Szerintetek mikor aratják a tarhonyát? (tudásbázis)
A frissen szedett tarhonyát, próbálkoztak egyből olivaolajba tenni, de nem hosszú a tartósítási idő 1-2 nap.
Ellenben mivel már kisérletek folytak arra vonatkoztatva, hogy a hólé helyett, oliva olajat, vagy valamilyen olajat használjanak (Közel-Kelet) vonatkozásában, még a kezdeti stádiumban tartanak, de biztató kisérletek ezek. Mivel szobanövény nevelésben vagy jó, így egyetlen tanácsom lehet, hogy a hólé helyett Te olivaolajat használj az ültetéskor. Emberi számítások és az eddig végzett kisérletek alapján állíthatom, hogy minden további nélkül a dolog beválik, megfelelő termése lesz a tarhonyának. Egyetlen kikötése, amire nagyon oda kell figyelni a hőmérséklet. Tehát a szobákban azonnal abba kell hagyni a fűtést, sőt a nyílászárókat sarkig kell tárni, hogy ezt elérjed. Ezen termesztési körülmény miatt, viszont teljes "gázártámogatásba" is részesülsz, azaz az összes költségedet megtéritik.:-)
Hajas honyám nekem van! Hogy nevelted te eddig? Ma jött egy vendégem, hát nem elkezdte rázni a szőke fonatait! Égett miatta a képem. Eltöröm a szárát, ha ezt folytatja!
Amúgy pechje van, mert mikor civakodnak a palánták, neki időnként meghúzzák a haját, de ő nem tudja visszahúzni nekik, mert azok kopasz honyák. Nem könnyű egy honya élete sem!
1: Elérte a tinikort, és akkor ez természetes.
2: Hangszálgyulladása lehet és mivel nem tud veled kommunikálni, így jelez, hogy valami baja van!
3: Benyelt valami szöszt és szabadulna tőle (pl. hajas honya haját).
4: Nem neveled rendesen, azaz nem kap elég vizet, nem kapálod stb. és elpofátlanodott.
mondtad neki: áááááááá?
Szia!
Nem is főztél belőle ebédet? A pennerágó csak a nyers tarthonyára veszélyes, a főttre már nem.
Most már csak a tarrhonyabogárra figyelj nagyon oda. Ha a tarhonyák felől csámcsogás és nevetgélés hallatszik, akkor rohanj állig felfegyverkezve, mert tudod, ezek a tarhonyabogár ismertetőjelei!
Kattyús 285. kommentjének kérdésére is válaszoltál, sajnos.
Sikeres termesztőnek az számít, aki szabályozni tudja, hogy a tarhonya ültetvényében, esetleg mi jelenhet meg tudatosan. Akinél bármi a tarhonya mellett "véletlenszerűen" megjelenik, annak még nagyon sok szakembert meg kell hallgatni, sőt a tarhonya termesztési módjukat tanulmányozni és a lehető legtöbbet abból elsajátítani. Időigényes feladat.
Jaj, Kattyus, tegnap elfelejtettelek figyelmeztetni egy komoly veszedelemre a tarhonya között kibújt pennéket illetően. A penne odavonzza a pennerágó nevű kártevőt, amely, ha felfalja a pennét, ráveti magát az értékes tarhonyára is. Egyedül úgy lehet kiirtani, ha egyesével rálősz mindegyikre egy töltőtoll patronnal, de olyat már elég körülményes beszerezni. Ezért legjobb, ha most azonnal kihúzod a pennéket.
Remélem, még nem szóltam későn!
Na azért olyan hosszú időre nem szabadultok tőlem.
Vigyázó szemeim rajtatok tartom , na és a tohonya tarhonyákon.
Most jót nevettem!!!! @@@@@ ez a göndör kacaj (made by Kati!)!!!
Mit gondolsz én miért nagytakarítottam (igaz részlegesen, nem az egész házra kiterjedően)????
Nem veszel engem komolyan! Most megsértődtem! :)
Egyébként tényleg nekikezdtem a tavaszi nagytakarításnak. Jót tett a tarthonyabogár-kaland. Tulajdonképpen neked köszönhetem, tőled jött. Igaz, hogy kétszer is kitört az ablak miattad, de a kis hajashonya miatt megbocsátok :)
További ajánlott fórumok:
- 160, -Ft=1 CHF Szerintetek lesz ebből valami? És mikor?
- Ettetek már rakott tarhonyát?
- Hogyan készíted a tarhonyát?
- Tudnátok abban segíteni, hogy hogyan kell tarhonyát csinálni? Olyat szeretnék amilyen az éttermekben van, sötét barna.
- Hogy készítsem a - Virslis tarhonyát -?
- Rakott tarhonyát szeretnék csinálni, bele tehetem a tegnapról maradt pörköltet?