Tanító-/tanár nénik, beszélgessünk! (beszélgetés)
gyöngyi tudja mi a bajom....sajnálom hogy ilyeneket tapasztalok,de a mi tanárnénijeink hozzáállásával,fegyelmezési módszereivel nem vagyok megelégedve....én szeretnék tanítani,volt idő míg úgy gondoltam majd a baba mellett megyek levelezőn a Tanítóképzőbe...valahol sajnálom,de nálunk be vannak töltve az állások nagyon,megfásult tanítónénikkel...a fiataloknak semmi esélye nincs...
Sajnos, nagyon sok olyan tanárt láttam aki porig alázta a gyereket, vagy idegileg tönkretette. :S Ezért vagyok ilyen negativ egyes tanárokkal szemben.
hidd el hogy ez nem alap:(((nem mondom hogy nem szereti,csak rövid távon,illetve a problémamentes mintagyerekeket...stb....
szóval örülök hogy nálad alapdolog,komolyan....mint egy iskolás és egy majdlesziskolás gyerek anyukája mondom.
Nagyon sok olyan tanár van, aki nem szereti a gyerekeket. Én igen! Ez a fő ok, amiért tanítanék. Csak azért nem említettem, mert úgy gondoltam ez alap :)De úgy tűnik nem...
Ne hari,de ha nem akar valaki szivből tanár lenni ne legyen!!!!csak a könyebb lehetőség látása érdekében ne!Az ég óvja gyerkőimet az ilyen hozzáállásu pedagógusoktól!
De gondolom nem szalag mellett, állva! Úgyhogy
közben a főnököd porig aláz. És ez a nem mindegy! Amúgy meg az a tanár aki panaszkodik, menjen el gyári melósnak! Több pedagógus ismerősöm is elmondta ezt nekem, hogy életük legjobb döntése volt hogy tanárok lettek, mert ennél lazább munka nincs. Hiszek nekik. Én is elmehetnék gyárba dolgozni, de nem akarok, ezért leszek tanár.
Ja! Én napok óta írom a kis elsőseim szöveges értékelését. Kb. gyerekenként 1 óra. Szorozd meg 25-tel!
Kedves no-no!
A tavaszi-nyári őszi szünetről annyit, hogy a nyári szünet nálunk pl. a kihúzódó érettségik miegymás miatt cirka másfél hónap, és azt hiszem, azt a szünetet, ami most lesz Húsvétkor nem nevezném tavaszi szünetnek: péntektől keddig nem megyünk suliba. Két nappal van több szabadnapunk akkor, mint másoknak. Ja, és az őszi szünet: ja, csütörtöktől vasárnapig. Hijnye, de jó nekünk! Két nap szünet! Igazán irigylésre méltó.
ilyen tannénit szeretnék én:(((
Akkor alkoss a tanári munkakörről véleményt, ha már letanítottál legalább tíz évet! Kíváncsi vagyok az akkori véleményedre! Szerintem te nem vagy tisztában a tanári pálya nehézségeivel, fogsz még te örülni annak a sok szünetnek!
Nekünk is 40 órás már a munkahét. Azt az igazgató dönti el, hogy ebből mindet az iskolában kell-e töltened. Az utóbbi időben a kötelező továbbképzések egy része szombaton van. A téli és a tavaszi szünet, csak a diákoknak annyi, az iskola igazgatója rendelkezik a te időddel: ügyelet, múzeumba menés a gyerekekkel, stb. A nyári szünet tényleg jó: 6 hét -minusz a nyári tábor, melyre kötelezhetnek.
