Szed valaki Yasminelle fogamzásgátlót? Mik a tapasztalatok? (tudásbázis)
Sziasztok!
Én semmit nem alkalmaztam az első levél mellé, (ami most van,ma van a 6. bogyóm)és vtunk együtt!Bár én 3,5 éve szedek gyógyszert...........hát nem tudom!Olvasgatok itt,és néha megijedek!Amúgy eddig,semmi mellékhatása nincs a Yasminelle-nek,max az a "fertőzés" vagy mi,ami rögtön az első bogyó után jelentkezett!De már elmúlóban van(kezelem)De sem közti vérzés,se mell feszülés,semmi..........hála Istennek:):)
igen, végül is én is ezt következtettem ki..
de megnyugtató, hogy más is. Köszi :)
Okés, Köszi :)
Mindenesetre bejelentkeztem a dokihoz és meg fogom kérdezni és majd megírom mit mondott...
Jaa, és még egy. A tájékoztatóban az van, hogy ha a mensi első napján kezdem el, akkor egyből véd... Ezt el lehet hinni szerintetek??
Szia!
Ez yo kérdés, de sztem egyforma, hiszen mindenkinek másnapra jön ki a kezdés, és aminél vannak pl semleges bogyik is a csomagban ráírják h meikkel kell kezdeni. Szóval elvileg mind egyforma, és a napok csak azért vannak ráírva h észrevegyük ha aznap már bevettük (vagy pont h még nem)...meg hogy tudjuk milyen nap van:D
Sziasztok csajok!
Tudja valaki hogy a tablettáknak, 1 héten belül, azonos e a hormontartalma?
Például, mondjuk ha az első héten a keddi után véletlenül a szombatit veszem be, az gáz?? :S
Sziasztok csajok!
Lentebb olvastam, megdöbbenve, hogy az első havi tabletta mellé, alkalmazni "kellene" valamilyen kiegészítő védekezést is..??!! Ez komoly??
Szia!
Mivel a Y. tájékoztatóján az van h a szünet után kezd szerintem célszerű lenne úgy csinálni. Nem tudom ugyan, hogy milyen mellékhatás jelentkezne ha nem tartasz szünetet, de szerintem jobb a szervezetednek is ha a másik fajta hormonnak van ideje "kiürülni"...Dokid nem mondott semmit?
Ok:)
Am a Nuvaring kb. 3500 Ft egy hónapra...
Szia!
Sajna embere válogatja hogy mitől hízik mitől nem. DE általában aki hízásra hajlamos az a tabitól felszed pár kilót. Ha félsz a hízástól, érdeklődj az orvosodnál a hüvelygyűrűről, nekem is ajánlotta a doki pont a hízás miatt. Ha +kérdezed bizti tud adni neked egy prosit, illetve neten is utánanézhetsz. HAvi egyszer kell felhelyezni, nem érzed se Te, sem a partner...:) Nem káros a szervezetedre, sokkal kisebb a hormontartalma. Egy hátránya hogy kicsit drágább a bogyónál.
Azt pedig h melyik bogyót írja fel az orvos dönti el általában, mert ő tudja vmennyire h kinek mi lehet a legjobb...Esetleg kérdezz rá h mi a véleménye a Yasm.-ről.
Remélem tudtam valamennyit segíteni.:)
Sziasztok!Nemsokára megyek dokihoz,gyógyszert szeretnék vele íratni.Még sosem szedtem fogamzásgátlót.Sokan ajánlották a yasminelle-t,de ezt úgyse én döntöm el mit ír fel nem?Valaki azt mondta fogyott a yasminelle-től,van aki hízott.Van olyan gyógyszer amitől nem hízik az ember?Esetleg fogyna.Vagy embere válogatja kinek hogy hat.
Köszi előre a választ!!
Szia!
Már védett vagy! A tájékoztató szerint már a legelső bogyótól védett vagy, de az orvosok szokták ajánlani, hogy 1 hónapig alkalmazzanak kiegészítő védekezést. De Neked ez már a második levél eleje, szóval megszakítással sem kell "védekezned" ;)
Sziasztok!Légyszi segítsetek nekem:)
Elkezdtem szedni a Yasminellét és az első levelet beszedtem,aztán ugye volt 7 nap szünet,amikor megjött rendesen meg minden..8.nap beszedtem az elsőt(ez péntekre esett)és még szombatit is este 8kor.Együtt voltam a barátommal 9 óra felé..megszakítással "védekeztünk"..Szerintetek hatott már a gyógyszer és nem lehet semmi baj?Köszi előre is!
Szia!
Ez normális mellékhatás, a hormonok miatt feszül a cicid, valószínűleg nőni is fog egy kicsit. Eleinte nekem is volt ilyen, de a 3-4. levél környékén elmúlt, már csak időnként érzem egy picit(1,5éve szedem). Eddig is éreztél ilyesmit vagy csak most jött elő?
Hát én szombaton kezdtem el szedni a Yasminelle-t,és rögtön éreztem ,hogy valami nem stimmel "lent"............fertőzés, vagy felfázás,nem tudom!De nem hiszem el, hogy egy ilyen drága gyógyszer ilyet okoz:(:(
Remélem ne mettől van,de mondjuk mástól nem lehet.....se wc, se több pasi(1 éve ugyanaz)
Mondjátok ,hogy ez nem a gyógyszertől van.....:(:(:(
További ajánlott fórumok:
- Corenelle fogamzásgátló! Szed valaki ilyet? Tapasztalat?
- 3 hete szedem a yasminelle fogamzásgátlót és kb két hete folyton úgy érzem mintha pisilnem kellene, mi lehet a baj?
- Ha fogamzásgátlót szed valaki, mégis mitől lehet, hogy rendszertelen a menstruációja?
- Esett valaki teherbe fogamzásgátló szedése mellett?
- Váltott már valaki Tri-regol fogamzásgátlóról Yasminelle fogamzásgátlóra?
- Elfelejtettem bevenni a Yasminelle fogamzásgátlót - 1. héten