Szent Imre kórház szülészete (beszélgetés)
Az első gyerekemnél rögtön 3-5 perces tolófájásokkal indult a szülés, alig értünk be, aztán meg olyan furcsa fájásom volt, hogy szinte nem is volt szünet, hanem folyamatos fájdalom volt. Aztán kezdett elmenni a szívhang néha. Berohant 7 orvos, meg az osztályvezető. Mondták, fél órán belül meg kell lenni a babának, úgyhogy nyomatták az oxitocint, és a számig vágtak... Háromszor volt a nyakán a zsinór, és meg is volt csomózódva. Hát azért akkor igencsak sokkot kaptam.
A másodiknál 36. hétre kezdődtek a fájások. Az pont az ellentéte volt. Szerdán mentem be 20 perces, de elég erős fájásokkal. Péntek hajnalba még nem volt gyerek. Sejted milyen állapotban voltam addira, és ráadásul nem is hívták be a saját dokimat, mert nem hitték el, hogy már szülök. Amikor bejött reggel, meglátott, megvizsgált, úgy leb.ott mindenkit, hogy csak csengett, hogy normálisak-e, hogy egy megindult koraszüléses kismamához nem hívták. No hát ott se volt kérdés, hogy már valahogy ki kellett jönni a gyereknek, én már éppen csak éltem akkor, már gyakorlatilag aluttam.
A harmadik szülésemnél volt gyanús, hogy azért ott az is benne volt az oxitocinban, hogy teljes teltház volt, és még a vizsgálóban is szültek.. Ott biztos, hogy volt egy kis siettetés is..
Aztán a negyediknél, akkor pont szerencsém volt, alig voltak. Mondtam a dokinak, hogy nem kérek. Tényleg sokáig nem is kaptam, csak nagyon a vége felé kötötték be, merthogy utána húzódjon össze a méhem, pláne, hogy sokadik szülés, ne vérezzek annyira nagyon. Bár azért így is véreztem eléggé, de azért nem vészesen. Így utólag nézve nem gondolom, hogy gáz lett volna, sőt, szerintem az tényleg nem szólt bele már nagyon a szülésbe. Jó, az egész szülés 2,5 óra volt fájásostul. Csak én éltem meg nehéznek, de az más miatt volt..
Csecsemős nővér-fogadásra reagálván...
Én nem éltem vele, mert akkoriban úgy voltam vele, hogy azért ez már valóban furcsa, hogy Őket is fel kell fogadni (már ha egy icipicit odafigyelőbb ellátást akarsz).
Már bánom, mert ahogyan Én tapasztaltam jóval több segítséget, tanácsot, odafigyelést megkap az ember, bár nyilván ezért plusz pénzt ad. Első gyermekes Anyaként ez Nekem speciel hiányzott.
Az oxitocint pedig szerintem sok orvos már automatikusan használja, miközben talán anélkül is menne, bár lassabban (ezt mindenki maga döntse el, hogy jó-e neki avagy sem-a legtöbb orvos azért nyilván inkább hamarabb végez mint később). De nem nagyon akarok ebbe belefolyni, mert evidens nem vagyok sem orvos, sem bába...egészen biztos, hogy van amikor segít és elengedhetetlen. Mondjuk az fura, hogy utólag közlik Veled már kapod. :S
Én azt írtam, hogy a 4. gyereknél vissza akartam utasítani, de nem hagyta a doki. Jó, lehet, ha jogilag belemennénk, akkor valahogy lehetett volna, de lényegében nem hagyták.
Azt mondták azért, mert nagyon véreztem volna, és a méh összehzódásához kell szülés után.
Tény, hogy mindig hamar össze is húzódott a méhem.
De volt itt, aki azt írta, hogy nem kapott.
Szóval erről lehetne előtt a dokival egy jót beszélgetni, el szokták mondani a dolgokat, ha kérdeznek.
Az első kettőnél elég sokat kaptam, bár ott magam se vitatom, hogy indokolt volt. A harmadiknál merült bennem fel, hogy kellett-e...
Na tényleg hülye vagyok ma:
Jav:
3. bekezdés
azoknak az embereknek volt bajuk..
Hát nem tudom, velem mindig mindenki normális volt mindenféle fizetés nélkül is. Amikor kérdeztem, határozottan, kedvesen, akkor normális választ kaptam. 10 éve, amikor a lányomat szültem, akkor ez még egyáltalán nem volt divat, sőt, még 2007-ben a legnagyobb fiam születésénél se.
Nekem az nagyon nem hiányzott hogy apukával fürdetgessek, örültem, hogy megfürdették, amíg ott vagyok, azóta 10 éve minden nap fürdethetek.
Bocsánat, én azt láttam, hogy azoknak a tipusú embereknek volt dolguk, akik nem értik meg a másik lényt semennyire, hogy ez egy kemény munkahely nekik, és igen, van, hogy több a csecsemő, van, hogy kevesebb, és jobban ráérnek. Vagy éppen 2 óra múlva nem emlékszik, hogy ott voltam nála valamilyen gonddal. Mert azóta volt 3 szülésnél, és hát ez van, nem én vagyok a legfontosabb a világon. Hál istennek. Szóltam még egyszer, és szívesen segítettek.
Voltam én olyan beteg, amikor tényleg én voltam a legfontosabb beteg az osztályon, mindenki percre kész volt belőlem.. Hát higyjétek el, nem jó az, ne gyúrjon erre senki..
Szerintem maguk a betegek rontják el nagyon az egész ellátást pont azzal, hogy fél szem fruttiért, meg fél méter előnyért - fizetnek. Mintha tényleg az lenne a legfontosabb a világon, és nem az ember. Hát szerintem ez egy szomorú irány, de hát mindenki maga tudja.
Sziasztok!
Mi a véleményetek/tapasztalatotok a csememős nővér fogadásáról? Tényleg szükségesnek látjátok? Enélkül valóban nem "tudnak" ránk odafigyelni?
Várakozáson felül szuperek. Eléggé ki voltam már lelkileg a szülésre, nagyon akartam volna császárt, mert nem éreztem magamban már erőt a normál szüléshez. De nagyon szépen átsegítettek e dolgokon, kibírták a hisztimet.
De nekem panaszom sohase volt senkire ott.
Igaz nem is gondolom, hogy nekem kellene lenni a világ közepének.
Egy rosszul szúrt vénától nem akadok ki, mert elég sokat voltam már kórházban ahhoz, hogy tudjam, hogy az tök normális, pláne egy felfokozott állapotban, amikor amúgyis összeesnek a vénák egy kicsit..
mellgyulladáshoz:
nekem első esetben elég durván begyulladt még a kórházba a mellem, 40 fokos láz, stb...
második alkalommal volt fogadott csecsemősöm, és Ő tanácsolta, hogy melegíteni kell a mellett, hozott rá melegítő párnát, és végig teljesen jól volt, meg kevert rá valami krémet, amit szopi előtt le kellett mosni, viszont egyszer sem gyulladt be a mellem, nem sebesedett ki...
További ajánlott fórumok:
- Milyen tapasztalatod van a Szent István Kórház szülészetéről?
- Mi a véleményetek a Szentesi kórház szülészetéről, nőgyógyászatáról?
- Mik a legfrissebb tapasztalatok a bp-i Szent János kórház szülészetéről?
- Szent István Kórház szülészete, orvosok árak, tapasztalatok
- Szent János vagy Kútvölgyi (magán) kórház szülészete?
- Szent Imre Kórház szülészete.Kinek milyen tapasztalatai vannak?