Igen, valószínű, hogy fáradt leszek, de még mindig kényelmesebb munka, mintha szalagmunkás lennék, mert szerintem ők azok akik igazán szenvednek. Életük végéig gyárban melóznak heti 40 órában.Úgy, hogy közben nagyon sok ember, önhibáján kívül került oda, vagy nem volt lehetősége továbbtanulni annak idején. Láttam én már számtalan olyan tanárt, aki az egész szünetet, sőt még az óra felét is a büfében töltötte.A tanároknak van nyári-téli-őszi szünetük. Úgyhogy sztem nagyon is el vannak kényeztetve. És ezzel nem
akartam senkit megbántani,mert vannak kivételek. De ezt én akkoris így látom. Ettől függetlenül tanár szeretnék lenni :-)Amúgy én középiskolában heti 49!órát ültem végig. Ezekután már felüdülés lenne nekem az a heti 22 órás tanári állás :-)
az a baj, ha mást is dolgozol a tanítás mellett, akkor fáradt leszel. Nem véletlen, hogy nem napi 8 órában tanítunk. nem tudom ti hogy vagytok vele, de ha én tanítok, még wc-re sencs idő elmenni egész délelőtt. Most elsőseim vannak még a szüneteket is velük töltöm. Én tényleg 60 percet dolgozok egy órából!!
Ha lesz kis mellékesed, akkor a gondod is kisebb lesz. Csak majd győzzed az egyre növekvő haszontalan papírmunka mellett!
Ez nagyon jóóóóó! S milyen igaza van! Ez a szomorú ebben.:(((
Nagyon elszánt vagyok, és amit a tanításért kapnék, az semmire nem elég, tudom. Ettől függetlenül szívesen csinálnám. De azért szeretnék máshova is bedolgozni, ahol a rajztudásomat kamatoztathatom. De ráérek még ezen gondolkodni :)
Haq van aki eltartson, akkor ok. Ha nincs, akkor gondold meg százszor!
Én imádom a munkámat, de a férjem azt szokta mondogatni: Szerencsére megengedhetjük magunknak, hogy te tanítsál!!!
Remélem jól meggondoltad a tanítást!:)) jó páran készülünk a pályát elhagyni. Nem kifizetődő munka, talán csak orvosilag.:))
Köszönöm a tájékoztatást! Akkor rendesen félreinfomáltak engem, de sztem csak riogatni akarnak minket, nem érdekel :-)Mondjuk van még 2 évem hátra a suliból, de utána mindenképp tanárként szeretnék elhelyezkedni. Tudom, nem fizetik túl, de mellette tudok más kreativ feladatot is végezni :)
Nekem azt mondták, hogy a tanárkézővel lehet 18 éves korig tanítani, csak érettségiztetni nem lehet. Tehát...valami félreértés lehet ott.
Igen, firssen végzett fősulisként F1-es kategóriával indítasz, és 3 évenként van ugrás, lépsz F2-be, majd F3-ba stb.
Az F1 most bruttó 114600-at fizet, bár most emelnek egy minimálisat majd rajta (nekem H4-ben bruttó 3500 Ft-tal nő az alapbér:))), változnak az összegek, ha minden igaz.
Ha egy sulinak épp rajzatnár kell, és más szakosból van elég, akkor nem azt fogják nézni, hogy egyszakos vagy, hanem felvesznek.
ja, es ha a kornyezeted nem ert meg, nem ok a hibasak
van kozoktatasi bertabla, ott megnezheted. De nem az a lenyeg, hogy kozepsuliban tanitasz, hanem a vegzettseged, az foiskola. + evek szama, talan 3 evente ugrasz 1 kategoriat. Most F1ben vagy, nem? Kb 80 netto
Tudom , hogy nem fizetik túl a tanárokat, de mégis mennyit keres egy középiskolai tanár ? Mégis miben reménykedjek kezdésnek, ha kapnék állást középsuliban?
Nekem az a fő problémám, hogy nincs másik szakom, csak egy rajz, és nem tudom, hogy felvesznek e egyszakos végzettséggel középiskolába? Azt mondják a tanáraim a fősulin, hogy szakirány kell,(ami 50 kreditet ér, így másfél szakosnak felelnék meg ) hogy mehessek középiskolába. :S Nem tudom megérteni mi ebben a logika...?!
így-így, én biosz-kémia szakos vagyok, ott szigorúan csak addig taníthatok amíg a fősulis végzettség endedi...
Ebben igazad van,most újra át kell gondolnom...
Készségtárgyat lehet fősulis végzettséggel is tanítani középiskolában, így a rajzot is. Én matematika-ének szakos vagyok, matekból meg kellett csinálnom a kiegészítő képzést az egyetemen, énekből nem kell.
További ajánlott fórumok: