Szerinted mi az élet értelme? (beszélgetés)
Namuremulajnak igaza van abban,hogy vannak olyan hozzászólásaid,amik gondolkodásra,elgondolkozásra késztetik az embert.Ez olyan "munka" amit nem minden ember tesz meg.Vagy azért mert nem képes rá értelmileg vagy azért mert lusta.
Ha végig nézel az embereken azt látod,hogy a legtöbb ember felszínes.Miért? Mert ez kényelmes.
Szépfiú pedig pont ez a felszínesen "okos" fajta.
Ja és hogy a kérdésre is válaszoljak:
Az élet értelme, amiért születünk az a lélek fejlődése. A földi élet egy terep arra, hogy a lélek emberi alakban különböző helyzeteken keresztül megtanulja, hogy mi a jó és mi a rossz.
Hogy megtanulja, hogy miért jobb a bátorság a gyávaságnál, hogy miért jobb a jószívűség az önzőségnél, hogy miért jobb ha kiállunk magunkért, mintha balekok maradunk és mindezen tulajdonságok megfelelő szintjének a megtalálása. Mert a bátorságnak is van egy egészséges szintje. :)
Szóval ez az élet értelme, hogy a lelkünk a földi életen keresztül fejlődjön. Most éppen ebben a testben és ebben a szerepben :)
Joe, neked az ad biztonságot, hogy pesszimista vagy. Mert így nem kell tenned semmit. Ha elkezdenél optimista gondolatokban gondolkozni, akkor tenned kellene az életedért.
Ezért nem érdemes neked megpróbálni segíteni, mert az neked nem segítség.
Neked az a jó, ha sikertelennek állíthatod be magad, mert akkor nem lesz csalódás, ha nem sikerül:)
Úgyhogy maradj ilyen, ha gondolod.
Persze ez egy alacsony rezgésű energia, ami csak lefelé viszi az embert, mert azt kapjuk, amit beleteszünk az életbe, és ahogy itt látlak, te nem sokat teszel bele.
De hát a te életed. Azt csinálsz vele, amit csak akarsz.
Egyszerűen az én szavaimmal volt már sokszor, hogy leírtam, ezért volt most egy olyan hszem, amiben egy kicsit mélyebben is belementem :)
A fórum indításakor arra voltam kíváncsi, hogy ki mennyire van tisztában azzal, hogy miért is születünk meg. Szerintem minimum egyszer mindenki elgondolkozott már azon, hogy mi értelme van az életnek, ha a végén úgyis meghalunk. Érdemes-e küzdeni, valamit elérni, korrektnek lenni, ha a vége így is úgy is a halál.
Akkoriban, amikor elkezdtem ezen gondolkozni, arra jutottam, hogy ez egy megfejthetetlen kérdés, hiszen ha lenne megfejtés, akkor az előttem élő emberek már rá kellett volna, hogy jöjjenek, miért pont én lennék, aki többet tud meg erről.
De aztán nem rég mégiscsak összeállt a kép és azt látom, hogy nagyon kevés ember kapizsgálja igazán, ami csak azért nem annyira jó, mert mióta tudom az értelmét, azóta egészen másképpen élek. Sokkal nyugodtabban, magabiztosabban és boldogabban.
Tehát én már ezt a tudást fogom átadni minél több embernek (ahogy mondtad te is, azoknak, akik nyitottak lesznek rá) és ezzel egyre több ember fogja magát jobban érezni.
Nekem a fórum már csak egy kis játék. Ezeket a dolgokat már máshol művelem, de itt a névtelen sokaságban sok mindent tudok még fejlődni sok sok témában. Konfliktus kezelés, személyiségek, reakciók feltérképezése, stb. Ez egy jó kis esszencia, mert itt besűrűsödve lehet sok mindennel találkozni.
Szépfiu hoz egy tipikus reakciót. Mióta itt vagyok, nem az első ilyen ember.
Nem fogom most tovább elemezgetni, de azt látom, hogy nem egy elégedett ember. Ezért kritizálgat másokat :)
Az önbizalomhiánynak?Mert főleg a külsőségek a fontosak,nem a belsőértékek....meg ebben a világban ember legyen a talpán aki eltud helyesen igazodni és nem veszik el....
Én a LÉNYEGRE figyelek és így sokkal egyszerűbb az élet...
Valóban? Akkor Te is fejtsd ki légyszíves! Mostmár értem a hozzászólásod lényegét:)
Tudod ahhoz,hogy az ember egy ilyet véleményt alkosson nagy utat kellett megtennie az élet nevezetű palettán!:)))
Joe!
A pesszimizmus nem vezet sehová, csak vakvágányra. Értelmetlen dolognak tartom és szükségtelennek.
Légy olyan kedves fejtsd ki nekem a semmi lényegét. Talán meg tudnám érteni? Ez nekem így tud kevés. Érverés nélkül a semmi valóban egy nagy nulla. Szívesen meghallgatlak, aztán meglátjuk.:)
Megnyugodtam, akkor Tőled most egy érdemi hozzászólást olvashatunk, nem pedig egy "rizsát"!
Ezt Te írtad! Tőled ídéztem:)
Ja és én imádom kitűnő helyesírással író embereket. Ez nálam is alap,mint nálad.
Akkor Te miért is hibázol sokat e tekintetben?
Azt már tudjuk a Te segítségeddel,hogy ki minek képzeli magát. Mindössze egyet hagytál ki! Önmagad!
Téged hova sorolhatunk. Megtisztelnél ha erre adnál egy rövid, velős, de frappáns választ, ahogy Te szereted. Tudod az én képességeim, tudásom nagyon-nagyon szerény, tehát úgy írj,hogy még egy ovodás is megértse, az nekem is jó lesz.
Bocs a helyírási hibákért, de ebben is elmaradok mögötted biztosan. Csak előre szóltam. Akkor várom a válaszodat:)
Csabi doki! Okos, értelmes embernek tartalak, azért pedig nálam meg kell dolgozni:) Nem ismersz:)
Nem baj, de amit csinálsz tetszik. Tanítanál, csak nem látják. Ne felejtsd el tanítani azokat lehet, akik tanulni akarnak. Ne add fel, kellenek a tanítók, akkor is ha tanulók finoman szólva nehéz esetek.
Viszont menj lejjebb a szféracsikkal, mert érthetőbb leszel az egyszerűbb értelmi síknak is. Pontosan értesz, tudom!!:)))
Mond meg kérlek Nekem, szerinted mi az élet értelme.
Csabi! Csak egyszerűen a Te szavaiddal. Ülj le és gondolkodj előtte és írd a gondolataidat. Mindegy mi lesz. Érdekes lesz még magadnak is:)
És az lesz az igazi tanulás, tanítás, mert kétoldalú lesz. Tanítasz és tanulsz, ahogy én szoktam.
Igaz nekem nagyon jó TANÁROM VAN!!!:)
Egyetértek! De az élethez kell bátorság is és észrevenni benne azt ami láthatatlan.
Ez ma sok ember hiányzik.
Lehet,hogy "véletlenül" tévedtél ide, de attól még lehetsz kulturált és intelligens. Aki tudást és önbizalmat sugároz a mögött legyen is tartalom. Nálad ezt nem látom, pedig jó lenne.
Nem szerep tévesztett figura, hanem egy értelmes ember aki próbál olyanokkal kommunikálni,mint Te, de ez így elég nehéz. Azt írod,hogy megtalálta a közönséget és a terepet. Szerintem az Te vagy, aki szeret szerepelni.
A fantázia név sokszor sugározza az ént. Tanuld meg,hogy a külső szépség, csak akkor érték ha belsőd is csillog és azt mindenki látja. Nálad komoly baj van ezzel. A belsőt illetően biztosan, a külsőd itt láthatatlan. Ha beszélgetni akarsz beszélj, de ne támadd az embereket feleslegesen úgy, hogy fogalmad sincs ki van a név mögött.
Szépfiú akkor mi is az élet értelme? Kiváncsivá tettél.:)
Sziasztok! Olvasgattam ezt a fórumot, de hiányolom a választ, pedig a kérdés roppant egyszerű. Mi az élet értelme? Nem fizikai vagy kémiai síkon. Az emberi élet vonatkozásában?
Gondolkozz és fogalmazz, ilyen egyszerű az egész:)
Érdekelnek a válaszok, de nagyon.
Szerintem ezzel messze nem vagy egyedül :)
Gondolom akkor most is pont a néha van.
Válaszoltam a kérdésre. Figyelj jobban :)
Ez a válasz inkább fizikai volt, amire rákérdeztél az is.
Egyébként az ezoteria valóságos része is mind fizikai, csak a fizika egyelőre vakfoltja még. Persze ha jól értem, te is ezt írtad. Úgyhogy amikor kérdeztél, akkor fizikai részre kérdeztél, amikor azzal válaszoltam, akkor meg át akartad terelni ezoterikus területre. Ezért hiszed, hogy nem kaptál választ.
De ha még most is így érzed, akkor fogalmazz pontosabban és megígérem, hogy még egyszer nekifutok, hátha ki tudom elégíteni a kérdést :)
Mutass egy érdemi hozzászólást. :)
"Szerintem meg mindegy mi a nevem. A lenyeg a hozzaszolas mondanivaloja. Erdemi bejegyzest nem olvastam, csak rizsat."
Mi is volt a hozzászólásod mondanivalója? :)))