani.Ezen felül állandóan telefonált óra közben,nem foglalkozott velem és minden maszek ügyét elintézte,mindenhová elvitette magát. Volt olyan,hogy ténylegesen 25-30 perc volt a vezetés az egy óra alatt,a többit álltam egy helyben,amíg ő ügyintézett. Hosszú oldalakat tudnék íri az elmúlt 20 óra tanulságairól. Bízom benne,hogy az új helyen végre minden jól fog alakulni.
Chan: szorítok neked!
Szia Chan!
Drukkolok holnap! :) Biztosan sikerülni fog!
Igen, jó lenne egy olyan oktató, aki elmagyaráz mindent!
Nekem az elsősegély meg van már. Még a vezetés lenne, abból 19 óra, na meg a vizsga a végén! :)
Mindkettőtöknek olyan szívesen ajánlanám az én oktatómat, de szegény már el van táblázva sok új tanulóval, nem hiszem, hogy tudna még vállalni :( Ő rendes, ha kell, mindent elmagyaráz többször is még utolsó órákban is (ma például ismét kértem, hogy magyarázza el, a párhuzamos hátra parkolást hogy kell korrigálni, ha mégis elrontom... bár ennek ellenére még mindig nem tudom magam elé képzelni a manővert, de ez az én hibám). Persze megesett, hogy üvöltözésig kiakasztottam, de jogosan, meg utólag mindig mosolygott, hogy "bocsánat, de legalább így megtanultad egy életre, nem igaz?!" :D Most is inkább önti belém a lelket, hogy sikerülni fog az a vizsga, csak ne pánikoljak semmin.
Bár minden oktató olyan lenne, mint Ő :(
MagneB6-ot én is elkezdtem szedni vasárnap, nekem egyenlőre működik. Sokkal nyugodtabb vagyok, mint előtte, az idegességből fakadó hasmenésem is enyhült mára. Persze ettől függetlenül reszketek kicsit a holnapi miatt, meg nem érzem úgy, hogy sikerülni fog, de legalább a pánikhelyzet (még) nincs, és a manővereken kívül mástól már nem félek. :D
Remélem, holnap délelőtt befizethetem az EÜ vzsgadíját annak örömére, hogy meglett a forgalmi is :D
Jól teszed! :)
Hazajön este a Férjem munkából, és mi is átbeszéljük mi legyen.
Én is Magne B6-ot szedtem! Amikor előbb olvastam... mintha én írtam volna! Sajnálom, hogy Te is ezen mentél át, de remélem az új autósiskolánál már találsz (találunk mindketten) egy normális oktatót, aki nem keseríti meg ezt az időszakot!
Engem az elején dícsért, még mondta is, hogy kevés olyan tanulója van, mint én, aki beül, és megy minden, ahogy kell. Aztán eltelt pár nap, és kimutatta a foga fehérjét, egy idő után minden rossz "lett", amit csináltam, és jött a bukással!
Amit én hiányoltam nála az az oktatás. Soha semmit nem magyarázott el. Mindent "elvárt" tőlem, mintha nekem tudnom kellene mit-hogyan kell csinálni. És ez így nem jó.