Szerintetek mikor aratják a tarhonyát? (tudásbázis)
Nem a, csak én a "hideg" tarhonyalekvár elkészítésének receptjét ismerem. Ehez valahogy kevesem személy és tárgyi eszköz kell, ebből kifolyólag, talán elterjedtebb.
Abban is igazad van, hogy a tarhonyalekvár mennyisége növelhető, ha a préselésben résztvevők elöbb a lábukat a hideg patakvízbe megmossák.:-)
Bac Ilus legalább is kevesebb kerül bele.:-)
Tudod, jót tett az aratópálinka meg a többi:-)))
De tényleg sokkal jobban érzem magam szerencsére!
A tarhonya lekvár elkészítésének receptje , csak félig jó:
A recept pofonegyszerű. Végy három marék tarhonyát, és aszald meg a déli tizenkettőkor ablakod párkányának jobb szegletére tűző napon. Ha letelt az aszalás kilenc napja(éjszakára szemenként kell feleszedegetni onnan, aztán szarvasbőr polírozókendővel fényesre dörzsölgetni, délelőtt mielőtt visszatennéd a párkányra, még kétszer ezt a műveletet megismételni) Eddig jó.
Főni nem kell feltenni, hanem a szőlőprést kell elővenni és az előkészített tarhonyából a lekvárt kipréselni.:-))
Bocsika, de eddig nem láttam ezt a kommentedet és itt törtem a fejem, hogy vajon ki küldhette a tarhonyás palacsintát.
De a rejtély megoldva. Köszike.
Itt van ez a sok learatott tarhonya és mit csináltok belôle? Mindent amit lehet:)) Hiába sokoldalú a tarhonya felhasználása:))
Nos szeretném bemutatni Nektek az elsô tarhonyából klónozott macskát:
Sajnos hó arra már nem marad, de csinálunk ha megérkeztünk, mert tényleg elengedhetetlen kelléke az aratásnak és a vetésnek is.:-)
Sőt, nyári Mikulások jelentkezését is várjuk.:-)
Köszöntelek a többi tarhonya termelő nevében is.
természetesen, ha elolvasod az elejétől, akkor a "?" jeleid eltünnek a kommented végéről.:-)
További ajánlott fórumok:
- 160, -Ft=1 CHF Szerintetek lesz ebből valami? És mikor?
- Ettetek már rakott tarhonyát?
- Hogyan készíted a tarhonyát?
- Tudnátok abban segíteni, hogy hogyan kell tarhonyát csinálni? Olyat szeretnék amilyen az éttermekben van, sötét barna.
- Hogy készítsem a - Virslis tarhonyát -?
- Rakott tarhonyát szeretnék csinálni, bele tehetem a tegnapról maradt pörköltet?