Szent Imre kórház szülészete (beszélgetés)
Én is mindkettőt itt szültem, vegyes élményekkel.
A kislányom egy hidegfront alkalmával született és akkor tényleg volt aki a vajúdoban hozta világra majdnem a babát.
Nekem legutóbb (májusban) a csecsemős nővérekkel gyűlt meg a bajom.
A szobákról és ellátásokról írtunk már pár hsz-el előbb is.
Köszönöm a segítségedet!Kicsit megnyugodtam,hogy a dokim-lehet tegnap nem volt jó passzban-csak ránk akart ijeszteni.
A vajúdó pedig igy érthető,hogy apuka nem mehet be.Mondjuk én nem szoktam ott sokat időzni.Második babánknál már be sem mentem oda.Kapásból a szülőszoba volt a cél.
nagyon gyorsan szülök,
"csak" ennyi a probléma.:)
Ha annyira bejött a MÁV, akkor hogyhogy nem ott szülsz? Nekem is nagyon messze van a Szt Imre, de nem mernék egy idegen kórházban szülni, inkább átutazom a fél várost, mert ezt a kórházat már ismerem.
Persze nem akarlak elküldeni, csak kérdezem :)
Ez tényleg így van, oda nem jöhet be apuka, mert többágyas (hú én csak fél órát töltöttem ott, aztán rögtön mentem a szülőszobába), nem is emlékszem......talán 6 vagy 7 ágy van ott. És hát ha ott több anyuka van egy szál hálóingben, akkor ne menjen be oda apuka, nehogy olyat lásson, amit nem kéne.
Akkor hívják be apukát a folyosóról, amikor mész/vagy visznek a szülőszobába.
köszönöm a válaszaitokat!
Az első két lányomat én is MÁV-ban szültem.Csak azóta költöztünk ki Érdre és innen nekünk a legközelebbi kórház a Szent Imre.Eddig én is jókat hallottam róla.De most a dokim-akivel eddig semmi problémánk nem volt,mások is dicsérték-megijesztegetett.
Mindenestre az megnyugtató,hogy két éve ez volt.Nekem a kisebbik lányom 4 éves lesz februárban.Azóta sok minden változott.
Olyan esetet mondott nekünk a doki,hogy volt olyan anyuka,aki a vajúdóban szült meg,mert nem volt üres szülőszoba.
És igazából mi is ezen csodálkoztunk,hogy fizetjük a dokit,akkor neki is érdeke,hogy ott szüljünk,hogy a szülésért megkapja pénzét.
Én kértem,hogy pecsételjen be a terhes kiskönyvembe,hogy a mentő oda vigyen.Azt mondta ilyen már nincs.Pedig a két lányomnál még volt...
Hát akkor reméljük a legjobbakat!
Én is most fogom szülni ott a 3. babámat (februárban), én csak jó dolgokat tudok mondani. Nem véletlen, hogy most is oda fogok menni, pedig már a második gyerekemet is úgy szültem ott, hogy a város másik feléből jártam oda vizsgálatokra. Még így is megérte, és megéri most is.
A kérdéseidre csak részben tudom a választ.
-erről a látogatási tilalomról nem tudok, de mindkét gyerekemet tél végén szültem (február és március), nem volt látogatási tilalom
-a gyerekágyas szobák (két éve legalábbis) kétágyasok voltak, illetve voltak négyágyasok is, de oda a császáros anyukákat tették
-a szülőszobák szerintem elegen vannak, én pl tök egyedül szültem, úgy értem, senki nem szült akkor éppen, de amíg bent voltam, egy olyan esetet se hallottam, hogy ne lett volna elég szülőszoba
- a dokim azt mondta anno (mert ez az elküldés-dolog nekem is félelmem volt), hogy aki odamegy, hogy megindult a szülés, azt nem küldik el, de azt meg pláne nem, akinek ott a dokija!
sziasztok!
Kérdéseim lennének a kórházról.Márciusban fogom szülni a 3. babánkat.Tegnap voltunk a dokimnál és elég negatív dolgokat mondott.Arra lennék kiváncsi,hogy ezeket amiket mindjárt leirok,ki hogy tapasztalta meg?
Pl: csak 4 szülőszoba van és sokszor van dugig(állitólag akkor a mentő visz tovább a köv. kórházba-hiába van a dokim a szt.imrébe)
-látogatási tilalom van érvényben az influenzás időszak miatt(ősztől tavaszig durván)
-milyenek a gyerekágyas szobák?(hány ágyas)
Szerettünk volna elmenni megnézni,de nem lehet a fent említett influenzás időszak miatt:(
Az első két lányomat máshol szültem,így nagyon keveset tudok a kórházról.Azt hallottam,hogy nagyon jó kórház,de tényleg ilyen nehéz bejutni?
Igen, csak arra a pár órára viszik el míg megfigyelés alatt tartják és megnézi a doki. Bár a szobatársam reggel 9 körül került be a szobába hozzám és délben már ki is tolták hozzá a babát. Hát ha nem vagyok ott biztos nem tudta volna ellátni rendesen, pedig végig vajúdta az éjszakát, semmit sem aludt, ráadásul első mamásként azt sem tudta, hogy fogja meg a babát.
Hozzáteszem csecsemős nővér ezt követően már csak késő délután jött be.
Van egy idősebb védőnő, na Ő tényleg nagyon kedves. Látszik rajta, hogy szívvel-lélekkel végzi a munkáját.(szerintem ezt másképp nem is lehetne)Mindennap bejött reggelenként és segített ha kell.
Ha gondolod - és megírod az email címedet -, tudok küldeni két kis videót a kétágyasról. Én csináltam, fényképezővel, ezért csak 15 mp, de meg akartam örökíteni :)
Nem ígérem mára, mert megjött a lányom, tanulnunk kell, aztán felkel Bálint, akkor meg megyünk sétálni.
Az első éjjel mindenképpen elviszik a babát, hogy az anyuka nyugodtan aludjon.
Mondjuk nálam ez tök fölösleges volt, mert a másik baba szinte egész éjjel ordított, szóval aludni így se tudtam.
Egész éjjel néztem az órát, hogy mikor lesz már reggel, hogy hozzák végre Bálintot :)
Majd csak február elején szülök.
Harmadszorra ;-)
Nem, ide nem mehet be senki!
A szülészet tényleg jó, felszerelt és úgy vajúdsz, ahogy és amin szeretnél.
hát azt sejtem, hogy maguktól nem nagyon kérik, de ha esetleg valamiért szükséged van a pihenésre, akkor kérheted???
mondjuk én most még tiszta aggyal úgy gondolom, hogy az első éjszakára lehet jobb lenne nem magam mellé kérni, hogy kicsit erősödjek, a Babának is csak jobb, ha anyuka nem kábán gondoskodik róla...
Legyen így!
Én este szültem és másnap hajnalban kitolták. Onnantól velem maradt. Orvosi vizsgálatra vitték csak el, majd mikor besárgult egy éjszakára.
hát remélem... még friss az új info okozta élmény... az előadáson is azt mondták, hogy nagyon segítőkészek, szóval remélem nem csak duma lesz... Egyébként ki hogy csinálja??? éjszakára az első estétől Veletek volt/lesz a Baba??
Egyébként kislányát :)))
Van 2 ágyas is, én abban voltam, csak összezsúfolva, asztal nélkül, de kevés. Pelenkázó legalább van, meg mosdó.
Nem is akarsz szülésznőt?
mi voltunk tegnap egy előadáson ahol pont a szobákról volt szó, azt mondták egy és két ágyasok vannak, illetve egy négy ágyas, de ott általában pocakosok fekszenek...
azért én egy ágyas szobába nem szeretnék kerülni... főleg, hogy látogató sem jöhet be...
Mandy, Te mikor fogsz szülni???
További ajánlott fórumok:
- Milyen tapasztalatod van a Szent István Kórház szülészetéről?
- Mi a véleményetek a Szentesi kórház szülészetéről, nőgyógyászatáról?
- Mik a legfrissebb tapasztalatok a bp-i Szent János kórház szülészetéről?
- Szent István Kórház szülészete, orvosok árak, tapasztalatok
- Szent János vagy Kútvölgyi (magán) kórház szülészete?
- Szent Imre Kórház szülészete.Kinek milyen tapasztalatai vannak?