Szerinted mi az élet értelme? (beszélgetés)
Ez igaz.
Egyébként van "nem természetes igény" is a boldogságra?
Szerintem Csaba nem mondta, hogy nem szabad.
Nekem úgy jött le, hogy megkérte az illetőt, hogy csak azért hogy őt bosszantsa ne másolgasson,mert elég átlátszó.
"Amit az ember magára hagy, amivel nem törődik, az bekoszolódik... Ez a lelkünkkel is így van. És a kosz a koszt vonzza. Sötét gondolat a sötétséget, félelem a félelmet, hiúság a hiúságot, önzés az elvakultságot és a halált. Amire hangolod magad, azt fogadod magadba. Annak leszel médiuma, eszköze, tettestársa és megvalósítója. Ez a törvény a láthatatlan világra is vonatkozik. Jó pillanatainkban angyalok vannak körülöttünk. Ha nem is látjuk, de érezzük őket."
/Müller Péter/
A tiszta beszéd, a tiszta, érthető kommunikáció nagyon fontos dolog. Egyrészt így érhetjük meg magunkat másokkal, így közvetíthetünk információkat másoknak, így vehetjük fel a normális kapcsolatot másokkal. Az egyén kommunikációs tevékenysége nagyszerű képet ad az egyén lelki állapotáról, feltéve ha nincs szándékosan generálva.
Az őszinteség, az egyszerűség, a változatosság, alapfeltétele a jó kommunikációnak.
De a legfontosabb az, hogy az illető értse hogy mit akar közölni, mert így nagy az esélye hogy mások is érteni fogják.
Mint mindenhol, itt is egyfajta stabilitásra, struktúrára van szükség.
Lehet, hogy mindezt magamra értem amit itt felsoroltál, nem pedig rátok...és ráadásul csak utána érzékelem ezeket a dolgokat arra amit le is írtam...DDD
Semmiféle szándékos sértegetés nincs bennem mások irányában, csak néha olyan önző módon mosolygok magamon.
Vitatkozni lehet, konfliktusok vannak, mert az ütközés világában élünk. A kérdés az, hogy mennyire borít ki minket a másik ember rólunk alkotott véleménye. Minél jobban, annál jobban jelzi a szituáció hogy mennyire vagyunk lelkileg stabilak.
Én azt mondom hogy konfliktusok lesznek, de nem mindegy hogy forró fejjel vagy hideg fejjel veszünk -e benne részt.
Mindenesetre a párbeszédekre adott reakcióink nagyon jó jelzést adnak vissza önmagunkról, ha figyelünk.
Ha szándékosan csinálod, akkor nekem azt jelenti:
Nem érdekel, hogy érted-e amit írok= hülyének nézlek, nem tisztellek meg azzal hogy értsd a szándékaimat, mondanivalómat, nem is akarok veled beszélgetni csak böfögök valamit és próbáld meg kibogozni, hogy jól elfáradj tőle.
De ,ha más oka van és attól nem tudsz összefüggéseiben írni, akkor nem rovom fel neked. Persze attól a kommunikációt nem könnyíti.
Igen!
A stílusommal lehet vitatkozni meg nem egyet is érteni...de, én mikor írtam valamit olyanféle alpári dolgot, mint sokan itt rám...
Persze,mindig az a hibám, hogy a másik gondolatait kiforgatom: vagyis visszáját is megmutatom a felvett ruhájának...
DDD
Ezt egy picit én is soknak érzem most.
De inkább a csúnya beszéd az, amit szerintem jobb elkerülni, mert tökre lehúzó az energiája.
Alapvetően Máska, a stílusod,amit képviselsz, te is tudod,hogy ellenkezést vált ki az emberekből, és zavaró,hogy nem lehet érteni amit mondasz.
Amikor érthetően mondod,mindig azt érzem, hogy na végre nem kell boncolgatni hanem végre konkrét és talán megismerhetünk téged.
Persze mindig tévedek,mert vissza is bújsz a páncél mögé...
Az is világosan érezhető,hogy valamiért jo neked ha provokálhatsz...és annak ez elég idegesítő , aki éppen ennek az "elszenvedője",szóval valahol megértem Encsit meg a Csabát is, vagy éppen azt akivel összeakadtok..
Egyetlen 'okot' tudok felhozni a mentségemre: azt, hogy tulajdonképpen én csak egy balkezes vagyok aki a jobb kezét használja az írásoknál...
DDD