Szerinted mi az élet értelme? (beszélgetés)
Most te nem tűröd, hogy ellentmondtam :)
Miért személyeskedsz? Mondtál valamit és nem értek egyet. Ez gond neked? :)))
Rendben, nem is kérlek/kérhetlek ilyenre, csak sajnálom, hogy ilyen sötéten látsz.:(
(Ha igazad van, azért, ha nincs, azért...)
"Minden földi lét szenvedés; de minden földi lét félelem. Ez az élet állapota. Így remeg és kínlódik, borzong és aggódik az ember az ébredés állapotában a sötétségből érkezve, a világosság első sugaraiban."
"A félelmet és a szenvedést az ember nem érti. Elzárkózik előle, s nem veszi észre, hogy amikor a félelem és a szenvedés elől zárkózik el, tulajdonképpen a félelembe és a sötétségbe önmagát zárta be."
"A félelem és a szenvedés tulajdonképpen már az éberség első halvány jele. Szenvedés is, félelem is azért van, nehogy az ember a sötétségbe, a halálba és az elfeledettségbe újra visszamerüljön: szenvednie és félnie kell mindenkinek, hogy felébredjen. Ez a felébredés állapota. A megfagyott, elsötétült, éjszakává lett, kőkemény lezárt lélek a félelemben és a szenvedésben érik és törik meg lassan arra, hogy a lét számára újra megnyíljon."
/Hamvas Béla/
Ja, hát az igaz, hogy lehet rosszul csinálni, csak arra nem is gondoltam. A lelkünk közelében kellemes energiák vannak és nem negatívak.
Minél mélyebbre megyünk, annál nagyobb a béke és nem ellenkezőleg :)
Szóval itt nekem valami nem stimmel :)
Mit akarsz közölni? Látod, hogy nem csak én nem értem.
Amúgy meg én abban hiszek, hogy a jó tanácsban pozitív energia van. Még akkor is, ha éppen kemény. De ezeket a gondolatokat nem érzem pozitívnak. Persze ezt már beszéltük :)
Jó én többet erről nem győzködlek, de nem érzem jónak.
:)
Ezért mondom hogy inkább tanulj mint rögtön ellenkezz. Ne vess el semmit amíg nem érted meg. És ez nem kioktatás, csak jótanács.
"De egy másik vallás sem áll annyira egészen a pesszimizmus alapján, egy másik sincs annyira áthatva a lét nyomorúságának és semmiségének tudatától, egy másik sem mondotta ezt ki oly leplezetlen kiméletlenséggel, mint a buddhizmus."
Zolcsi, a meditáció senkit sem lehúz, hanem pont ellenkezőleg. Szerintem add fel a negatív terjesztésének próbálkozását. Nem is értem, hogy minek teszed.
Pont ellenkező, mint amire szükség van.