Szed valaki Yasminelle fogamzásgátlót? Mik a tapasztalatok? (tudásbázis)
Többiek? Ki mennyit időt várt? Mennyi idő alatt kezd el hatni a gyógyszer?
Yasminelle tájékoztató füzetben:
"Ha a Yasminnelle szedését a menstruáció első napján kezdi, már azonnal védett a terhességgel szemben. Elkezdheti a szedést a ciklus 2-5. napján is, de ilyenkor az első 7 napban további védekezést (pl óvszert) kell alkalmaznia!"
Nekem az orvosom azt mondta, hogy a menstruáció 3. napján kezdjem el, mert akkor fog rendesen 28 napra beállni a ciklusom!
Tehát a tájékoztató szerint 1 hetet kell várni!
Most ilyenkor mi van? 1 hét vagy 1 hónap? (NEM MINDEGY!)
Nekem azt mondta a doki, hogy mindent értelemszerűen a tájékoztató szerint csináljak.
Sziasztok!
A múltkori csomagban elfelejtettem bevenni egy tabit a 3. héten és most nem tartottam szünetet, hanem egyből szedtem az új csomagot. Remélem minden jól megy és ezután a csomag után megjön a havim. Ahogyan számolgattam pont osztálykiránduláson jönne majd meg a következő utáni és hát Balcsin nem tetszene a dolog. Tehát azt akarom kérdezni, hogy megárt az, ha a mostani csomagot befejezem,hagyok szünetet és majd a következő alkalommal is csúsztatok?
Köszi előre is!
Sziasztok! Két kérdésem lenne a Yasminelle-el kapcsolatban:
1. A jó(vagy éppen rossz) mellékhatások hanyadik levél után jelentkezhetnek?
2. Az első levél beszedése után elkezdhetek e nemi életet élni?(ez 6 nap mulva lesz)Vagy az egy hónap rendesen 30 napot jelentsen?
Én a betegtájékoztatón azt olvastam, hogy 1 hét után már biztonságosan lehet nemi életet élni!
(Én jövőhéten kezdem el szedni)
Sziasztok! Két kérdésem lenne a Yasminelle-el kapcsolatban:
1.A jó(vagy éppen rossz) mellékhatások hanyadik levél után jelentkezhetnek?
2.Az első levél beszedése után elkezdhetek e nemi életet élni?(ez 6 nap mulva lesz)Vagy az egy hónap rendesen 30 napot jelentsen?
Szia!
A csodanőgyógyásznak van TB-s rendelése a XVII. kerületben a Medical Centerben, illetve van magánrendelése a Deák térnél. Megadom mindegyik elérhetőségét!
Magán: 1075. BP, Károly körút 13-15. II/12. Bejelentkezés: 06 1/320-4216 (hétköznap 12-19óráig) Rendelés: szerdánként 14-19 óráig.
TB-s rendelés: 1172. BP, Pesti út 177. Medical Center. Bejelentkezés: 06 1/256-4655. Rendelés hétfőnként
A doktor úr: DR. MERICLI METIN (06 30/952-7797)
Remélhetőleg segít!
Köszönöm, hogy leírtad, most megynugtattál...
Kicsit már izgulunk...
Ezek a hajnali rosszulétek se túl megnyugtatóak, de nektek legyen igazatok!!
Nincs ez most betervezve...:(
Köszi Zsófi!
Remélem igazad lesz, és megjön ma-holnap...
Szia!
Nem tudom ugyan, hogy neked hány napra rá szokott megjönni...Nekem 3.-4. mentes napon. Szóval ez esetben ha 7főn vetted be az uccsót, még nem kell félni...A cicifeszülést okozhatja az is hogy meg lett bolygatva egy picit azzal a kimaradttal. Nem tartanám valószínűnek, h teherbe estél, főleg h nem benned ment el a barátod (bár ez nem 100%-os védekezési módszer de yobb mint a semmi). És a gyógyszer amúgyis gátolja a peteérést...
Ha a 7végéig sem jön meg a mensid, és továbbra is tapasztalod ezeket a tüneteket, akkor mindendképp menj orvoshoz!
És legközelebb azért kövesd az útmutatót, amit nem viccből írtak bele;)
Sziasztok!
Akadt egy kis gondom, hátha tudtok nekem segíteni...
3 hónapja szedem a Yasminellet.
A múlt hónapban az utolsó hét első tablettáját elfelejtettem bevenni...ugye írja a levélen, hogy mi a teendő. És mivel 3. hét így vagy szünet nélkül folytatom tovább a szedést vagy rögtön szünetet tartok. Biztos tudtok ti is erről a lehetőségekről. Csaképp mivel anniyra csekélynek éreztem ezt az 1 tabi kimaradást és nem akartam felborítani az egész menetet, amellet döntöttem h csinálok mindent mintha mi sem történt volna bevettem a kövi napit következő nap. Az elfelejtett tabi pedig maradt a tartóban. Igenám, de rögtön elkezdtem vérezni ami tartott is ugye végig az egy hetes szünetben is...kb 1,5 hétig vérezgettem, aztán annak rendje-módja szerint kezdtem a következő levelet szünet után. Csaképp ebben a hónapban végig reggelente/hajnalban rosszulléteim/hányingereim voltak...a cicim duzzad, de betudtam ezek a tüneteket a tabinak (eddig nem jelentkezett hányinger, meg semmi) de gondoltam most jönnek biztos elő, telítődött a sezrvezetemben...
Hétfőn vettem be az utolsómat a hónapban és most várom már 3 napja hogy megjöjjön, de nem nagyon akar.
Azt szeretném tőletek megkérdezni, hogy vajon mitől nem jön meg...esetleg terhes lehetek-e ezek a feltételek mellett....azt még tudni kell, hogy az elfelejtett tabi előtt illetve után vagy 2 hétig megszakítva szexeltünk, tehát nem élvezett belém...
Segítsetek légyszi, hogy mi lehet most....??
Ti mennyiért veszitek a Yasminelle-t?
Ma vettem meg 7000 ft-ért, és kicsit sokallom... A legtöbb ismerősöm, aki fogamzásgátlót szed, mind 5000 ft alatt veszi a három havi adagot.
Sziasztok!
Én a 4. levél közepén járok és elkezdtem pecsételni 2 napja, de elég kevés volt. Az 2. levélnél jártam még így. Meddig normális ez? Akár az 5. hónapban is pecsételhetek, az még nem gáz?
Még 1 kérdés: kinek meddig fájt a melle?
Sziasztok!
Én a 4. levél közepén járok és elkezdtem pecsételni 2 napja, de elég kevés volt. Az 2. levélnél jártam még így. Meddig normális ez? Akár az 5. hónapban is pecsételhetek, az még nem gáz?
sziasztok!
Tudtok JÓ nőgyógyászt ajánlani nekem budapesten?
Akihez most "járok" nem valami szimpatikus mostanában.Ez elején még nagyon rendes volt de mostanában kicsit eldurvult...
Köszönöm előre is a segítséget!
Gekko
További ajánlott fórumok:
- Corenelle fogamzásgátló! Szed valaki ilyet? Tapasztalat?
- 3 hete szedem a yasminelle fogamzásgátlót és kb két hete folyton úgy érzem mintha pisilnem kellene, mi lehet a baj?
- Ha fogamzásgátlót szed valaki, mégis mitől lehet, hogy rendszertelen a menstruációja?
- Esett valaki teherbe fogamzásgátló szedése mellett?
- Váltott már valaki Tri-regol fogamzásgátlóról Yasminelle fogamzásgátlóra?
- Elfelejtettem bevenni a Yasminelle fogamzásgátlót - 1. héten