Tanító-/tanár nénik, beszélgessünk! (beszélgetés)
Sziasztok!:)
Én magyar-német szakos vagyok, egy vidéki általános iskolában tanítok. Van még köztetek nyelvtanár? Szívesen cserélnék tapasztalatot valakivel, mert sokszor érzem úgy, hogy kevés a tudásom a gyerekek motiválásához:(
Szóval még mindig szállást keresek...Elegem volt már a sok lepukkant szoc-reál"ifjúsági" szállásból, ami ugyanolyan drága mint a rendes.
Egy jó helyem van:Mátraszentistvánon a Vidróczky csárda. Kifogástalan a szállás és az ellátás is jó! Ilyet keresek, mert minden évben nem mehetünk ugyanoda.
Persze, gondoltam, hogy felsősöket, csak nem tudtam, melyik évfolyamokon. :) Gondolom, velük lehet még kicsit játékosabb formában dolgozni.
Osztályfőnök nem leszel?
Én Szegeden végeztem.
Most szeptemberben megyek vissza teljes állásban dolgozni, mert eddig gyesen voltam a kislányommal. Félvékor viszahívtak, így átvettem egy osztályt, később jött hozzá még egy., így részmunkaidősként kicsit visszarázódtam. Nagyon jó volt, akkor jöttem rá, hogy már hiányzott, amikor újra dolgozni kezdtem.
Az a lényeg, hogy szereted. :)
Nekem a szociológia a másik szakom. Szerencsére van nálunk érettségi utáni szakképzés és ott tanítani tudom.
Neked van máik szakod? Hol végeztél?
Szia!
Én is tanítok magyart, de középiskolában. Nem volt állás középiskolában, ezért mentél általánosba?
Szasztok! Végre szünidő!!!!
Ámbár én elkezdtem a jövő évet tervezni. Tudtok valami jó helyet erdei iskolára? Olyat keresek ahol a szállás is normális, nem valami lepukkant vacakot.Kérlek, ha valaki tud ilyet írja meg!
Osváth Erzsébet: Igazi ünnep ez a nap!
Ünneplőben van ma az osztály:
a tanterem, a gyerekek.
Jókedvű fák játékos lombja
az ablakokba integet.
A lárma, a zaj elhal lassan,
pisszenés sincs, oly nagy a csend.
Oly nagy a csend és oly szokatlan,
mintha nem lenne senki bent.
Egyszerre csak nyílik az ajtó,
tanítónk arca felderül.
Tarka, mosolygós csokrok várják
szótlan, meleg üdvözletül.
Karmester nélkül zeng az ének.
Sok gyermekhang szárnyra kap.
Madárdal kíséri a kertből...
Igazi ünnep ez a nap!
Gonolkodtam már én is azon, hogy ezeknek a felméréseknek mi az értelme? Mi a fenét akarnak állandóan központilag mérni? Ráadásul nálunk kint volt egy fejes valaki a minisztériumból, aki miatt a gyerekeket vissza kellett (volna) fogni...ami persze nem ment, mert már eleve fáradtak és jó meleg is volt.
S hány embert tart el ez? Nem egyet, az is biztos!
Nálunk is zúgolódnak a kollégák, de nem mernek nemet mondani rá! Főleg a zigazgató az, aki behódoló.:((((((
Szia, mindenki!
Ma írtak OKÉV felmérést a gyerekek! Ha van gyerekellenes valami, akkor ez az! Ha csak elolvassák, sem jutnak a végére. Milyen matekfelmérés az, ami előtt meg kell tanítani a hatodikosokat a számológép használatára? Eddig csak számolni tanult, de ez nem elég az OKÉv megírásához. Akik ezt írják, nem sok gyereket láttak, de az is valószínű, hogy a sajátjával nem művelné ezt! Bár jó pénzért mindent! Kíváncsi lennék, hány embert tart el ez a baromság! A matek tananyagnak ehhez nem sok köze van. Túl normális lenne azt nevezni matekfelmérésnek, ami arról szólna, amit tanulnak. Nem tudom, a szülők, tanárok meddig tűrik ezt az álságos felmérést.
Sziasztok!
Nem reklámozni szeretném az oldalt, csak a figyelmetekbe ajánlani valamit!
Nem vagyok tanár, de nemrég megdöbbenve olvastam egy fórumot, ahol egy "Manócska" név alatt futó TANÁR nyilvánosan mocskolódik valakire, aki beírt a fórumra,-és persze nem megdicsérte-, olyan fórumon amit többek között a tanítványai is olvasnak, sőt vele együtt mocskolódnak!
Lényeges különbség van a beíró hangvétele, és a tanár szavai között!
Ahogy olvastam, úgy gondolom, hogy ez nem tanárhoz méltó viselkedés!
Kérlek olvassátok el: www.mazsik.mlap.hu (vendégkönyv alatt keressétek)
Köszönöm
2008/2009. tanévben a szorgalmi idő: 2008. szeptember 1. (hétfő) és utolsó tanítási napja 2009. június 15. (hétfő).
A tanítási napok száma száznyolcvan nap.
A szorgalmi idő első féléve 2009. január 16-ig tart. Az iskolák 2009. január 23-ig értesítik a tanulókat, illetőleg a kiskorú tanulók szüleit az első félévben elért tanulmányi eredményekről.
Őszi szünet: 2008. október 27-től október 31-ig tart. A szünet előtti utolsó tanítási nap október 22. (szerda), a szünet utáni első tanítási nap november 3. (hétfő).
Téli szünet: 2008. december 22-től 2008. december 31-ig tart. A szünet előtti utolsó tanítási nap 2008. december 20. (szombat), a szünet utáni első tanítási nap 2009. január 5.
(hétfő).
Tavaszi szünet: 2009. április 9-től április 14-ig tart. A szünet előtti utolsó tanítási nap április 8. (szerda), a szünet utáni első tanítási nap április 15. (szerda).
Szia!
Igazából nem lehet erre felkészülni. Mindenhol mást és mást kérdezhetnek.
Nekem nem volt felvételi elbeszélgetésem, egyből felvettek. Csak hallomások alapján tudtam írni, amit írtam.
Sziasztok!
behívtak személyes elbeszélgetésre egy gimnáziumba. Még pályakezdő vagyok, most vagyok a diploma előtt. Szerintetek milyen kérdésekre számíthatok? Mire készüljek?
köszi