Szegedi kismamák vagy babavárók! (beszélgetés)
hát ez nagyon érdekes, ilyet nem hallottam még
nekem úgy mondta a védőnő, hogy foglalkozzak vele, úgy lesz a jó, de hát ez szerintem is természetes.
Ért ő mindent egyébként. Valamelyik nap mondom a férjemnek jó lesz palacsinta ebédre? Erre Ricsi veszi eéő a palacsintasütőt, lapátot hozzá, keverőedényt, amiben szoktam csinálni, tök vicces volt, pedig erre aztán nem tanítottam:)
Igen, lehet hogy én is kipróbálom. Na, milyen jó eszmét cserélni, jó ötleteket kap az ember :)
Amúgy az lenne az ideális ha az embernek lenne kertje és onnan jönne a kaja a gyereknek.
Hát dehogynem gáz. :D
Nálunk eddig a legdurvább talán a borsófőzelék volt. Árulnak zöldbabot is krumplival de én azért zöldbabot nem adnék egy 5 hónaposnak még.
Egyébként a répát, krumplit és tököt ismerőstől szereztük be, szóval az is bio. :-)
Most ez a legújabb, hogy adni kell nekik kekszet. Szerintem 1-2 hét múlva eszünk mi is gyümivel.
Jaj, dehogyis, nehogy magadra vedd. :-)
Amúgy még öt hónaposan is gáz a marhahús meg a bolognai, nem?
Nem, ilyeneket még nem próbáltam. Se babapiskótát, se semmilyen kekszet. Egyedül a rizst ette még, ami a bolti gyümölcsös babakajában volt.
Biztos finom lehet gyümölcsbe is, már én is gondolkoztam hogy kéne valami, mert simán a gyümölccsel nem lakik jól. Azzal csak laktatóbb.
És köszi hogy mondtad a bio piacot, tényleg nem tudtam, de biztos hogy ki fogok menni.
Tapasztalom hogy a bolti kaja milyen drága, főleg hogy egyre többet eszik belőle :)
Künde! Te adsz már neki háztartási kekszet? Én tegnap előtt kezdtem a védőnő utasítására. Naponta egy felet kap reszelve az esti pépjébe, de pürével is összekeverhető!
Ízlik neki!
Én ilyeneket 5 hónaposat tudok, bár már az összes ismert gyártó kajáit végigettük. Húst még nem adok neki, majd csak 6 hónapos kora után.
Ennyire butának nézek ki hogy gondolkodás nélkül veszem és adom neki? :D
Sziasztok!
Künde, erre van a biopiac, ahol semmi sem vegyszeres, hetente 1* kimész a Mars térre ott van, és megveszel mindent ami kell. Nem olyan iszonyat drága és nem vegyszeres.
Ha hozzászokik az üveges kajához utána már mást nem fogad el, és hosszútávon ez elég költséges, szerintem!
Eddig és ezután nálunk én fogom készíteni neki a kaját!
Én vegyesen csinálom. A céklát, sütőtököt, répát, krumplit én készítem. Almát, banánt is. Olyat veszek üvegeset, aminek most nincs idénye, pl. barack, szilva, körte.
Olyan szívesen kotyvasztok neki és olyan jó látni, amikor jóízűen megeszi. :-)
Ja, tényleg arra vigyázz, hogy azért mert rá van írva a 4hó, szerintem nem mindet szabad. Láttam 4 hónapos bolognai spagettit, meg erdei gyümölcsöt babapiskótával. Meg sárgabarack joghurttal meg brokkoli marhahússal. Nem normálisak a gyártók.
Ez érdekes, akkor nem éhes. Valószínű csak te hiányzol neki.
Érdekes mert Ferkó most kezdi igényelni hogy egyedül aludjon el. Nem alszik el a kezemben, pedig mindig is úgy altattam. Nem tudom úgy éjszaka sem elaltatni, hanem ébren leteszem és csak úgy tud elaludni.
Az idővel nálatok is biztos majd megoldódik.
Én eddig csak üvegeset adtam neki, talán egyszer volt hogy én csináltam itthon.
Azért veszek neki üvegeset mert ha lemegyek a zöldségeshez azt nem tudom hogy honnan jön, plusz egy csomó gyümölcsöt nem tudok most megvenni frissen. Ha lenne kertem oké lenne, de a vegyszereket el akarom kerülni.
A bolti kajákból amire 4 hónapos kor van írva mindent eszik, kivéve a brokkolis cuccok meg a zöldbabos. Azokat még nem adtam inkább neki.
Délben általában paradicsomos krumplit, vagy borsófőzeléket eszik, délután meg rizses gyümölcsöt vagy sima gyümölcsöt.
Te otthon készíted vagy veszed?
Nem eszik, csak felébred aztán gyorsan vissza is alszik, csak oda kell feküdni mellé.
Múltkor úgy mentem át hozzá, hogy nem is emlékeztem rá, csak amikor felébredtem, ott feküdtem mellette. Kicsit meglepődtem.
Nem hiszem, hogy tiszta cukor lenne, de majd megnézem már. Amúgy tényleg fini.
Tejem már egy hónapos kora óta nincs. Úgyhogy tápszeres a leányzó, plusz a hozzátáplálás most már. Miket esztek már? Üvegeset vagy otthon készítgeted?
hát igen, sokan ezt mondják, hogy valószínűleg, ha eddig nem kezdett el sokáig nem fog és akkor viszont hirtelen mindent mond majd...
csak mindig kérdezi dokinő, védőnő beszél már?...
csak már annyira megtanulta kifejezni magát, hogy szinte nincs is szüksége beszédre...
Azt még nem próbáltam, úgy voltam eddig vele hogy ki tudja mi kerül abba, meg biztos tiszta cukor az is. De végső megoldásként majd lehet hogy azzal is próbálkozom.
Most dm-es gyerekteát vettem, abban csak gyümölcs van, azt cukrozom meg enyhén ezzel a nádcukorral, úgy megissza végülis.
Tejed van még?
Mi is jól haladunk. Kiváltottuk a 10 órai és az ebédet. 10 órai gyümi, ebéd főzelék. Inni nagyon nem akar. Semmit. Se vizet, se teát. 1-2 korty ha lecsúszik egy nap.
Próbáljátok ki a Hipp granulátumos teákat. Ízesítés nélkül is nagyon finom. Még nekem is ízlik, mi málnás-csipkebogyósat vettünk.