Szemhéjplasztika (beszélgetés)
Sziasztok!
Van esetleg vki, aki Dr. Viczián Csabával csináltatta a szemhéjplasztikát?
Túl vagyok rajta! :)
Szinte semmit nem éreztem, csak, hogy macerálja a szemem. A szuri az szuri, érzed, egy pillanat, de nem fáj, azt a szemed környékébe adja, de semmi extra. Amikor csinálta azt nem éreztem, inkább csak sejtettem kb mit csinál, meg nyomkodta a szemem. Aztán a varrást sem éreztem, csak a cérnát az arcomon. Nekem nagyon sokat kellett kivágni, azt mondta kb a 70 éveseknek szokott ennyi lenni. 😀
Kb 40 perc az egész. Végig mondja mi történik, mikor végez, stb. Nekem nagyon vékony a bőröm, nyilván be is lilult azonnal, de majd lemegy.
Kedd vagy szerda a varratszedés, utána megnézi, utána lehet már dolgozni menni, és elvileg két hét után lehet lazán edzeni. A doktornő nagyon kedves, végtelenül cuki! Szóval semmi pánik, sima ügy az egész! Én is féltem, de már csináltatom is az alsót ahogy lehet! 🤞🏼😊
Jól írod!egyik sem hegkezelo-de a tobradex sem a puklikra jó;hanem szemgyulladasra,szemfertozesre (mutetnel megelőzésre szoktak a dokik felírni).
En kentem hegkezelovel (nem hallgattam a dokira😅), de miután piszkosul csípett,így maradt a sima napvédős hidratalo 🤷🏽♀️
ezekből egyik sem hegkezelő. a fekete nadálytő a véraláfutásokra van, a Tobradex pedig a kis fehér csomókra a heg szélénél.
a hegre cicaplastot vagy hyaluronos gélt szoktak javasolni legtöbbször, de van, aki arra esküszik, h semmit nem kell rákenni, csak napvédőt utcára
Sziasztok!A
Szemhéjra melyik a legjobb hegkezelő?Irjatok legalább 2 fajtát! Köszönöm mindenkinek
Szia Andi,
Gondolom már jelentkezett vki, de azért megkérdezem... Esetleg megvan még az opció?
Ezt találtam, akkor írtam valakinek:
"2017. május 22.
Ma estem át a szemhéjplasztikán, még gyógyulóban van a szemem. Azaz ma még fájdalomcsillapító, jegelés, és aludnom sem szabad akárhogy, csak félig ülő helyzetben.
Varratszedés június 1."
(a varratszedéstől féltem, de nem is éreztem.)
Ahogy kitoltak a műtőből (oda és vissza kerekesszékben kellett ülni), máris éreztem, a duzzanat és a picike tapasz-csíkok ellenére, hogy gyorsabban tudom kinyitni a szemem.
Az irtó jópofa volt, hogy aprócska, másfél mm széles csíkokkal volt a sebhely leragasztgatva. Szemenként több darabkával.
Engem egy szemész orvosnő, mert a felső szemhéjam bőre nagyon laza és bő volt. És mivel (picikét túlozva) előadtam, hogy még az olvasásban is zavar, megcsinálták TB-re.
2017 májusában volt a műtét.
A vér nem tud a szemgolyón végigfolyni, mert csukva van a szemed, és a kilépő pár csepp vért (ami eleve oldalra folyna, ahogy fekszel) azonnal törlik.
Kapsz nyugtatót és érzéstelenítőt is.
Én fájdalmat a műtét után pár órával kezdtem halványan érezni, de azonnal bekaptam a bogyót, amint adtak.
2017.01.11-én este volt a műtétem. Ha jól emlékszem, kb. 1,5 órás volt, aminek az érdemi része 20-30 percig tartott. Tök’ felesleges az altatás, csak megterheli a szervezetet. Bőven elég a helyi érzéstelenítés egy kis nyugtató kíséretében. Az utána lévő - elviselhető - fájdalmat akkor se tudod megúszni, ha altatásban történik. Varratszedés 2017.01.19-én volt. Kb. két hétig cefetül néztem ki, de ez a történet mindenkinél véraláfutásokkal jár. Kendőzni napszemüveggel, sminkeléssel lehet, de én inkább az elvonulást választottam.
Nyugodtan bízz meg a doktornőben; nagyon érti a dolgát, megszámlálhatatlan ilyen beavatkozást végzett, s mindenki dicséri. Felesleges parázni, a műtét alatt semmi olyan nem hangzik el, amitől félni kellene. Én kedélyesen dumálgattam.
Sziasztok!
Felső szemhéjplasztikára készülök Bálint Beához! Még csak konzultációra van időpontom!
Kontaklencsét viselek... a későbbiekben ez jelenthet problémát? Gondolom a gyógyulási időszakban csak szemüveget hordhatok majd...
Van valaki olyan, aki szintén szemüveges és így csináltatta meg a műtétet?
Szia!
Szerintem ne aggódj, semmit nem fogsz érezni, csak pihenj csukott szemmel. 😊