Szegedi kismamák vagy babavárók! (beszélgetés)
Lehet olyan mint az egyik ismerősöm gyereke. Az nem beszélt 3 éves koráig, amikor egyszer csak reggeli tejivás közben megszólalt hogy savanyú a tej :D
Magában gyűjti az infót, aztán egyszer csak majd elkezdi ontani magából a szöveget :)
Eszik egy csomó mindent. A legtöbb zöldséget és gyümölcsöt, délelőtt 10 körül zöldségből eszik, délután 4 körül meg gyümölcsöt. A többi kajája tápszer. Tejem 3 hónapos kora óta gyakorlatilag nincs egy csepp sem.
Te mivel itatod? Ferkó csak azt issza meg ami édes.
Így teát adok neki kicsi nádcukorral.
Anna is átalussza az éjszakát, kb. egy hónapos kora óta. Én nem tudom, hogy bírnám, ha éjjel többször is kelnénk. Nálunk (szeptemberi babák) is még a legtöbb baba kel éjszaka.
Ügyes Ferkó is nagyon. Hozzátáplálással mi újság?
hát engem is érzékenyen érint ha belegondolok az oviba, bölcsibe..pedig biztos nem lesz rossz nekik.. de mégis...
Ákos mennyire beszél? Mond mondatokat is vagy inkább szavakat?
Ricsi 19 hónapos, de még semmi 1-2 sz, amit mond. Minden megért, de mutogat, hangutánzó szavakat használ.
Nekünk mindig szól a dr.nő, hogy szabin lesz mondjuk 2 hétig és akkor annyit ír fel, amennyit kérek.
Mondjuk most már Rossmannos tápit eszünk, ahhoz meg nem kell recept.
Hú még mindig felkel? Nem irigyellek. Én nem bírnám. Ferkó születése óta 1-2 alkalommal kelt fel éjjel, 3 hónapos kora óta ez a rendszer, hogy átalussza az éjjelt csak néha nem.
A Ferkóval egy időben születettek fórumában van egy csaj, óránként kel a babája...
Legtöbbször végigalussza az éjszakát, néha van egy-egy olyan időszak (1-2 hét egyhuzamban) hogy nem. Akkor egyszer felkel. Utána megint átalussza, nem jöttem még rá hogy ez mitől függ.
Nem vettem észre eddig hogy bármi lenne még a fogaival. Mindent töm a szájába és folyik a nyála de ennyi.
Azért ragaszkodik úgy hozzá mert a tulajdonának éli meg. Elég nagy törés nekik hogy ami az övé neked kell adnia. Ha a bilibe tenné, te utána elvinnéd tőle, ez fáj neki. Sógorom tanulta pszichológián.
Én röhögtem amikor először mondta, mert elég komikusan hangzik, de tényleg így van.
Képzeljétek ma elkezdtem intézni a bölcsit,ovit.Na már ezen majdnem sírtam.Pedig csak szeptemberbe mennek,de akkor is.Pedig még anno írtam nektek,hogy lehet,hogy hamarabb visszamegyek.Tiszta zizi vagyok.
Ákos tegnap óta a bilibe pisi.Olyan büszke vagyok rá.Igaz reggel volt egy kis baki,a nadrágjába kakált.Még jó,hogy hamar kiszagoltam és nem ült le.Nem tom miért ragaszkodik így a kakijához.
Ma voltunk fogorvosnál,mert sajna elhalt a foga(elesett).Most elkezdték kezelni,hogy ne essen ki.Olyan édi volt,mert megköszönte a dokinéninek,hogy szép lesz a foga.Választhatott matricát is.Kivett kettőt,mire mondta az asszisztens,hogy csak egy jár.Erre ő:Visz haza a babának.Na ezért is megdicsérték.Majd szépen elköszönt.Olyan kis ügyes.Büszke vagyok rá nagyon.Már olyan nagyfiú.
Nálunk senki nem beteg.De nem is megyünk nagyon sehova.Mert sok gyereknek megy a hasa és hány.:((((
A kis betegekkel mi a helyzet?
Gyógyulnak?
Fogak kibújtak már?
Blazsó nagyon aranyos, és az asszisztense is az.
Ma voltunk itt a petőfitelepi dokinéninél. Sinlacot akartunk íratni, de nem írhat fel tápszert, mert az nem tartozik a sürgős esetekhez. Ez olyan durva, ha beteg a gyerek, akkor bármelyik doki írhat fel bármilyen gyógyszert, de tápszert nem szabad, csak ha hozzá tartozik a gyerek.
Mindegy, kibírjuk hétfőig sinlac nélkül.
Egyébként itt is aranyosak voltak.
igen hozzá járunk, nagyon jó dokinéni egyébként, csak néha...
bár utólag a ti dokinénitekről hallottam, hogy még jobb
Szia!
Sajnos nem tudok ebben segíteni. Néztem neten is, de nem sokra jutottam.