Szerintetek mikor aratják a tarhonyát? (tudásbázis)
Naná! :)
Köszi!
Tarolni fogunk!!!
Jobbulást a gyereknek!
Áplolom a gyereket! Lebetegedett...megint. :( De amióta az új tarhonya alapú köptetőt használjuk jobb a helyzet!
Viszem a már említett update taronya palántáimat, mint újdonságot, aztán a legújabb tarhonyafilmeket, melyekkel nyertünk a Nemzetközi Tarhonya Filmfesztiválon (röviden TFF).
Babu Lee, hol vagy? Neked is jönnöd kell! Te mit hozol? És a többiek, akik régebben írtak ide, de mostanában nem? Ha mindannyian összegyűlünk, egész nagy Hoxa-különítmény leszünk!
Aki termeszt különleges tarhonyát (vagyis majdnem mindannyian), az hozhatna egy cseréppel. Biztos lesz palántaverseny is.
Most hallottam a rádióban, megosztom veletek, hátha lemaradtatok róla.
Május 32-33-án Tarhonyamesefalván tarhonyafesztivál lesz. A kis település onnan kapta a nevét, hogy itt termesztettek először tarhonyát, mégpedig Tarhonyássy Töhötöm mezőgazda. A polgármester (Töhötöm ükunokája) Tarhonyássy Tihamér elmondta, hogy ebben a két napban mindenképpen érdemes lesz ellátogatni hozzájuk, mert a fesztiválon a legkülönbözőbb ételek és italok kóstolóval egybekötött bemutatóján kívül előadások is lesznek. Ezeken bemutatják a régi hagyományos fajtákon kívül legújabbakat is. Elmondják hogyan kell védekezni a kórokozókkal szemben, különös tekintettel a cérnametéltre, amely egyre nagyobb károkat okoz a kis és nagy gazdaságokban egyaránt. Kérdéseket lehet feltenni, melyekre ott helyben meg is válaszolnak a szakértők.
Aki valamilyen tarhonyából készült ételt vagy italt visz, annak és családtagjának a belépés ingyenes.
Remélem hasznos volt számotokra ez az infó! Én mindenképpen megyek. Gyertek Ti is, legalább megismerjük egymást személyesen is! :)))))))
Úgy látom, lassan elérkezett az idő, hogy szervezzünk egy hosszabb körutazást Tarhonyalandba. Szórakoztató és oktató programok között lehet válogatni, legjobb a TarhoTours-szal utazni, az a honi utazási irodájuk. Kinek van kedve hozzá?
Ja, és remélem, ez nem minősül reklámnak :)
Az én tarhonyám a legújabb nemesitett fajta. Földben terem, mint a földimogyoró.De van olyan is, amit kis hellyel rendelkezők is ültethetnek.A magas növésű embereknek kimondottan faméretű,ha beérnek a termések, akár le is verheted mint a diót. De már dolgoznak a cserje mérű nemesítésén is.
Vasárnap desszertnek tarhogya fagyit készítek:) imádjuk.
Köszönöm! Szerencsére még időben ablakot nyitottam...Meg is érkezett és el is vetettem! :))
Remélem gyorsan nő és én is arathatok. Lehet, hogy kukacos lesz, de bio!
Fogom használni a recepteket is!!!
További ajánlott fórumok:
- 160, -Ft=1 CHF Szerintetek lesz ebből valami? És mikor?
- Ettetek már rakott tarhonyát?
- Hogyan készíted a tarhonyát?
- Tudnátok abban segíteni, hogy hogyan kell tarhonyát csinálni? Olyat szeretnék amilyen az éttermekben van, sötét barna.
- Hogy készítsem a - Virslis tarhonyát -?
- Rakott tarhonyát szeretnék csinálni, bele tehetem a tegnapról maradt pörköltet?