Szocpol 2011-2012... Mit tudsz róla? (beszélgetés)
A régi szocpolnál az 1 gyerekeseknek is járt valami nem???
Most meg sem említik...
ráadásul a férjem januárban betölti a 35-öt, így bukta ez is...
köszönjük Vitya!!!!!!!!!
Ezt a mostani szocpolt úgy találták ki,hogy azok kapják meg akiknek nem is lenne alapba szükségük rá mert ez megint a gazdagokról szól.Leszűkitik a kört de majd el tudják mondani,hogy visszaállitották.Jól hangzik majd :-) Majd megkapják azok akik passzivházat épitenek 60 millióért.
Szemfényvesztés és propaganda! :-)
Az átlag panellakó vagy aki régebbi házat akar venni azok nem kapnak semmit!
A véleményem az,hogy igenis örüljünk és becsüljük meg ezt a lehetőséget,egyetlen európai országot sem tudok mondani,ahol milliókkal támogatnák a polgárok lakásvásárlását!(külföldön az vesz lakást,akinek van rá pénze,a többi bérel...)
Az milyen felfogás,hogy ennyiből nem lehet lakást venni,szóval ez látszatmegoldás? Pfff hát nem tudom az ilyen mit gondol,talán az állam majd alanyi jogon kiutal mindenkinek egy ingatlant?Ébresztő,ez már nem az a rendszer...
Másrészt: szerintem aki igénybe akarja venni,igyekezzen,mert egy következő kormány szemrebbenés nélkül fogja eltörölni!
Jó hogy lesz,kérdés kinek?
Csak házasok vehetik fel,ezek szerint sokan csak e miatt fognak oltár elé vonulni.
Élettársak nem vehetik fel,vagyis,ilyen kapcsolatba nem kell gyerek,lakás,semmi sem.Éljenek a híd alatt.
Nem tartom korrektnek,mert akkor vagy adják mindenkinek,vagy senkinek!(ne legyen házasság az egyik feltétel,hisz nemcsak házasságba születnek gyerekek)
azért mert az építőiparnak az a lényeg, hogy az általuk épített lakásokat vegyék, egy felújítás nem lendíti fel az iparágat:P
Vicc az egész, tényleg nem vagyok egy elégedetlen típus de ez tényleg a nesze semmi fogd meg jól.
igen, ahogy más is írta, ilyen feltételekkel nem tudjátok felvenni...(és mi sem)
én becsülném a kicsit is, de a semmit nehéz...
A nevében is benne van, hogy TÁMOGATÁS, azért nem várhja már senik, hogy csak úgy milliókat dobál az állam.
Én biztosan igénybe fogom venni. Mindketten dolgozunk a párommal (igaz még nem a férjem) mindkettem fizetünk lakástakarékot, és ha megkapjuk a szocpolt (2 gyerek vállalással) és a kamatkedvezményes hitelt akkor veszünk egy használt, kis lakást, fizetjük a törlesztőt, 4 év múlva, ha lejár a lakástakarák, azt befizetjük a hitelbe, és így lehet, hogy nem is marad hitelünk. Utána pedig újabb lakástakarékot kezdhetünk majd további felújításokra, javítgatásokra.
És igaz az a mondás, amit már valaki írt, hogy "Aki a kicsit nem becsüli..."
Hát igen, mi is gyorsan felébredtünk, hogy bilibe lóg a kezünk, használt lakásra nem adják.
Marad a kamattámogatás igénybevétele.Remélem ott azért helytálunk:P
Na ez a szuper. Férjem áprilisban töltötte be a 35 évet, tehát nekünk már nem fog járni. Miért feltétel a 35 évnél fiatalbb pár? Én még csak 29 vagyok. Akkor mi rohadjunk meg az albérletben? Nem mintha az 1000000 forint sokat segítene egy lakásvásárlásnál, főleg hogy nézik az energetikai osztályt is. Önerőnk nekünk van valamennyi, persze segítene az az egymillió is, de azért a feltételek között vannak nem semmik. Mi ugye olyant vennénk eleve, amit kicsit fel kell újítani. Apukám kicserélné az ablakokat, mert asztalos, tehát utána változna az energetikai osztálya...
Na mindegy, nem dühöngök, nekünk sohasem lesz saját lakásunk. Ja, de lesz. Ha a nagymamám meghol, akkor jó messze a munkahelyünktől, és olyan helyen, ahol most is 60 ház eladó. :(
Most is megkaphatod, úgy hívják, hogy előhitel. Forintban adják és 10% alatti a kamata. De ha elkezded rakni és a normál konstrukcióban kéred a hitelt akkor már csak 6% a forint hitel kamata.
Egyébként meg nagy kérdés, hogy mihez van későn. Ahhoz, hogy pár év múlva festess, burkoltass, padlószőnyeget rakass, kerítést csináltass, fizesd a csatorna bekötését. Még a hitelt sem biztos, hogy fel kell venni, mert elég a megtakarítás a kamattal és az állami támogatással, az EBKM 14% körüli, ennél magasabbat a bank sem ad.
További ajánlott fórumok:
- Hallottál már a tantráról? Mit tudsz róla?
- Havanna lakótelep! Mit tudsz róla? Éltél már ott? Mi a véleményed?
- Hólyagtükrözés! Tudsz róla valamit?
- Hogyan vetik terhelési próba alá az új hidakat? Tudsz róla valamit?
- Horvátország-Dugi Otok sziget.Mit tudsz róla?Nyaraltál már ott?
- 2015-ös szocpol igénylés, ki mit tud róla?