Szerintetek mikor aratják a tarhonyát? (tudásbázis)
A Karácsomyi nagy bulin nem kívánsz résztvenni?
Köszönöm az előzetes jókívánságodat, viszont kívánok a többiek nevében is Kellemes és Békés Tarhonyatermesztős Örömteli Ünnepeket.:-)))
Kedves Tarhonyatermesztők!
Mindenkinek Kellemes Karácsonyi Ünnepeket Kívánok!
És mi az az ajándék, ha szabad kíváncsiskodnom?
Én faragtattam nekik egy miniatűr szánkót. Szerintem meg fognak veszni örömükben. És hogy mikor fognak bejönni a szánkózásból, arra inkább nem is gondolok...
Azt hiszem, hogy egy kis visszaolvasás azért rád fér, persze csak akkor, ha a Huncutkád engedi.:-)))
Az aratás időpontját, minden tarhonyatermelő "pontosan" tudja, annélkül, hogy megnézné a spájzát, hogy ott virágzik-e a tarhonyája.:-)))
Az eredeti kérdést feltevő "niko76" nictársunk is azért tette fel a kérdést, mert azt tapasztalta, hogy nincs egy fixált időpont a tarhonyaaratásra és kiváncsi volt, hogy nekünk milyen tapasztalataink vannak. Azóta itt többen kifejtették álláspontjukat-e témában, így bőségesen kárpótol majd a sok új tapasztalat hiteles leírása, az olvasásra fordított idődért.:-)))
Remélem a visszaolvasás után reviliálod az álláspontodat.:-)))
Nemsokára megérkeznek az új szedőgépek. Akármekkora hóval is elbánnak!
Aranytarhonya szedésre is jól használhatók.
A szemek ropogósak maradnak. I. osztályú marad a minőség.
Termény részesedésért aratok, mert nekem ez a fajta nincs.
Nincs gond, azért vannak a hóágyúk készenlétben, ha nem jön a természetes, akkor csinálunk.:-)))
Aranytarhonya nélkül, nem élet az élet.:-)))
Az elején többször volt gond, hogy az egymásnak küldött "valami" után, az Üvegest kellett hívni, mivel a fogadó fél elfelejtette nyitni az ablakot.
Ezért a Tarhonyatermelők Szövetsége úgy döntött, hogy aki belép a jelen Termelői közösségbe, annak ablakára ingyen és bérmentve, az autómata küldeményérzékelőt felszereli. Azóta az Üvegesek, munka nélkül maradtak nálunk.:-)))
Ami azt illeti ennél jobban én sem csináltam volna ezt az üzletet, nagyon ügyes vagy!
A jutalék megérkezett, köszönöm!Szerencsére az ablakom fényposta érzékelős, ezért a jutalékot nem kell üvegezésre költenem.
Befektetem a tarhonya termesztésbe. Remélem megérkezik időben a következő megrendelés is.
Megyek és megrendelem az új szedőgépeket! :))))))
Szép napot kívánok!
Szállítmány elküldve, műbizonylat mellékelve, VÁM engedéllyel ellátva.
Bogáncsoló szulákból is 10 család kiküldve, a Thaiföld letelepedési engedélyt is, a szulák családik rendelkezésére bocsátottam.
A megérkezésük visszaigazolva.:-)))
Az adó tartalma, kiszabott vám és illeték, az APEH felé befizetve.
A kitermelt tarhonyafa állomány helyére, az új betelepítve.:-)))
Várom a következő kiszállítási lehetőséget.
Nagyon köszönöm a segítséget, a szállítási lehetőség felkutatásában.
Természetesen a közvetitésért a hálám üldözni fog, a közvetitői jutalékod fénypostán elküldve.:-)))
Thaiföld, Bangkok, Tarhonya Termelők Szövetsége
Fényposta tér 111.
Ide kell küldeni a tarhonyát és a facsemetéket.
További ajánlott fórumok:
- 160, -Ft=1 CHF Szerintetek lesz ebből valami? És mikor?
- Ettetek már rakott tarhonyát?
- Hogyan készíted a tarhonyát?
- Tudnátok abban segíteni, hogy hogyan kell tarhonyát csinálni? Olyat szeretnék amilyen az éttermekben van, sötét barna.
- Hogy készítsem a - Virslis tarhonyát -?
- Rakott tarhonyát szeretnék csinálni, bele tehetem a tegnapról maradt pörköltet?