Szent Imre kórház szülészete (beszélgetés)
szia carpediam,
köszi szépen neked is mnikoka-nak is!!
Mivel nekem nincs fogadott dokim, mert tasi már nem válat el így nem tudom Esztert felfogatni. :( :(
jó lenne ha pont ő lenne bent! :) Persze lehet majd ha megyek a csütörtöki szülés felkészítőre vmikor akor azért megkérdezem hogy meg lehet-e oldani doki nélkül is, ki tudja. :)
Szupi hogy leírtad Carpediem, köszi, akkor a cici problémával azért ha az ember kedves, normális akkor lehet hozzájuk fordulni, persze remélem nem lesz nekem, de megnyugtat hogy segítenek.
@Picilanykamarnagylany,
köszi neked is, akkor elvileg ha nincs fogadott szülésznőm, d viszek olajat akkor ő is kenegetni fogja? Ez is megnyugtató. :) Köszi!
szia :)
nem kell vinni olajat, Eszternek van, és ő használja :)
Hidd el, ilyenekért ne izgulj :)
A férjed pedig fogja a kezed, maszíroz, mondja a monitorról, hogy most jönnek a fájások, egy csillagtól négy csillagig, nah a négy csillag maga a pokol :) mármint az a legfájdalmasabb.
És segít ahol tud a férjed, párod!!!
Ha nem indul be a tejed, nah azért figyi, ha kéred, és szépen kéred, naná, hogy segít a csecsemős, de ne minden szösszenettel keresd őket, de ilyen esetben persze, hogy segít, csak felesleges dolgokban nem.
meg segít cicire tenni is, ha egyedül nem megy.
De tényleg kedvesnek kell lenni!!!!
Eszter egyszerüen szuper volt, tudja a dolgát.
Ne félj, nagyon ott van!!!!
Köszönöm a gratulációt, és kérdezz nyugodtan, ha segítség kell :)
Én saját gélt vittem, igaz nem is volt fogadott a szülésznőm, de ő is kenegetett, viszont így is vágni kellett elsőnél:/ A gátsebre mindenfélét ajánlottak, nekem kb csak a meleg kamillateás vattával való itatgatás segített :D + saját magamon azt tapasztaltam, hogy minél jobban 'használom' és nem kímélgetem, annál hamarabb elmúlik az leülnisemtudok csak félseggre érzés :D
A mellem nekem begyulladt, de úgy, hogy már szülés előtt volt rengeteg előtejem, kedvesek voltak, megmutatták hogyan masszírozzam, segítettek elektromos mellszívóval (kórházi, nem saját). Utána még 1x begyulladt itthon is, de az durvább volt, akkor az egész mellem egy tégladarabra hasonlított és üvöltöttem, ha hozzáért valami. :(
Egyébként mindennel együtt életem legcsodálatosabb 2x3 napja volt a 2 gyerek születése/szülése és az azt követő 3 (illetve másodiknál csak 2 ) nap, remélem Neked is az lesz!! :)
Köszönöm. :) Kipróbáljuk.
Még annyi most 26 hetes vagyok mikor kell ekezdeni a szülésfelkészítőt?
A dokim csak kinevetett és mondta türelem. :)
Ugyan harántfekvésben van a baba, mert kártyaszív alakú méhem van. Szerintem ő már tudja nem szülünk simán csak nem riogat.
De akkor is jó lenne képben lenni.
Carpediem,
először is gratulálok a pici fiadhoz, és hogy ilyen szépen szültél.Eszter csinált vmi extrát a gátvédelemért. Neked kell krémet-olajat vinni, és ők masszírozzák vagy a férj, vagy ez hogy megy? Bocsi de elő baba,és nem tudom hogy működik ez.Eszter júni 3-án tart majd előadást, majd jól megnézem. :) Supi hogy leírtad, hogy milyenek a csecsemősök, igaz én is hasonlókat olvastam fórumokon, de legalább csodát nem fogok várni.
Tényleg mi van ha nem indul be a tejcsi, és esetleg begyullad a cicid..azért segítenek akkor majd? A gátsebre mit érdemes majd beszerezni? Betadine esetleg valami spray? Előre is köszönöm!
Jó egészséget neked és a babónak!
Ez egyén függő. Én bevásároltam Tenából, sőt a szülésznő szülés után 2-t is rakott be belőle, menni alig tudtam benne. Nekem a tena soknak bizonyult mindkét szülés után, nem volt annyira durva a vérzés, inkább olyan volt mint egy erősebb mensi, úgyhogy én utána sima betétet használtam.
Sógornőm viszont a tenát is félóránként-óránként cserélte, annyira vérzett.
Vegyél tenát, aztán majd meglátod.
Köszönöm az infokat. :)
Ja még valami szülés után milyen betétet érdemes ami nem ázik át 2 perc alatt? T..na?
Jaj de jó, mert nem nagyon vagyok képben augusztusi babának mit kellene venni. :)
Azt tudom, hogy 2 rétegben öltözteni, de hosszú vagy rövid body. Védőnő nem nagyon van ezzel képben... hogy mennyit miből vegyek.
Hazahozni gondolom rugi+hosszú újjú body+pléd+hordozó igaz?
Sziasztok!
Nekem az lenne a kérdésem, hogy a kórházban töltött napok alatt saját ruha van a babákon vagy kórházi a Szt. Imrében?
Köszönöm.
Sziasztok! Ma lesz előadás 6-tól, ugye? Apukák is szoktak lenni, vagy csak kismamák? :-)
Szülésznőkkel kapcsolatban lenne még kérdésem, Mészáros Erzsébetet és Széles Ágnest javasolta a dokim, ismeri őket valaki? Hálásan köszönöm, ha válaszoltok!
velem nagyon kedvesek voltak a csecsemősök. én is kétszer szültem ott, csak 2013 és 2014:)
és a második szülésnél jöttem rá, hogy a gátseb akkor gyógyul hamar, ha az ember igenis ráül, mozog vele, és normálisan csinál mindent, összeszorított fogakkal :P vagy csak a másodiknál repedtem és az jobb volt, mint amikor elsőre vágtak?! na mindegy.
a lényeg, hogy a szent imre jóóó! szerintem korszerű, szakszerű és kényelmes. napfényes, vidám hely, akármennyire is morbid ilyet mondani egy kórházra.. na de talán a gyermekágy és a szülészet kivétel :)
a hó a kabáton sztori meg .....ugyan ezt a jelenetet láttam a Bajcsyban kb.......
Ja, meg ami szerintem még jó benne, hogy csak üvegen keresztül lehet a babákat látogatni a családbnak, vagyis még apuka sem mehet be a szobákba és nem zavarja a szomszédokat, nem hoznak be bacikat (ami téli időszakban mondjuk nem utolsó dolog). Voltam olyan kórházban látogatni, ahol télen a folyosón anyuka ölében kint az 1 napos baba, látogatók jöttek-mentek, valaki meg véletlenül a babára szórta a havat a télikabátjáról..... persze nem direkt, csak sokan voltak és szűk volt a folyosó.
Szóval szerintem a szt imrét bátran lehet válsztani!!!
További ajánlott fórumok:
- Milyen tapasztalatod van a Szent István Kórház szülészetéről?
- Mi a véleményetek a Szentesi kórház szülészetéről, nőgyógyászatáról?
- Mik a legfrissebb tapasztalatok a bp-i Szent János kórház szülészetéről?
- Szent István Kórház szülészete, orvosok árak, tapasztalatok
- Szent János vagy Kútvölgyi (magán) kórház szülészete?
- Szent Imre Kórház szülészete.Kinek milyen tapasztalatai vannak?