Tanító-/tanár nénik, beszélgessünk! (beszélgetés)
Van nemi igazsag abban, amit irsz.
Kedves No-no!
Nézd meg a fórum címét! Ha ennyire utálsz minket,minek szólsz bele a beszélgetésünkbe?
:))
amúgy meg mindíg csiptem mikor egy itt ülő elszámoltat másokat miért is ülnek itt:))
Matekbol soha nem szerettem a szóbelit...én ott leblokkolok,írásban más....
Várjál, lesz szóbeli is majd...tiszta buli lesz...:)))
Akkor téged itt még emberszámba vesznek...talán ;)
Nem mentegetőzésképpen, de én még GYES-en vagyok, csak a 2. félévtől mentem vissza heti 5 órában tanítani. Át kellet vennem egy osztályt egy kolléganőtől, aki szülni ment.
Végülis lefeleltethetnéd azt a hetvenet nem?se perc alatt meglenne,főleg matekbol....akkor nem kellene javítanod:))))
Nem mintha elszámolással tartnék neked, de ma igazgatói szünet van, így VAN IDŐM kijavítani a már említett 70 felvételi dogát. De ha akarsz, jöhetsz segíteni!
Mond te miért akarsz tanár lenni?Olcastam amiket irtál,tehát kifejtetted,de ha ilyen véleménnyel vagy ,gondolom így leszel a kollegáiddal is....akkor miért,ha utálod őket?Ha majd otthon leszel a szünidődben,és valaki ide irogat ilyeneket,hogy fogsz reagálni?
Ne örülj, nem maradok sokáig: 12-re megyek egy iskolába. Ráadásul nem is tanár vagyok, csak olyan közeli :P
Azért fórumozni ráértek, pedig ha jól tudom ma munkanap van, és elvileg még a WC-re sincs időtök kimenni.
Úgy látom kár vitatkozni, mert nincs kivel.
ne kínozd már szegény gyerekeket,mondják el szóban:))))))
A legtöbb rajztanár elvetélt művész... vagy elsősorban művész és mellette egy kicsit tanít, a pénz miatt. Teee! gondolkozz is, ne csak írjál.
no-no!
Szerintem te be se add a pályázatodat sehova, pocsékolod a papírt!
A tanár, tanító NEM barátnő! arra ott vannak egymásnak a gyerekek.
Kedves tanárok!
Tanít valaki kompetencia alapú programmal?
Ha igen írja meg legyenszíves a jó és a rossz oldalát.
Köszi:egy anyuka:)
Nekem a másik szakom ének, akkor én félember vagyok? De jó! :)))
Most már vidáman fogok neki annak a 70 matematika felvételi dogának, amiket holnapra kell kijavítanom! :)))
Még jó, hogy a legtöbb rajztanárt nem veszik egy kalap alá a hagyományos pedagógusokkal. Mi még megmaradunk embernek.
Neki nem lesz ebben a szakmában még egy éves munkaviszonya sem, nemhogy pár éves!!!
Több év távlatábol arra a tanárra emlékszem szivesen amelyktől tanultam.Volt szuperjó kedves,nagy tudással biró tanárnőm,imádtam!Viszont nem tudott számonkérni,a jó diák meg tanul ha nem muszáj....kedvelem mai is de nem tanárnak való!
A-a! Nem ezt mondtam, de ők fele ennyit panaszkodnak.Csak csöndben tűrnek, és dolgoznak. Pitiáner dolgokért nem emelik fel a hangjukat.A TV meg állandóan a tanárok sípitozásától hangos. Vége! :-) Jaigen: Inkább legyek én a jószívű, jófej tanár, akitől ugyan túl sokat nem tanultak,(amelyik ügyes arra úgyis figyelek) de legalább rám szívesen fognak visszaemlékezni a diákok:) Nekem ez többet ér.
Gondolom, nem főiskolán, vagy egyeteemen fogsz tanítani, ha fogsz. Általános vagy középiskolábna ez a felfogás nem működik.
Azért megnézlek majd jó pár év munkaviszony után:)))
Mondjuk a mi elsős tanárnénijeink naponta beszedik majdnem az összes könyvet,füzetet,van belőlle sok darab,és átnézik,legtöbb esetben pontozzák,de mindenképp javítják,szükség esetén figyelmezteteő vagy dycsérő széljeggyel ellátják,láttamozzák.Gondolom mindezt azért,hogy képben legyenek folyamatosan,másrészt ha híbás az órai munka ne rosszul rögződjön a gyerekben.Van kettő darab matematika,és 3 db írás könyvünk...ezekböl ha csak 3at szed be,szorozd meg az osztálylétszámmal...naponta....ha valami kimarad,gondolom hétvégén pótolja,otthon,a szabadidejében....
Tény hogy általában több a nyári szabadidejük mint egy átlagos melósnak,de szerintem juniusban még bentvannak és augusztosban legtöbben kezdik újra.Én tudom hogy könnyebb mellette családi életet élni mint egy műszakba járónak vagy egy 20 nap szabival rendelkezőnek,akinek csak csöpögtetve adják ki azt is,de ha azok tények amiket leirtál,nos az általam leirtak is tények...
Nem panaszképp írom, de én pl. 11 (db) osztályban tanítok, és van, ahol két tárgyat is. Nincs 30 fő alatti létszámú osztály.
Mellesleg a dolgozatkérdések, feladatlapok és javítókulcsok összeállításával is otthon a "szabadidőmben" foglalatoskodom.
További ajánlott fórumok: