Szegedi kismamák vagy babavárók! (beszélgetés)
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni, hogy tudtok e a Némó úszósulin kívül más helyet, ahol úszni tanítják a gyerekeket? Esetleg, ha még árat is tudnátok, az volna a kánaán. :D Tapasztalatoknak is örülnék.
Öt éves lánykánkat szeretnénk járatni.
Köszönöm előre is.
Rita
Ricsinek is 8 foga jön most egyszerre. Sokáig csak 8 foga volt, aztán áttörtek kb 1 hónapja a négyesek, most meg a háromasok jönnek...
Ákos ugyanilyen volt,mint Ricsi kicsinek.Pont ezeket csinálta.a főzést később megunta és most már mesét néz.Ő is szereti a Szezám utcát,mint Kata.Most könnyebb,mert lefoglalják egymást.Igy délután néha nem is igénylik a társaságom,csak figyelni kell őket.Most elkezdte Stellát tanítani,hogy mit szabad,mit nem.Haláli.:)
hát én nagyon várom a tavaszt, hogy kinn lehessünk, sokkal jobbakat is alszik olyankor Ricsi. Kint nincs vele gond, sokat eljátszik a ktyákkal, vagy biciklizünk bújócfskázunk, de bent...
Ő addig nyugodt, amíg én csinálok valamit. A délelőttök így szoktak elmúlni. Takarítok, vasalok, főzök... ő jön velem, csinálja velem(persze hátráltat, de nagyon aranyos) Főzés után úgy néz ki a konyha mint ha atom robbant volna, mert ő előszed minden lábast, minden fakanalat és utánoz... de olyan lázban van olyankor, hogy öröm nézni(persze összepakolni nem annyira)
Nálunk délután van a gond, ha néznék 5 perc tvt vagy beszélgetnék aával, vagy neteznék, azt nem tudja elviselni. Ő úgy szereti ha egész nap vele foglalkozok. De estére elunja a labdázást is, olvasni nagyon szeret még.Ő mutatja a tárgyakat a könyvben én meg mondom mi az(mese még nem érdekli)
Ja meg még van a kergetőzés is nálunk. Kata húz és utána el kezd topogni. Eddig még csak az meg, hogy ő kerget engem, de fordítva nem fut előlem. A nagyszoba és az étkező között van egy függöny. Eddig nem igazán használtuk, de most meg van a haszna. Kihúzzuk s a körül kerget. Na az is jó fogyókúra. Ilyenkor akkorákat szokott esni, de csak röhög közbe és sikítozik. Én meg ellenőrzöm, hogy nem repedt e fel a szája vagy hasonlók. Bezzeg máskor ha csak a sejhajára esik is elkezd pityeregni.
Otthoni játék?szétdobálnak mindent-anya meg pakol.Ez kb egész nap megy.Kipakolnak mindent,most már a vállfás szekrényt is.Vonatot építünk,rajzolunk,mi sokat táncolunk és dobálom a gyerekeket.Ami abból áll,hogy paplanokat teszünk az ágyra és rádobom Ákost.Most már Stella is igényli.Estére jó fogyokúra,.
Nálunk is mindig jöhet a sültkrumpli.Se perc alatt betermelik.:D
Nehéz ilyenkor lefárasztani őket.Ha nem latyakos az idő akkor mi a ház elé szoktunk kimenni.Ákos nmotorral,Stella bébikomppal fogócskáznak. Labdázunk,hintázunk.Hétvégén vagy megyünk,vagy fogadunk gyerekes családot,akkor is lefáradnak.Ha vmelyikünk megy vhova viszi Ákost.Mi elszoktunk menni étterembe.Akkor kérünk egy adag sültkrumplit a gyerekeknek.Azt elég hamar kihozzák.Stella legtöbbször utána bealszik.Ákos meg csavarog,annyi hozzá mindig a kérésem,hogy legyen szem elött.Betartja szerencsére.
Ja meg nálunk nagyon jó elfoglaltság az is mostanság, főleg mikor nem esik és nem fúj, és nincs olyan nagyon hideg, hogy gyalog megyünk a boltba. Elhihetitek, hogy mire hazaérünk Kata is meg én is kifáradok rendesen, s ez egész délelőttre elegendő. Délután meg uzsiig kába, utána meg nézi a szezám utcát a mini maxon. Én gyerek koromban is hidegrázást kaptam tőle, de a lány le sem veszi a szemét róla. Aztán meg olykor olykor behozza az apja cipőjét vagy az enyémet, ráülünk a nyuszira és gurulunk föl le a lakásban, levesszük apa fejéről a fülhallgatót, rohangálunk a csőröspoharunkkal, néha legózunk, rajzolunk. Meg ehhez hasonlókat. De látszik rajta, hogy ha lehetőség van rá, vagy feljön a szó arról, hogy valamikor majd egyszer elmegyünk sétálni, már rohan is a cipőkhöz. Mikor lesz már nyár!!!!!
Sziasztok! Ne tudjátok meg tegnap mit csináltunk. Este elment a kis család egy kis strandolásra. 7 után lementünk a Szue-ba úszni. Kicsit mondjuk csúszott a lány fektetése, de mivel ugye fürödtünk a strandon, így az otthon már nem kellett. Olyan jó volt már egy kicsit úszni. A jány meg bár elfelejtette a babaúszás merüléseit, de a lépcsőn olyan jót pancsolt. Alig várom már a nyarat. Ja meg rá kellett jönnöm, hogy az úszópelus nem tartja magában a pisit még szárazon sem. :( Az altatással meg nem volt gond. Reggel szinte ott találtam a lányt, ahol letettem. Csak egy kicsit mászott feljebb, s egész éjszaka egy nyikkanás sem volt. Pedig napok óta szenved egész éjszaka óránként sirdogál egy kicsit. Jön az összes fogunk. Jobbról balról alul fölül mindenhol érzem a duzzanatokat még hátul a rágófogaknál is. Remélem mihamarabb kijönnek amik ki akarnak jönni.
Boti is szokott kapni a krumpliból. Igaz nagyon durván sós, de mivel én szinte só nélkül csinálok mindent, ezért nem aggódok.
mert ugye olyan rossz ilyenkor, amikor hideg van, kinn sem lehet lenni fél óránál többet, olyan hosszú egy nap. egy programnak néha jó ez is.
Ti miket csináltok, hogy ne unatkozzon a gyerek? Esetleg ki hova szokott menni vele? Hátha adunk hasznos ötleteket egymásnak.
nem a kaja miatt szoktunk menni(hát ez a szoktunk az annyi hogy voltunk kb 3szor)hanem olyan aranyos, ahogy ott nézelődik, most is egy csomó gyerek volt ott, járkált.. egy étteremben még tuti unatkozna, de valahogy ezek a mekik annyira gyerek ésszel vannak tervezve, hogy hihetetlen, minden gyereknek tetszik. Persze vigyázni kell, mert nyilván nem egészséges, de néha szerintem nem árt meg. Ricsi sült krumpli bolond, ha tehetné minden nap ebédre azt kérne, ott is azt szokott enni, de nem veszünk neki külön, csak a miénkből eszik.
Mit adsz neki a Mekis kajákból?Én is tökre elmennék már,de nem merek egyenlőre még semmit adni.Nagyon nem is ismerem a menűket.
Igen, nekem is valami ilyesmi. De én amikor megtörténik az adott esemény, akkor és ott sosem tudok meghatódni. Az esküvőmön sem voltam meghatódva, végig hülyeségek jutottak eszembe amitől röhögnöm kellett. Én inkább utólag tudok meghatódni dolgokon.
Sokszor amikor a férjemmel beszélgetünk Ferkóról akkor sírok majdnem.
a születése engem se hatott meg, szerintem a császár miatt...
egyébként ha már nagyon várom, hogy csináljon valamit és végre megcsinálja, van hogy szinte természetesnek veszem, hogy már tudja
máskor meg tökre meghatódom, hogy az én nagy és ügyes fiam:)))
ma pl elmentünk a Mekibe és ott kinézett egy kislányt, odadugta hozzá az orrát(eszkimópusziztak) jajj olyan cukik voltak, majdnem elolvadtam, hogy fiú létére nem durvult, hanem ilyen kedves volt
na én ezt a szitut elképzeltem és egy tök jót röhögtem.Nem vagy semmi csaj Maja. :DDDDD
Én mind a két gyerekem születésén örömkönnyekbe áztam és nem győztem megköszöni őket.Nem hiszem,hogy ezektől rosszabb-vagy jobb anyák lennénk.Mindenkinek más az érzelmi világa.
Én pl akkor egyáltalán nem hatódtam meg amikor megszületett Kisfiú. Attól függetlenül örültem neki! :)
De ott nem törtek föl belőlem olyan érzések, amiket sokan mondani szoktak, hogy mennyire meghatódtak.
Nem hiszem, hogy ettől rossz anyák lennénk.
Nem vagy. Csak én ilyen érzelgős vagyok szülés óta. De azért örülsz neki?
Én rossz anya vagyok ha ezeken nem tudok meghatódni? :D
Amikor Katám először átfordult hasról hátra (ez volt neki a nehezebb) én is örömujjongásban törtem ki. Szegény jány meg úgy megijedt, hogy hetekig nem produkálta mégegyszer. :D
Csak abból indulok ki, hogy mikor Anna először átfordult, én úgy sírtam. Meg össze-vissza puszilgattam.
hát igen, ezek nagy pillanatok:)))
valahogy csak megoldjuk:)
sírni nem,de nagyon meghatódtam.Olyan gyorsan telik az idő.:(((
köszi, hát igen, egy anya nem sokat pihenhet:)
de amikor ő alszik dél körül, én alszom egyet és az most nagyon jól esik
Én ismerem a hagymateát, nagyon finom, de azt a leveléből kell főzni. És szép piros lesz.
Szorítok! :-) Pihenj sokat (már amennyire Ricsi mellett lehet pihenni) :-)
Torokfájásra meg elvileg a babérlevél tea jó. Minket sokat itatott anyánk vele, s uncsiöcsém is szereti. Eddig egyszer adtam Katának s ő is megitta álá natur. Talán egy pici cukrot raktam bele.
Ezt most olvastam,nekem használ,kiváncsi leszek megisszák-e így a gyerköcök:
Nátha, megfázás esetén garantáltan használ, és semmiféle mellékhatással nem jár a hagymatea, amit egy kis csellel a gyerkőc számára is vonzóvá tehetsz. Piríts egy kis cukrot zománcos edényben aranysárgára, majd hagyd lehűlni. Ezután öntsd fel egy csésze vízzel, és főzz bele egy felkarikázott vöröshagymát. Amikor a cukor felolvadt, és a hagyma is megpuhult, szűrd le a főzetet, és ízesítsd egy kis szörppel, illetve, ha csemetéd elmúlt egyéves, mézzel.
További ajánlott fórumok: