Szent Imre kórház szülészete (beszélgetés)
Popsitörlőt kellett vinni, krémet kaptunk, a köldökét pedig a csecsemősök ápolták le fürdéskor!
Zuhanyzó+WC 2 szobához van.
Popsikrémet,popsi törlőt,alkoholt,hintőport (a köldökére) adnak ott helyben vagy azt is vinnem kell?
Én úgy hallottam nem adnak,de ez nem biztos forrásból származik.
Ja és még egy: a gyermekágyas osztályon a fürdőszoba illetve a zuhanyzó a szobákhoz tartozik vagy egy közös folyósói van?
Hát ártani nem árt, mikor pl büfiztetsz.
De minden nap, fürdetésnél (mikor kap a baba új ruhát is) kap egypelust a buksija alá.
Tényleg nem, de nekem nem is hiányzott.
Itthon vajúdtam, csak akkor indultunk, mikor már gyakoriak voltak a fájások. Így nem is a vajúdóba vittek (illetve oda csak átöltözni), hanem rögtön mehettünk a szülőszobába, ahova mehet az apuka is.
A vajúdóba azért nem, mert ott több ágy van, és én se örülnék ha más férje ott tátaná a száját, miközben ott vajúdok :)
Én elvileg január 24-re vagyok kiírva, de uh szerint nagyobb kb. 2 héttel.
Olyan jó, hogy itt tudtok segíteni, biztos lesz még egy csomó kérdésem ami majd eszembe jut.
Nekem se volt egyik szülésnél se, és most a harmadiknál se lesz :)
A dokim azt mondta, hogy fölösleges, mert akármelyikük is lesz éppen ügyeletben, tökéletesen el fog látni. Így is volt.
Talán ott van értelme, ahol nincs fogadott orvos, hogy mégis legyen valaki, aki biztos pont a szülésnél (persze a férj mellett) :)
Erre én is kiváncsi lennék!
Te mikor szülsz?
Két igen a válasz :)
Kell vinni saját hálóinget és pelusokat is.
Nekem egyik gyerek se sárgult be, szóval erről nem tudok nyiltakozni.
Majd talán a többiek....
Még annyi kérdésem lenne,hogy mennyire erőszakosak abban,hogy elvigyék kék fény alá a babát?
A MÁV-ban ha már kicsit is sárga volt vinni akarták.Volt aki nem engedte,hogy épp csak sárga még várjanak,volt akitől elevették.
Nyilván,ha nagyon sárga egyetértek.Csak nekem volt egy olyan érzésem,hogy ott vinni kellett valamilyen okbók kifolyólag.Amire persze fény sosem derült.
Én legutóbb végig bent maradtam, nem kértem, hogy engedjenek haza. Valahogy éreztem, hogy addig tudok pihenni, amíg bent vagyok, ez így is lett :)
Persze mostmár sietni fogok haza, mert Klau 8 éves volt akkor, már nem aggódtam miatta, de Bálint most csak 23 hónapos lesz, még sokkal-sokkal jobban függ tőlem, mint a nővére.
Nem,meglepetés baba.A lányokat sem nézettük meg:)
Az elsőnél még volt egy kísérlet,hogy megtudjuk.De ő nem akarta,mert sosem mutatta magát.Igy már rutinunk van benne:)
Ez nálam is megvan.
Igaz a másodiknál az is benne volt, hogy minél tovább itthon akartam maradni (pont azért, hogy ne a vajúdóban vajúdjak több órát, hanem inkább itthon), aminek az lett a vége, hogy alig értünk be :)
Azt mondják, a harmadik még hamarabb jön, úgyhogy szerintem most már az első fájásnál indulunk - pláne ha a férjemen múlik :D
Jó is meg nem is.Akkora drukk van bennem,hogy időbe beérjek.Én ettől félek a legjobban.Tudom,van aki ezért hülyének tart esetleg,de én ilyen vagyok.
Amúgy különben tényleg jó,hogy gyorsan megy:)
További ajánlott fórumok:
- Milyen tapasztalatod van a Szent István Kórház szülészetéről?
- Mi a véleményetek a Szentesi kórház szülészetéről, nőgyógyászatáról?
- Mik a legfrissebb tapasztalatok a bp-i Szent János kórház szülészetéről?
- Szent István Kórház szülészete, orvosok árak, tapasztalatok
- Szent János vagy Kútvölgyi (magán) kórház szülészete?
- Szent Imre Kórház szülészete.Kinek milyen tapasztalatai vannak?