Szemhéjplasztika (beszélgetés)
Sziasztok!
Tapasztalataitok alapján normálisnak mondható műtét után 1 hónappal a felső szemhéj húzódása,alkalmankénti fájdalma pl.ásításkor,szemhéj nehézség érzése?
Köszönöm!
Én lila nem lettem....inkább pirosodott, duzzadt....utána sárgult.
Nézd meg a naplómban.
De egy hét alatt vállalható lett. 😊
Szerintem annyit, hogy műtik a azemedet. 7 éves!!!
Senkinek nem tartozol elazámolnivalóval ( szerintem) ezzel kapcsolatban.
Köszi Ditta! Ez jó ötlet. :-)
Nekem 2 hét, de van aki szerencsés és nem lilul.
Szia!
Én azt mondtam pl. anyámnak és a barátainknak, hogy fibroma van a szemhéjamon és azt műttetem, de a kritikus első héten tudtam, hogy nem fognak látni. Második héten láttak, még akkor is kékes-zöldes voltam, de csak annyit mondtak, hogy jól bevérzett és ennyi. Nagyobbik gyerkőcöm az oviban újságolta, hogy anyának műtötték a szemét, de ott is csak a 2. héten láttak, nem kérdezett rá senki.
Helló Lányok (és Feri)!
1 hét múlva lesz a műtét és egyfolytában azon gondolkodom, hogy mit mondjak a 7 éves fiamnak? Az igazat semmiképpen nem akarom, mert fenn áll az esélye hogy elmondja a barátainak (ők meg az anyukáiknak). Hihető lenne pl.: az arcüreg-gyulladás, kötőhártya-gyulladás? Kérlek adjatok tanácsot, ha tudtok!
Sziasztok!
Áprilisban lesz a felső szemhéj műtétem,érdeklődnék,hogy kb mikortól múltak el Nektek a lilás foltok!?😃
Köszönöm!! Remélem ilyen szépen fog tovább gyógyulni :)
Megnéztem én is! Igazán szép!!!! Én ugyanezt nem mondhatnám el. Tettem fel képet, mi is a gond.
Nagyon szép lett a szemed, gyors gyógyulást kivánok
Sziasztok! Tegnaphoz képest 2 hete volt a műtét. Raktam fel friss képet a naplóba. Szerintem szépen gyógyul a heg, a két szélső puklim szinte teljesen összement. Cicaplasttal kenegetem. A szemhéjam valamelyik része érzéketlen még mindig, a heg néha viszket és piros. Úgy gondolom ezek idővel elmúlnak. Az arcomat már bátrabban merem sminkelni - de a szemhéjamat kihagyom. Elég egy kis szempillaspirál. Egyelőre nagyon elégedett vagyok az eredménnyel :)
Sziasztok! 🙂 Sokat olvastam itt a fórumon, mert nagyon féltem a műtéttől. Holnap lesz 1 hete hogy műtöttek. Műtét után 2 órát teljes kötéssel leragasztották a szemet, lehet ennek köszönhetően én sehol nem lilultam be. Utána 4 napig le volt ragasztva és fedve a szemhéjam, már csak ragasztócsík van rajta egészen a varratszedésig, ami majd pénteken lesz. A műtét is és az utána következő napok is teljes fájdalommentesen telnek. Mindenkinek szép végeredményt kívánok! 🙂
Sziasztok,
Tùl vagyok rajta, itthon lilulok :).
Köszönöm a bàtorítàst!
Julga, én sem venném le. Nem értem ezt a hozzáállást, hogy "laikusra" bízzuk egy műtéti sebről a fedőkötés eltávolítását, főleg, ha az még ragaszkodik. A varrat friss, mi van, ha elmozdulnak a sebszélek. Menj úgy varratszedésre, és távolítsa el ő. Addig sem jut szennyeződés a műtött területre. Én ezt tenném.
Már korábban is írtam, hogy egyetlen dolgot nem tud az orvos beszámítani a műtét során, a hegesedést. Ez végképp teljesen egyéni. Ugyanazzal a műtéti technikával dolgozik, és láttuk már egymás gyógyulási ütemét, és a hegeket. Tökéletesre fogja korrigálni, ebben biztos vagyok.
Igen,én is így gondoltam,hagyom amíg jónak látom.Gondoltam a doktornő felhívására is,csak tudod annyi komolyabb műtétet végez,kellemetlennek tartom az én kis bagatell problémámmal zaklatni őt.Ezért is kértem tőletek segítséget,amit aranyosak vagytok,részben meg is kaptam.
Ha úgy érzed, hogy nem lenne jó levenni, akkor szerintem hagyd rajta. Bízz magadban. Holnap hétfő - ha rendel a doktornő, akkor hívd fel megnyugtatásképp. Biztosan nem lesz gond ha később veszed le. Addig is védi a varratokat és a heget.
Nekem kérdezés nélkül mondta,hogy 2 nap múlva vegyem le és kenegessem.Kicsit összezavarodtam az itteni infók és a drnő javaslata miatt,mert én is jobbnak látom még nem levenni,de minthogy általában betartom az utasításokat,egész nap ezen dilemmázok.Csak nem lesz probléma,ha még legalább 1 nappal eltolom,bár legszívesebben így mennék varratszedésre én is.
Én megkérdeztem a dokit mikor vegyem le a ragasztócsíkot, azt mondta nehogy levegyem, rajta kell maradnia varratszedésig, majd ő leszedi. Azt is mondta, hogy ha nem éri víz, fent kell maradnia, nem fog felválni. Nekem így is történt, még a szélei sem jöttek fel.
Hát akkor bizony én sem veszem le,legfeljebb jól bepacsmagolom a floxallal,ahogy tiszike is ajánlotta,valamennyi csak átszivárog a szalagon,oszt jóvan😊☺
Szorítok neked! Nekem még 2 hét van hátra addig. Jelentkezz utána, érdekel mi lesz veled.
Nekem a varratszedésen szedte le a doki a tapaszokat, mert nem estek le maguktól.
Na hát ez az! Ezek szerint van akinek varraszedésig rajta maradhat? Én azt gondoltam azért kell levenni ilyen hamar,hogy jelentősége van a floxal krémnek mielőbbi kenése.
Én se értem minek mondják egyes dokik hogy saját magadnak szedd le pár nap után. És ha nem forrt még össze? Huzgalja szét az ember a hegeket..aztán majd jó széles fehér hegek lesznek.