Szüléshez orvosválasztás mindenhol tilos most? (tudásbázis)
Normál szülés esetén igen, igaz lehet az, hogy az ügyeletes orvosnál is szülhet a kismama egészen nyugodtan. Bár azért az ember sokkal nyugodtabb akkor, ha az az orvos van ott, aki végigkísérte a várandósságát.
Nekem két császármetszésem volt és nekem nem volt mindegy, hogy ki és hogyan szabdalja a hasam. Szerintem, ha van már egy kialakult jó kapcsolat, akkor jobban odafigyel az orvos a páciensére. És ez nem feltétlen függ össze a hálapénnzel. Az én orvosom sem kért semmit.
Nekem ugyan így volt sőt, NEM volt orvos jelen a szülésnél, abszolút nem éreztem hogy baj lenne ez. Csak két szülésznő volt ott, monitorra voltam kötve tehát ha valami lett volna azonnal ott terem egy orvos. Egy barátnőm járt így, ott is volt az orvos amint kellett.
Nekem szerencsére csak a babát nézni jött be, megvizsgált minket és elmondta mikor mehetünk haza.
Nagyon emberien bántak velem, mindenki profi volt. Napi díjat kellett fizetnem az ágyért és a napi 5x-i (!!!) étkezésért kb napi 50 euró és összesen a végén 200 euró volt így az egész szülés. Azt hiszem ez jóval kevesebb mint amit feketén fizetnek Mo-n a kismamák.
Csakhogy nem mehet be az orvos, amikor szül a betege. Ismerős fiatalasszony szül a napokban, és jan.1.-jén szólt az orvosa.
Rezidensek vannak, na meg két tapasztaltabb orvos, ha komplikáció akadna.
"a hálapénz kivezetésére hivatkozva nincs lehetősége a Debreceni Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikának a szabad orvosválasztás jogát korlátozni."
Legjobb, ha helyben érdeklődik a kismama.
További ajánlott fórumok:
- Ha anyósod egyetlen kicsi fia a férjed és mindenhol megpróbál keresztbetenni neked mit csinálnál?
- Csak hogy megnézze az orvos a fogam, 1 hónapot kellett várni, kb. 2 perc volt. Ez mindenhol így megy?
- Egyre jobban szőrösödöm, mindenhol, SEGÍTSÉG!!!
- Szolnoki nőgyógyászt keresek terhesgondozáshoz és szüléshez!
- Elkeserít a látvány, hogy mindenhol telefonjukat nyomkodó...
- Hogyan lehet megakadályozni palacsinta sütésekor, hogy mindenhol az a nagyon durván büdös égett olaj legyen?