Szent Imre kórház szülészete (beszélgetés)
Szia,
Én használtam GyöngyBaba érkezésekor - és most is fogom. Egyszerűen gátmasszázsolaj a neve. :-)
Nem tudom kell-e írnom, de nem masszírozni kell vele, csak gyengéd, körkörös mozdulatokkal simogatni.
Jó egészséget!
Bár én még nem használtam...
De nem simán gátmasszázsolaj a neve? :)
Lányok!megtudja nekem valaki irni,hogy melyik az az olaj amivel gátat lehet védeni szülés elött?
köszi!
Oh, nekem annakidején a 36. héten azt mondták, hogy 3800gr GyöngyBaba. Aztán 4 héttel később 3340gr-mal született Gyöngyöcske.
Az UH alapján csak becsülni próbálják a babák súlyát.
Szóval, nehogy a súly miatt izgulj!
Nem vagyok türelmetlen, nah jó egy kicsit igen...
Csak mivel mindketten anno koraszülöttek voltunk a Párommal, azt hittem, majd a lányunk is korábban akarja megcsodálni ezt a világot. Hát eddig úgy néz ki tévedtem!
Viszont elég nagy baba lesz, mert a 35/36. héten volt a becsült súlya 3100 gramm.
Én mindkét gyereket túlhordtam majdnem két héttel. Ezalatt a 2x2 hét alatt szerintem a világ összes trükköt kipróbáltam, többször is.
Egyik se használt.
Most már nem is fogok próbálkozni. Ahogy Mágika is mondja, tudják a Babucik, hogy mikor van itt az idő :)
:-)
Még 3 hét...
Türelmetlen vagy? :-)
A málnalevélteát a 36. héttől ihatod.
Én annak idején gátmasszázsolajat is használtam. NEM masszirozzuk!!! Nagyon gyengéden simogatjuk!
Caulophyllum 5CH és Cimicifuga racemosa 5CH készítményeket a szülés előtt kb 2-3 nappal kezdtem és a szülőszobában is szedtem. Kb 1/2 óránként 5 bogyó felváltva. Elvileg mind a kettő lazítja az izmokat és megkönnyíti a szülést.
Mintha hallottam volna olyat, hogy a lépcsőzés megindítja a szülést... Tudja kutya.:-)
De a Kisbabák tudják, hogy mikor vannak készen. :-)
Tőlem megkérdezte az orvosom a 'célegyenesben', hogy ki akarok-e szállni a kádból. Mondtam, hogy nem. Azt mondta, hogy OK, maradhatok, de ne reklámozzam a dolgot, mert a kórház vezetése nincs elragadtatva a kádban szüléstől...
Véleményem szerint - és az orvosom is ezt vallja - mindenki úgy szüljön, ahogy jól esik neki.
Szóval maradtunk a kádban. :-)
1,5 óra alatt megszületett GyöngyBaba. A meleg vízbe, kellemes félhomályba, áhitatos csendbe érkezett. :-)
Nem is tudtam, hogy KisCsengének útban van az Öcsi.
Gratulálok :)
nekem egy szoba társam szült úgy,hogy kádban.Azt mondta addig nem volt rossz,mig az utolsó nyomásokig ki nem szállitották onnan.Mert,hogy a baba nem születhet kádban.
Amikor kiszállt annyira felerősödtek a fájásai és le is lassultak,hogy nagyon nehéz és fájdalmas lett a szülés vége.
Én nem tudom,nem szültem kádban.Ezt csak mesélte.
Húúú, köszi a sok választ:)
Engem is a kád vonz igazán (legalább is azt gondolomm most). Hátha szerencsém lesz:)
Pont erre gondoltam az egy-két személyes szoba kapcsán, egyedül lenni szerintem rossz. 7000 ft egyébként az egyágyas felár valahol olvastam.
Szia,
IKEA szobára gondolsz?
GyöngyBabánk ott született, és májusban ott szeretném világra hozni ApróKincs-Csongort is.
A szoba SZUPER!
GyöngyBabával vízben vajudtam és ott is született meg végül, a kádban. A meleg víz kíváló fájdalomcsillapító és segít a tágulásban is.
Ne idegenkedj(etek) a víztől! Amíg nem születik meg a lepény kristály tiszta benne a víz. Kellemes meleg, megnyugtat, elringat.
Engem labda, szülőszék nem érdekelt. Nem is próbáltam őket. Első utam a kádba vezetett annakidején... :-)
Az IKEA szobáért különben nem kell fizetni.
Kitartást Nektek az utolsó hetekre, napokra!
Jó egészséget!
Speciális szoba alatt az alternatív szobát érted? Ahol van kád, labda, meg minden ami a kényelmedet szolgálja?
Én megnéztem azt a szobát, de nekem se, és a férjemnek sem igazán jött be...
Nekem a sárga szülőszoba tetszett :-)
A szülésznő sem mond konkrét árat, nekünk azt mondta, hogy ettől eddig (35-60) szokott kapni, átlagban (40) meg ennyit.
Én nem kérdeztem meg, Barátnőm ismerőse kérdezte meg, neki azt mondta, hogy nem mond árat, amennyit úgy gondolnak, hogy megérdemel, és amennyit a pénztárca enged....
Barátnőm 60 ezret adott, enél többet én sem tudok...
A speciális szoba? Az IKEÁ-s szobára gondolsz? Azért nem kell fizetni, csak annyi a feltétel, hogy üres legyen, tehát ha már szül benne valaki, akkor nem lehet betársulni :)
Amikor én szültem, üres volt, de nem vettem igénybe, mert olyan gyorsan jött a baba. Ha most a kislányom nem siet annyira, és nem lesz foglalt a szoba, szeretném kipróbálni.
Az egyágyas szobáért fizetni kell, nem tudom mennyit. Engem nem is érdekelt, szerintem jobb ha van kihez szólni, nekem jó volt a kétágyas. (mivel kevesen szültek akkor éppen, így is egyedül voltam két napig, mert nem volt a másik ágyon senki)
Szülésznőm nem volt, nem tudom mennyibe kerülnek, de biztos változó - ahogy a dokik se egy áron dolgoznak (már aki megmondja konkrétan hogy mennyit akar)
Sziasztok!
Valaki fog a speciális szobában szülni? Elképzelni nem tudom, mennyibe kerülhet....
Szerintetek jobb egy egyágyas szoba, vagy egy több?
Fildus, akkor te meg sem fogod kérdezni a dokitól, hogy mennyi a szülés? És a fogadott szülésznő mennyibe kerül?
Kedves Mandy és Fildus!
Nagyon köszönöm, szupi hogy ott lehet majd a kis lurkó velem végig:)
Még egyszer köszi,
Bellus
Köszi :)
Én eddig mindkét gyereket túlhordtam, de most úgy érzem, a Pici Lány hamarabb jön, már jó ideje görcsölgetek. De kb a 38. hétig azért jó lenne kihúzni :)
Megnéztem a reglapodat! Gyönyörű gyerekeid vannak!
Tegnap voltam orvosnál, azt mondta nem látja jelét annak, hogy mostanában szülnénk. Még az is lehet, hogy a lánykám olyan jól érzi magát odabent, hogy túlhordom...
Sziasztok :)
Bellus, úgy van ahogy Fildus írja. Vagyis pontosabban úgy történik, hogy szülés után otthagynak Benneteket hármasban: baba, anya és apuka. Kb 1-1.5 óra múlva jönnek és elviszik a babát megvizsgálni, Téged pedig betolnak a kórtermedbe. Én este 6 előtt szültem, már majdnem 8 volt, mikor bevittek a kórterembe, és reggel kaptam vissza a babát.
Ez elvileg azért van, hogy a szülés utáni első éjszakát nyugodtan pihenhesd végig. Hozzáteszem, hogy tök fölösleges volt, mert a szobatársam babája végigordította az éjszakát, tehát így se aludtam.....és végig azon gondolkoztam, hogy ennyi erővel ha már úgyse alszom, legaláb a kisfiam is itt lehetne :)
De utána végig velem volt. Minden nap egy fix időpontban be kell vinni a csecsemősökhöz, ahol megfürdetik és kap tiszta ruhát, de ezt leszámítva végig Veled lehet.
Hálapénz-ügyben szerintem ha egy doki nem mond fix összeget, az azt jelenti, hogy Rádbízza a döntést, hogy mennyi telik és hogy mennyire voltál megelégedve vele!
Én úgy tudom, hogy a Szent Imre kórház nagyon baba barát kórház. A szülésznőm szavaiból azt vettem ki, hogy szülés után pár órára elviszik a babát (megfürdetik, megvizsgálják, felöltöztetik), de utána visszahozzák és végig Veled lesz.
Hálapénz? Hallottam már olyat, hogy a terhesgondozás összegének a 10szeresét szokták adni. De szerintem ez annyira pénztárca függő.
Én például nem tudok annyit adni, mert a szülésznőm is fogadott lesz. Így annyit fog kapni, amennyit úgy gondolom, hogy "megérdemel".
Persze ez szerintem attól is függ, hogy SZTK-s rendelésre, vagy magánrendelésre jársz. Ha SZTK-s akkor célszerű konkrétan rákérdezni. Ha nem szívbajos a dokid, akkor megfogja mondani az árat!
További ajánlott fórumok:
- Milyen tapasztalatod van a Szent István Kórház szülészetéről?
- Mi a véleményetek a Szentesi kórház szülészetéről, nőgyógyászatáról?
- Mik a legfrissebb tapasztalatok a bp-i Szent János kórház szülészetéről?
- Szent István Kórház szülészete, orvosok árak, tapasztalatok
- Szent János vagy Kútvölgyi (magán) kórház szülészete?
- Szent Imre Kórház szülészete.Kinek milyen tapasztalatai vannak?