Szent Imre kórház szülészete (beszélgetés)
Nekem sem volt az első két gyerkőmnél fogadott szülésznőm.Rendesen el voltam látva.Én is ebben bízok,hogy most is szerencsém lesz.
Látom az anyagiak mindenhol dilemmát okoznak.Főleg,ha a doki fix összeget mond a szülésért.Akkor nehezen menne a fogadott szülésznő kifizetése is.:(
Amúgy arra voltam kiváncsi a kérdésemmel,hogy jobban ellátják e azt a kismamát aki fogad,mint azt aki nem.De elvileg kötelességük ellátni ezt és azt az oldalt is.
Reméelm senkit nem bántottam meg,nem állt szándékomban,mert aki megteheti tegye,nem irigylem:)
Szül valaki márciusban a Szent Imrében?Látom mindenki hamarabb szül,hátha akad még valaki...
Előre is Isten éltessen sokáig, drága kikata!
Én majd augusztusban leszek 29.
Ebben teljesen igazatok van, hogy a szülésznő van ott a legtöbbet a szülésnél, de én az előző kettőnél sem fogadtam és mégis rendesen elláttak. Remélem szerencsém lesz, és most is így lesz.
A barátnőm mesélte, hogy neki nem volt fogadott szülésznője, és tényleg nem foglalkozott vele senki, még az ágytálat is a doki cserélte ki, de ez olyan igazságtalan. Nem mindenki tudja megfizetni.
A dokit márcsak akkor hívják, ha a szülés megindult. Én elöszőr éjféltől voltam délelött 10-ig a szülőszobán. A doki csak reggel 8 körül jött be. Mindennap beszaladt megnézni, hogy vagyok, de kb. ennyi.
Most is több, mint 6 órát voltam szülőszobán, szerencse volt, hogy a dokim(más volt) épp ügyeletes volt.
Most nem éreztem annyira szükségét, mint az elsőnél, de nagyon jól esett a majd 6 napi kórházi napok alatt, hogy mindennap bejött és több időt töltött velem/velünk.(ápolgatta a lelkivilágomat is egy kicsit)
És a dokid nem segített (volna)?
Nekem annyira készséges a dokim, annyira 100%-ig számíthatok rá, hogy valahogy emiatt fölöslegesnek tünt - és tünik most is - az, hogy szülésznőt fogadjak :)
Szülésznő:
Nekem volt és hálát adok az égnek érte, hogy így döntöttem. Az első szülésemnél, ha Ő nincs, akkor a közös vajúdóban szenvedhettem volna egyedül. Persze nyilván ez ritka és nem mindennapos eset, de akkor éjjel 14-en kerültünk be a szülészetre!!!!! (szeszélyes április volt, tömérdek fronttal)
Most a másodiknál idén májusban, valószínű nem lett volna rá nagy szükség szülésnél, viszont az ezt követő napokban csak Ő foglalkozott velem a kórházban a dokimon kívűl.
Én nem bántam meg, hogy fogadtam.
Azt viszont nem értem miért kell fizetni a szülés elötti találkozások alkalmával. Nekem egyszer se kellett. Nem volt fix ár. Házi feladat, ez volt a válasza.
Jaj bocs, de sose volt se szülésznőm, se császármertszésem, szóval fogalmam sincs erről a témáról.
Az viszont biztos, hogy ennyiért nekem nem is kéne szülésznő. Ilyet nem is hallottam, hogy a szülést leszámítva is kérnek pénzt.
szia mandy!
én is február elejére vagyok kiírva, lehet h összefutunk:)császárnál szerinted kell fogadott szülésznő? mert nekem a dokim ajánlott egyet akihez az utolsó hónapban hetente kell járni 5 e ft-ért.... előre is köszi a válaszod, d
Azt is viszek:)
Tudsz nekem abban segíteni, hogy ha szüléstől akarok TGYÁS-ra menni akkor gondolom csak akkor igényelhetem ha megvan a baba? Mennyi időn belül utalják? Ha a munkahelyem TB kifizetőhely, akkor ott kell megigényelni?
További ajánlott fórumok:
- Milyen tapasztalatod van a Szent István Kórház szülészetéről?
- Mi a véleményetek a Szentesi kórház szülészetéről, nőgyógyászatáról?
- Mik a legfrissebb tapasztalatok a bp-i Szent János kórház szülészetéről?
- Szent István Kórház szülészete, orvosok árak, tapasztalatok
- Szent János vagy Kútvölgyi (magán) kórház szülészete?
- Szent Imre Kórház szülészete.Kinek milyen tapasztalatai vannak?