Szerintetek mikor aratják a tarhonyát? (tudásbázis)
Természetesen a február 13.-i tarhonyaszüretkor aratott tarhonyának párja nincs a világon. Annak az ára olyan magasan jegyzett, hogy még az arany ára is kismiska hozzája.
Természetesen a térdig érő hó, vagy hólé követelmény az aratáskor. Nincs akkor se baj, hogy a mostani hó elolvad, vagy történetesen meleg éghajlaton termelik a tarhonyát, vagy a havat csak február 13-án látják a tarhonyásba, mikor a gépek előállítják a szüret kedvéért.
A Szulákok mostani hancurozása, meg különösen nagy öröm minden tarhonyatermelőnek, mert Ők asztán igazán érzik, hogy nagyon jó termés van kilátásban.
Készüljetek a 13-i szüretre nyugodtan, az időjárás felelős tudja a dolgát.
:)))))))))))
Lehet, hogy oszlej azért nem ír, mert szüretel?
Még várok, nem fenyeget az olvadás veszélye!
SOS!!!!!
Kedves tarhonyatermesztők!
Mostanában kéne aratni az aranytarhonyát? - mert nem vagyok benne teljesen biztos!
Nálunk szépen esik a hó és mielőtt nagyobb lesz neki álljak vagy még ne?
Ezt a fajtát még nem szüreteltem, de már gyönyörűek!
Szép napot kívánok mindenkinek!
Kérdésem lenne hozzátok, nagy tarhonyatermesztők.
Az idén fűzfát akarok telepíteni, és gondoltam a jobb helykihasználás érdekében köztes növénynek tarhonyát ültetek. Az lenne a kérdésem, hogy a tarhonya termeszthető így? Bírja az árnyékot is?
Timikém, csak most olvastam kérésedet és azonnal küldtem, hogy még időbe legyen Ricsi hazaérkezéséig.
Remélem sikerült megelőzni a nagyobb bajt, hogy egy őstermelő szégyenben maradjon a család elött.:-)))
Nem tudom megfejteni, hogy mikor ezt írtad: "No, no azért vannak még nagy , nagy nagy problémák nálatok is.", mire is gondolsz konkrétan Hajdú-Bihar vonatkozásban?:-)))
Mivel a választott Mentorodnál történt a "váratlan csigatészta termés", csak arra reagáltam , hívtam fel figyelmedet a körültekintő Mentor kiválasztásra.
Magam is eltöltöttem 11 évet Győrben, így egy picit ismerem az ottani lehetőségeket, nagyon sokan szép eredményeket értek és érnek el a tarhonyatermesztés területén, tehát van Kikből válogatni megfelelő Mentort.:-)))
Könnyen lehet, főleg ha a lakhelyre pillantotok, még a találkozás is könnyű lesz, de azért óvatosságot ajánlok a választásodnál.
Nem tudom mi van a Kisalföldön, de úgy érzékelem, hogy valami nem stimmel a TISZTA tarhonya termesztésel, mivel "váratlanul" más is terem.
Annak idején volt egy olyan tarhonya fajta is, melyiket csőtészta belsejében termesztettünk, de nem hozta meg a várt áttörést a piacon. Ez még nagyon a kezdeteknél volt.
Ezért azt mondom, hogy a Mentor kiválasztásodhoz kérjed az ottani Szövetség segítségét, mivel az általad kiválasztott Mentor tarhonyásába, váratlanul csigatészta termett. A tudományos "docens"-i fokozatát, nem tudom miből- milyen szakon szerezte, de erősen kérdéses a tarhonya termesztési gyakorlata, ha a tarhonyásában váratlanul "idegen" termékek bukkannak fel. Még talán az a szerencse, hogy csigatészta termett, nem csiga tenyésztődött.
Szóval, csak óvatosan a Mentor választásal!:-)))
Tegnap arattam a tarhonyát, de valami baj volt a palántázásnál, mert csiga tészta is volt közte.
:))))))))))))))))))))
Be kell vallanom, hogy a kisérleti tábláról kaptad a tegnapi adagot. Igaz, hogy még magam nem próbáltam ki, nem kóstoltam, így az ízét nem tudom, de a kézikönyv tanusága szerint, direkt a Katicáknak van nemesítve.
A Szakácsot ne szidjad csak, hisz az semmiről nem tehet. Mind köztudomású, a konyhai műveletek során, a tarhonyát elrontani nem lehet, hisz a minőséget nem belemagyarázzuk, hanem beletermeljük. A Neked küldött is megkapta az ISO szabvány szerinti megfelelő minősítést, de úgylátszik, a laborvizsgálatoknál, valamit mégsem vettek figyelembe.
Persze az is lehet, hogy mentálhiginikus, kineziológus és fülakupunktúrás addiktológusok igényét nem vették figyelembe, a nemesítés során.:-)))
Ki termelte azt a tarhonyát amit ma ebédre kaptunk?
Hát elég kezdô lehetett:( (Meg a szakács is.)
További ajánlott fórumok:
- 160, -Ft=1 CHF Szerintetek lesz ebből valami? És mikor?
- Ettetek már rakott tarhonyát?
- Hogyan készíted a tarhonyát?
- Tudnátok abban segíteni, hogy hogyan kell tarhonyát csinálni? Olyat szeretnék amilyen az éttermekben van, sötét barna.
- Hogy készítsem a - Virslis tarhonyát -?
- Rakott tarhonyát szeretnék csinálni, bele tehetem a tegnapról maradt pörköltet?