Szerintetek mikor aratják a tarhonyát? (tudásbázis)
Idézek topikunk hőskorából néhány választ. Érdemes megfontolnunk őket, mert lehet nekik is igazuk, annyiféle tarhonya van. Nehogy beszűkítsük az igazságot azzal, hogy csak a saját tapasztalatainkra hagyatkozzunk. Ha nem is aranytarhonyát, de finom ételnekvalót a következő alkalmakkor is lehet aratni:
Ahol én lakom minden év február 30. -án:))
Augusztus 37-én.
Akkor, amikor a kagylótésztát halásszák.
:)))) Meg a csigatésztát gyűjtik és a betűtésztát nyomtatják... :))))
A tarhonyát Maláriában aratják az 5. évszak végén
Éppen most arattam... a közértben... 250ft-ért. . .
:-DDD
karácsonykor:):)
neeem, húsvétkor. . . :)
Az eperlevél szedés után, a sok Kopasz Honya gyűjti be.
én előbb a dugót szedem le a parafáról, majd ez után megterem a nylont a celofán -na ekkor jön a tarhonya szezon!
Kozvetlenul a fusilli utan es a szarvacska elott. . . Asszem;D
Mielőtt leesik a piros hó, azaz térdig érő szélben. Figyelni kell a mézesbábárnyék hatását is, különben csak levelével együtt lehet aratni és mehet a cefrébe. ;D
Úgy tudom, hogy julius 47. -én:))
"május negyvenkettedikén", az egy más műfaj, kérdezze meg orvosát, gyógyszerészét.
Erről a mondatodról ez jutott eszembe.:-)))
Kár a dátumokról vitázni, mert a tudományos tények, azok makacs dolgok.:-)))
május negyvenkettedikén. Ezt mindenki tudja!
:)
Az aranytarhonya nem Kínából való! Az valami más fajta!
Kérem az új érdeklődőket, olvassanak kicsit vissza. Topikunk lassan kézikönyvként működik, minden alapvető információ megtalálható benne a tarhonyatermesztésről.
Az aranytarhonya hazai termés!
A Február 13.-i aratásnak nincs párja, minőség szempontjából, akármennyire úgyan azok az éghajlati viszonyok.
Még szerencse, mert lenne olyan tarhonyatermelő, hogy Július 13.-ra is térdig érő havat kérne, a Természetfelelőstől.:-)))
Az megfelelő időjárás a gépekkel már simán megteremthető bármelyik nap az év során /hóágyú/, de a dátummal még nem tudjuk ugyan ezt megvalósítani.:-)))
Tényleg, ma, március 13-án, mikor ismét térdig ér a hó, lehet, hogy megint lehet aratni az aranytarhonyát? Ez figyelemreméltó ötlet!
Valaki? Szakértő?
Kedves tarhonyatermesztő társaim!Ebben a szép havas márciusi időben ne is gondoljunk hamisításra, mert - nálunk legalábbis - már lassan megint lehet aratni az arany tarhonyát. Gondolom ez mindenhol így van, bár most kicsit kisebb a termés mennyisége.A sok hó kedvez a másodszori aratásnak.
A kínai tarhonyából magot, vagy csemetét kaphatnék Leoborta?
Szép napot kívánok mindenkinek!
"lyukas tarhonya."
Ez a hamissitvány a leggyengébb annyira,hogy ilyen nincs is.A kinai tudósok igen fejlett módszereket alkalmaznak a tarhonya termesztésben,keresztezésében és nemesitésében.Kinában halálbüntetést is kaphat a tarhonya hamissitó.
További ajánlott fórumok:
- 160, -Ft=1 CHF Szerintetek lesz ebből valami? És mikor?
- Ettetek már rakott tarhonyát?
- Hogyan készíted a tarhonyát?
- Tudnátok abban segíteni, hogy hogyan kell tarhonyát csinálni? Olyat szeretnék amilyen az éttermekben van, sötét barna.
- Hogy készítsem a - Virslis tarhonyát -?
- Rakott tarhonyát szeretnék csinálni, bele tehetem a tegnapról maradt pörköltet?