Szobabiciklizés (beszélgetés)
Ha igazán akarod, akkor biztos! :D
Én is nyárra szeretnék formába jönni, még kb 8 kg van hátra...
Nem is szabad mindent megvonni!!! HA edzel, igenis szükséged van tápanyagra. Ha nem viszel be elegendő kalóriát, akkor az izmaid bánják! Persze mindent csak mértékkel.
Ja, és este is érdemes bekapni 1-2 falatot:)
Főleg, ha akkor tornázol...
Hát ugye a mezei, műanyag hulahopp karika általában egy helyen szétszedhető, és ott lehet mindenfélét beletölteni. Fogtam 1 kis tölcsért, ami belepasszolt, és "belegyömöszöltem annyi sót, amennyit tudtam... (kb 3/4 kg)
Majd újból "összedugtam" a végeit és jóóóól betekertem szigetelőszalaggal. :D
Atombiztos:)
Egyébként napi kb 20-30 percet karikázom.
A zsírégetés kb 30 perc után indul be, mert addig a szervezet a vérben lévő cukorból nyer energiát...
Érdemes valóban felvenni egy lassabb, de tarthatóbb tempót, így hosszabb ideig tarthat az edzés, ami (tapasztalatom szerint) célravezetőbb.
Igen,ebben lehet igazság.Hát én 58 kiló vagyok most és olyan 50-52-re szeretném magam letekerni.
Futás meg tényleg nagyon jó,csak arra meg lusta vagyok :)
ezt a megtöltés-dolgot nem teljesen értem...h kell megtölteni? és hogyan rögzítetted atombiztosan, h ne essen utána szét?
te mennyit hulahoppozol?
én ezt találtam:
"Láthatja az elégetett kalóriák mennyiségét (egy 68 kilós emberre, 30 percre vonatkoztatva).
Step aerobic: 340 kalória
Futás (6 km/h): 270 kalória
Úszás: 270 kalória
Szobakerékpár: 238 kalória
Gyaloglás (6,4 km/h): 170 kalória
Fűnyírás kézi fűnyíróval: 200 kalória "
nyilván számít a kiló, ahogy írja is, és a sebesség. ezek szerint te 35-40 km/h-val tekertél 20 percig, sac/kb...
de ha a zsírégetés tényleg csak 30 perc után indul be (még mindig nem tom miért), akkor jobb lassabban tekerni, de tovább, az én olvasatomban.
Csak, vigyázz, hogy miután megtöltötted, a két végét jól rögzítsd össze, mert különben kipotyog belőle a cucc.
Ja, és ne ijedj meg, ha a csípőd foltos (kék, zöld) lesz, hamar elmúlik.
Érdekes, nekem töltetlen, könnyű karikával nem is ment a folyamatos tekerés, miután megtöltöttem, sokkal jobban sikerült:) És jól megdolgoztatja az izmokat, és "lemasszírozza" a hájacskát:)
Jó nekem, nagy a fenekem, de legalább a derekam vékony :D :D
Karikát a Párom vett egy "mezei" játékboltban. Valóban, olyan 80-90 cmst célszerű beszerezni, mindegy milyen anyaga van, a súly a lényeg. A fa ugye azért jó, mert nehezebb, mint a műa.
Csak baromi drága. Viszont, ha veszel 1 párszáz ft-os műa karikát, és megtöltöd sóval, kaviccsal, rizzsel, stb, akkor ugyanott vagy. :D
de jó neked:) nekem comb-has-fenékre megy rögtön, mint a legtöbb csajnak, és onnan ledolgozni, hááát...melós:S :)
egyébként kerestem a hétvégén hulahoppot a Tesco-ban (mert épp ott jártam), de csak gyerekméret volt, nekem meg ha jól tudom, olyan 90 cm átmérőjű kéne...nem tudsz vhol ilyet? (ja és a műanyag is jó, vagy csak a fa? mert mindenfélét mondanak...)
Hali!
Bármit tornázol, előbb-utóbb a hasadról is fogysz. Az a baj, hogy általában ott raktározódik a legtöbb zsír, ezért nem látványos eleinte a fogyás... :(
De érdemes centikben mérni a fogyást, így talán reálisabb eredményt kapunk...
mi az a zsírégető? teára gondolsz? v krémre?
egyébként én múlt héten vettem egy ilyen zsírégető" krémet, tök durva, ahogy a combom fél perccel a bekenés után teljesen átmelegszik!:)
erre nekem jó volt a teremben a hasprés...
de vannak olyan gyakorlatok amik gép nélkül is hatnak..
de a bicó arra is jó..csak nem egy hét után érzed..
sztem minden másnap terheld csak magad..főleg ha nem csak bicózol..
én is mellette lépcsőzővel lépegetek és más naponta bőven elég. de ahogy gondolod.
én vettem zsírégetőt is a edzésekhez.
ez tuti? én tegnap 40 perc alatt 150-et égettem, persze most csak közepes fokozaton mentem, de 1 óra alatt 1000 kalória kicsit durvának hangzik...
(bár valójában több volt, mert közben súlyzóztam is össz. kb. 10 percet:))
nem azt mondom, h nem kell tudni...:)
meg nem kell nézni.. :)
Helló!
Nem stresszelem magam, csak szeretem tudni:)
A sztepperem is jelzi, és már megszoktam, nekem tudnom kell :) hogy a bevitt kalóriámhoz képest kb. mennyi az amit elégetek a normál anyagcserén kívül:) szóval.... érted, puszta kíváncsi-fáncsiságból:)
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek fogyaszt a szobabiciklizés?
- Porckopásos térddel ajánlott a szobabiciklizés?
- A szobabiciklizéssel óránként hány kalóriát égetünk el?
- Miért éget több kalóriát a szervezet szobabiciklizés közben, mint gyors gyaloglásnál?
- Mi a véleményetek a szobabiciklizésről és mellé a futásról?
- Arra gondoltam, hogy ma már nem fogok szobabiciklizni. És...