Szed valaki Yasminelle fogamzásgátlót? Mik a tapasztalatok? (tudásbázis)
Van egy ismerősöm, ő is a yasminellét szedi, azt mondta h az első jópár hónapban annyira fájt a melle h aludni sem tudott. ...3 kosárméretet nőtt a melle..
Az 1. szem bevételével kb. 2 hétig menstruáltam persze a pecsételést is beleszámolva. Kezdtem aggódni, hogy nem múlik, de végülis szép lassan elmúlt a pecsételés. Én már csak azt várom, hogy megjöjjön. :S
meddig menstruáltál az első szem bevétele után? Mert én lassan befejezem az első levelet, és még mindig megvan, hol gynegébben, hol erősebben, bár a nőgyógyász azt mondta, ez normális.. hát én nem tudom, engem már aggaszt.. nekem is fáj a mellem, de a legjobban az zavar, hogy állandóan változik a kedvem, és szinta mindenen sírok... pedig ez korábban abszolút nem volt jellemző.. küzdött valaki hasonló jellegű problémával??
Sziasztok!
Én 1 havi gyógyszert szedtem be és ma van a 3. tablettamentes napom, de még nem jött meg. Mindig beszedtem minden gyógyszert időben. Lehet, hogy pl. majd csak a 6. nap jön meg?
Másik bajom, hogy mióta a szedem a gyógyszert (1 hónap), azóta fáj a mellem. El fog ez múlni? Eleinte sokáig pecsételtem, de az is elmúlt. Légyszi írjatok!
én két hónapja szedem a yasminellét. most mielőtt megjött volna egy héttel elkezdett fájni a mellem, de nagyon. eddig sosem szokott. most megjött,és már nem fáj. amikor így fáj, akkor az azt is jelenti, h nő? ez oylan buta kérdésnek hangzik tudom... még poénkodtunk is a tesómmal, h akkora mellem lesz h nem férek be az ajtón:)
Sziasztok! Én is Yasminelle-t szedek már fél éve és eddig mindig pontosan jött meg, de a héten végig beteg voltam, és fájdalomcsillapítókat és megfázás elleni gyógyszereket szedtem.
Most egy nappal hamarabb jött meg mint szokott, ez baj?
És nem lehet valahogy ezt a fájást csökkenteni, mert sokszor kényelmetlen a fekvés és éjszaka felkelek rá. :S
Sziasztok! Én 18 éves vagyok és most szedek először fogamzásgátlót (természetesen yasminelle-t). Az első levél közepénél tartok. Sajnos nagyon félős vagyok, és tudom hogy elvileg ez a legbiztonságosabb védekezési módszer, azért kicsit még aggódom. :) Lenne pár kérdésem hozzátok. Először is, részletesen elolvastam a tájékoztatót és lehet nevetséges lesz a kérdésem, de az probléma ha én mindig vizzel veszem be a tabit? Csak mert elvileg azt írja, h szükség esetén kevéssel, de ugye ez nem csökkentheti a hatását? A másik hogy amikor elkezdtem szedni, sajnos nagyon megfáztam és neocitrant illetve tantumwerdet szedtem mellette. Ez lehet probléma? Illetve mégegy kérdés (sajnos elkaptam egy hányásos betegséget és már előre félek, h baj lesz a tablettával), ha esetleg megtörténik az, hogy tabletta beszedése után történt hányás, akkor utána beveszek egy másikat és abban a hóapban akkor eggyel kevesebbet veszek be, ez nem baj?
Igazából nekem nem nagyon vannak mellékhatásai, talán a cicim nekem is megnőtt, de nem fájt egyáltalán. Egy nap volt hogy pecsételtem, és néha kicsit fáj a hasam, de más nem.
Előre is köszönöm az válaszokat. :)
Tudtommal, semmilyen hatással nincs az alkohol a fogamzásgátlóra
Sziasztok! Szerintetek baj,ha egymást követő két napon fogyasztottam alkoholt a yasminelle szedése mellett? Persze,csak mértékkel...Úgy olvastam,hogy nincs rá nagy hatással, inkább csak a gyógyszer gyengíti az alkohol hatását. Valaki felvilágosítana? Remélem, ez nem gond.
Szia Ekidli! Köszi a bíztatást! LEkopogom, de hál istennek eltűnt a cisztám! Ennek nagyon örülök, de sajnos lett más baj, és van egy olyan érzésem, hogy a Yasminelle a hibás.. :S Elolvastam a majd' két oldalas mellékhatás listát, és hát elég sok minden van benne,ami most sorra jelentkezik nálam.. Alhasi fájdalmaktól kezdve a nyaki fájdalomig. ( Persze sok olyan van, ami nem, de nem tudom mi tévő legyek..) A körzetim adott gyógyszert és azt mondta még pár napig szedjem, ha nem szünteti meg menjek vissza a nőgyógyászatra. Még tegnap elmondtam ezt telefonon egy nőgyógyásznak, aki azt mondta szedjem tovább, és hogy ez az egyik legjobb gyógyszerük.. Olyan, mintha rám akarnák tukmálni ezt a fajtát :S :S Eleve az is furcsa volt, hogy semmit se csináltak előtte, csak elküldtek vérvételre és adtak mintákat, és azt mondták válasszak milyet szeretnék.. :O Hát nem nekik kéne adni? Szerintetek, ha vagy 5-6 tünet jelentkezik a mellékhatások (ritka mellékhatások) listájából gyanakodhatok erre? Nem akarom többel bekötni... Szedjem tovább szerintetek? :/
szerintem igen. nekem leginkább a gyógyszerszedés első pár hónapjában fájt.
Persze, normális, legalábbis nálam is ilyen volt. Ne aggódj, pár nap és elmúlik! :)
SZIASZTOK! ÉN PONT TEGNAP VETTEM BE AZ UTOLSÓ SZEMET AZ 1. ADAGBÓL. MIÓTA SZEDEM A GYÓGYSZERT, AZÓTA FÁJ A MELLEM. AZ 1. MENSTRUÁCIÓ (tehát amikor elkezdtem szedni) ELÉG HOSSZÚRA SIKEREDETT, MINT ÁLTALÁBAN, SOKÁIG PECSÉTELTEM, ELÉG KELLEMETLEN VOLT, DE ELMÚLT. Mit gondoltok, az emlőfájdalmam is el fog múlni? Ugye ez csak idő kérdése, míg beáll? Légyszi segítsetek! /Dóri/
sziasztok. én egy évig szedtem a Mercilon nevű tabit, kicsit aránytalanul,de híztam tőle, cici is minimálisan nőtt. viszont most abbahagytam és az esedékes mensim elmaradt.3hete késik..viszont a barnás folyás a napokban jön minimálisan. normális ez???kössszi
Szia Lollipop! Nekem nincs ebben semmi tapasztalatom, de gondoltam írok neked egy pár sort bíztatásként!
Sajnálom, hogy ilyen bajod van, de ne félj, minél előbb veszik ki annál jobb! Én 16 évesen talán még el se mertem volna menni az orvoshoz! Azon meg ne izgulj, hogy "bámulnának", hidd el, a dokik nem "azt" nézik, már annyi ilyet láttak hogy teljesen hidegen hagyja őket. :)
Na sok sikert és kitartást!
(Én nem vagyok debreceni, de ismerek pár orvost a szülészetről.)
Sziasztok! Tudom, hogy ez nem tartozik ide, de hátha van valaki aki rendelkezik tapasztalattal ezzel kapcsolatban.. ! 16 éves vagyok, és a bal oldali 5-6 centis petefészekcisztám van. Holnap megyek vissza kontrollra, mert január 27. -én vették észre, de ki tudja mióta van ott. Azt mondta az orvos, ha megcsavarodik, vagy nagy görcsölés van akkor laparoszkópiás műtét, ami heg nélkül gyógyul. . Pár hónapos koromban már volt egy nagy műtétem, csak 1, 5 vesém van egy 16 centis heggel a jobb oldalamon. Nagyon elvagyok keseredve, és el nem tudom mondani mennyire félek ettől az egésztől. Próbálok felkészülni arra, hogy laparoszkópiára küldenek, majdnem mindent elolvastam amit tudtam erről. . de áhh. . . :( ráadásul ami nagyon zavar h ott bámulnának és kotorásznának bennem. . . :( (tudom ez a legkisebb dolog. . de akkoris) és akkor ott van ez az altatás és a gáz mellék hatásai. . Annyira félek. . Tud nekem vki mondani vmit? :( Am azért megyek vissza mert szombaton görcsöltem megint. . és azóta fáj. . =( Félek, hogy csavarodott vagy terjedt, vagy nagyobb lett. . . Kérlek segítsen valaki, legalább pár mondattal :( Am van közöttetek debreceni? Én debreceni vagyok. . Előre is köszi
sürgősen menj nőgyogyászhoz! az a biztos!
Szia! Elkezded szedni a menstruációd 1.napján 21 napig (amíg el nem fogy az a levél), utána kihagysz pont 1 hetet, és a 8.nap elkezded szedni a következő levelet. Azaz ugyan azon a napon kezded el szedni a következő levelet is, mint az első levelet... Remélem érthető voltam.
Sziasztok! Én most kezdem el szedni a tabit,de nem értem,hogy hogyan működik ez a tablettaszünet! Tudtok segíteni?
én pont egy hete szedem, és a hangulatváltozásokon kívül barnás fojásom van, a mellem nagyon fáj, és "ott lent" pedig viszket, piros és meg van duzzadva.. tapasztalt ilyet még valaki, vagy ez talán nem is a gyógyszer miatt van?
Nekem szerencsére nem változtatott a mensesemen, csak a görcseim múltak el tőle. De a dokim azt mondta, első pár hónapban előfordulhat hosszabb v. rövidebb menstruáció ill. folyás. És ahogy itt olvastam, elég sokatoknak volt hosszabb tőle először.
a tájékoztatóban minden rendesen le van írva, meg minden dobozban is van egy ábra, ami mutatja, h mi a teendő. olvassátok el!
Sziasztok!Már három napja járok fogorvos de csak egyszer kaptam lidokain injekciót,de sok algoflexszet és algocalmint szedtem ezekben a napokban,elég sokat.Az lenne a kérdésem hogy a fogamzásgátló igy is hat vagy védekezni ,kell máshogy is?Kérlek válaszoljatok fontos!
Sziasztok!
Azzal a kérdéssel illetve kérdésekkel fordulnék hozzátok, hogy a yasminelle tablettát szedem 8. napja és a menstruációm csak 2 napja múlt el tehát 6 napig tartott, előtte sokkal rövidebb volt és a különböző fórumokon is azt írjátok, hogy a tablettától rövidebb lesz, mi ennek az oka, hogy pont az ellenkezője történik nálam? Csak az, hogy most kezdtem szedni és még be kell állnia vagy lehet más is? És azóta is barnás folyásom van ami elég kellemetlen ...
Várom válaszaitokat!
Ez érdekes, nem? Valakinek van egy nem kicsi lánya, és ő maga sincs tisztában a fogamzásgátló tablettával?
Sziasztok! 4. hónapja szedem a Yasminellet és eddig semmi bajom nem volt tőle... most viszont a mellkasom telelett csúnya nagy pattanásokkal... Soha egy darab pattanás nem volt rajtam... szerintem a gyógyszer miatt van... Mi a véleményetek? Mit tanácsoltok??
Sziasztok! Én már több, mint fél éve szedem a Yasminelle-t, Sajnos kénytelen vagyok lecserélni, mert hüvelyszárazságot okoz nekem. Pedig nagyon meg voltam elégedve vele.
További ajánlott fórumok: