Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Szájak mozgásban, avagy szoptatás nyilvános helyen fórum

Szájak mozgásban, avagy szoptatás nyilvános helyen (beszélgetés)

Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Szájak mozgásban, avagy szoptatás nyilvános helyen

108. nyuce (válaszként erre: 34. - 07c4794583)
2010. aug. 6. 17:28
Nagyon egyetértek veled!
107. trapiti (válaszként erre: 106. - Nadjasurrealist)
2010. aug. 6. 16:54
Majd meglátod :) a normális elintézés feltételei ugyanúgy nem adottak, söt...
106. nadjasurrealist (válaszként erre: 104. - Trapiti)
2010. aug. 6. 16:47

azért az kicsit más...

de még nem tartunk ott, mi legalábbis...

105. 118ace9012 (válaszként erre: 95. - 000Évi000)
2010. aug. 6. 16:20
Na ne hogy mááá még igényeid is legyenek! ;-))) Maradj otthon és szoptass, csak vigyázz a szomszéd meg ne lássa! :-DDD
104. trapiti (válaszként erre: 101. - Nadjasurrealist)
2010. aug. 6. 16:08

Szeirntem is :)

De nem kell aggódni, amint lecseng a szoptatás kérdés, már lehet is gondolkozni pl. a "hová-hogyan-nikor pisiljen kakiljon a gyerek problémakörön, mert a szükség épp olyan sürgetö és a lehetöségek épp olyan korlátozottak ;)

103. 5e48d37001 (válaszként erre: 99. - Nadjasurrealist)
2010. aug. 6. 16:08
Pont most forgattál,méghozzá az én bejegyzésem,de mindegy is..itt ugyem lehet közös nevezőre jutni,végignézve a hozzászólásokat.
2010. aug. 6. 16:07
és valóban jobb lenne ha lennének szoptatási pontok, na talán az unokáinknak...
101. nadjasurrealist (válaszként erre: 100. - Trapiti)
2010. aug. 6. 16:06
oda vissza kell a tolerancia, így fair...:)
100. trapiti (válaszként erre: 96. - 000Évi000)
2010. aug. 6. 16:04
Szerintem eddig itt nem ebben a stílusban beszélgettünk... és mégcsak nem is mondta meg senki mit tegyél. Egyszerüen arról volt szó, hogy ha egy Anyuka elvárhatja a megértést, toleranciát, akkor netalántán Ö is lehet tekintettel másokra... ennyi :) A macska meg magánügy szerintem ;)
99. nadjasurrealist (válaszként erre: 97. - 5e48d37001)
2010. aug. 6. 16:00
a gátlásosak voltak főképp kiakadva gátlástalanokon, ne forgassuk ki egymás szavát, engem nem zavar, ha vki otthon szoptat, én is jobb szeretem, de számos példa van rá, hogy meg kell oldani és megoldjuk, semmi nem látszik, még egy mm-nyi bőrdarab se!!!!!!!!!!
98. nadjasurrealist (válaszként erre: 95. - 000Évi000)
2010. aug. 6. 15:58

tényleg felháborító, mi8 az hogy menjen haza, nem vagyokm halandó ilyen módon korlátozni az életem, én meg hányok a hajléktalanoktól, és még sok mindentől...

egy szoptató anya diszkréten, miért ekkora ellenérzés, gondolkozzanak már el, akik ezt írják...

2010. aug. 6. 15:55
Miért akarják ráeröltetni ezt a nyilvános helyen szoptatást azokra akik gátlásosak,és inkább otthon intézik el indulás előtt,illetve visznek magukkal fejt tetcsit,vagy vízet,tápszer üvegbe?Elképesztő amúgy,én nem bámulom meg és nem nézem rosszalóan azokat a nőket akik nyilvános helyen szoptatnak.Pl a gyerekorvosnál..sem néztünk oda,a férjem illendően ki is ment.De akkor ez legyen oda vissza játszma,ne szólják már meg azokat,akik ezt csendben a 4 fal között végzik.Mindenkinek a magánügye hol és mikor szoptatja meg a gyerekét,és ne eröltesse az egyik tábor sejm a másikra az akaratát,és ne bégelyezzen,hogy húú te rossz vagy jó anya vagy.
2010. aug. 6. 15:49
na megyek, is épp aktuális a téma:) de lehet, hogy hagyom üvölteni a gyerekem, nem szoptatok, mert anyuéknál vagyok, és néz a macska...fúj macskánk is van...de gáz vagyok....:))) na szép napot mindenkinek:)
95. 000Évi000 (válaszként erre: 85. - Bettike2007)
2010. aug. 6. 15:46
ja, aki meg két óránként szoptat, az meg menjen a fenébe...hát hogy gondolja itt bárki, hogy majd azt csinál amit akar, saját gyerekével:) és egyáltalán, aki szoptat minek megy bárhová....egy két évet nem igaz, hogy nem lehet otthon kibírni...:)))
2010. aug. 6. 15:41

Sziasztok!

A téma jó...

Most 1 éves a kisfiam, mai napig szopizik és igen volt olyan alakalom, nem is egyszr mikor kényelen voltam megszopiztatni nyilvános helyen.

Volt olyan, hogy távolsági buszon utaztunk és ott jött rá a cicizhetnék, hát előkaptam egy textl pelust, kifordultam az ablakfelé és ciciztünk.

Volt, hogy strandolni mentünk... és kint a palán szoptattam meg. Mivel a nagyobb bevásárlás tes.o stbi helyeken zajlik nálunk, itt vannak pelusozó helységek oda be lehet vonulni és lehet cicizni!

De mondjuk szerintem soha nem "kapnám elő" a mellem egy étteremben az asztalnál ülve miközbe körülöttem esznek!

Mindig sikerült megteremteni a nyugodt légkört amikor csak egymásra tudunk koncentrálni... és ha néz valaki? Hát nézzen!!!Ha neki ez jó akkor egészségére ha meg viszolygást váltok ki akkor nem kell nézni!

93. trapiti (válaszként erre: 92. - 118ace9012)
2010. aug. 6. 15:05

Szerintem ez így normális :) Mármint ahogyan Te is csinálod, és azt hiszem az kiderült, hogy ezzel nincs is baj... :)

A metrós sztorinál én öszintén szólva nem tudtam eldönteni sírjak-e vagy nevessek...

92. 118ace9012 (válaszként erre: 89. - Trapiti)
2010. aug. 6. 14:53

Na most ezen jót mosolyogtam ahogy magam elé képzeltem a jelenetet. :-D Lehet nem álltam volna meg röhögés nélkül. Bár ha neki ez nem okozott gondot, engem soha nem érdekelt mit csinálnak mások... :-)))

Egyébként még a legjobb barátnőméknél is ha ott vagyunk félrevonulok egy üres szobába, vagy ha éppen nincs, beülök egy sarokba háttal, tuti nem lát senki semmit. De azért nem fogok idegbeteg módjára hazarohanni mert etetni kell és a gyereket se hagyom üvölteni ha éhes. És az is természetes, hogy diszkréten oldom meg. Rendszert se csinálok belőle, hogy máshol kelljen etetnem, de bizony előfordult már.

2010. aug. 6. 14:51

Sziasztok,

én mindenhol megszoptattam a kislányomat, hiszen nem találok benne semmi kivetnivalót. Mindig volt nálam textilpelenka, így le tudtam takarni magam és SEMMI, hangsúlyozom semmi nem látszódott!

Szerintem diszkréten kell csinálni és az emberekben is kellene, hogy legyen diszkréció és intelligencia ahhoz, hogy ne bámuljanak oda....

90. babyjuly (válaszként erre: 44. - 118ace9012)
2010. aug. 6. 14:50
Na igen! Én is számtalanszor jártam már így (terhesen). De ez már egy másik téma...
89. trapiti (válaszként erre: 86. - 118ace9012)
2010. aug. 6. 14:39

Hát én láttam :( Pl. újpesti metróra felszállt 3 anyuka egy tucat gyerekkel, a kicsik hordozókendöben, a nagyobbak szanaszét. Amúgy is rendetlenek voltak, mindent hagytak nekik, felforgatták egy perc alatt a kocsit. Aztán az egyik 2-3 éves forma gyereknek eszébe jutott hogy ciczne. Odament Anyához és ordítva követelte a cict. Anya gondolkodás nélkül elökapta és benyomta a gyerek szájába. Miközben hordozókendöben ott volt a kicsi... Szerintem ez minden jóérzésü emberböl ellenérzést vált ki.

Vagy a zenebölcsis sztori, ahol még lett is volna rá mód hogy félrevonuljon. De nem... ott a foglalkozás közepén kellett kipakolni...

Még egyszer mondom, aki diszkréten csinálja, lelke rajta, engem nem zavar. De ez azért túlzás.

2010. aug. 6. 14:37

Én amondó vagyok, hogy legyünk tekintettel másokra. Sokakat zavar a szoptatás látványa, mert gátlásosan állnak a témához. Ezt bizony figyelembe kell venni.

És nem várhatjuk el senkitől sem, hogy úgy reagáljanak, ahogy azt mi szeretnénk.

87. trapiti (válaszként erre: 85. - Bettike2007)
2010. aug. 6. 14:34

Biztos vagyok benne, hogy aki akarja, meg tudja oldani anélkül hogy másokat zavarna, vagy kellemetlen helyzetbe hozna. Barátnöm is szoptat még, összel 3 évesek a lányaink, mágsem volt soha ebböl kellemetlen helyzet sem mostanában sem amikor kisebbek voltak a gyerekeink. Sokfelé mászkálunk együtt, mégsem volt példa rá, hogy "kiapkolta volna" a cicit pl egy étteremben vagy bárhol.

Ha ott vagyunk Náluk, és pl. a kislánya akkor ébred, kéri a cicit, és ezt a gyerekszobában inétzik. Ha úgy alakul, bemehetünk a szobába, de ha nem, akkor nem muszáj részt venni benne. Szerintem egy szoptató anya is lehet tekintettel másokra, mielött elvárja ugyanezt. Az én lánykám változóan reagál arra, ha szopizni lát egy babát, vagy nagyobbacska gyereket. Volt idö, hogy rosszul vette, Örá mégsem volt tekintettek senki.

2010. aug. 6. 14:33
Nagyon sok helyen jártam már, nem vagyok az az otthon ülős fajta, de én még soha sehol nem láttam olyan anyukát aki ne diszkréten szoptatott volna! Milyen mellkidobós anyukákról beszéltek ti?! Hogyan csinálják?! Egyszerüen nem akarom elhinni...
2010. aug. 6. 14:25
A másik pedig hogy egy nagy gyerek esetében már elég ha este vagy reggel kap otthon cicit ezzel elkerülve a cikis pillanatokat mikor a gyerek a ciciért üvölt és még a ruhát is letépi az emberről hallottam már ilyet és láttam is..
2010. aug. 6. 14:24

Hú hát erre mit lehet írni???Szerintem is van ami elfogadott van ami nem,hányinger kerülget egy nyálban úszó smacizó pár láttán,de ha ölelgetik egymást és adnak egy-egy puszit nem gond a többit oldják meg otthon!

A szoptatással kapcsolatban igaz én nem szoptattam,de két etetés közben mentünk el sétálni ide oda,ha épp az etetés ideje volt mert utaztunk vagy rokonoknál voltunk akkor ott etettem nyilvánosan nem,mert hol is csináltam volna neki meg a tápszert tehát jó 8hónapig csak rövid időre mentünk el,most hogy csak reggel este kap tápszert elmehetünk akár egész napra is.

Szerintem meg lehet oldani hogy otthon szoptassunk ha nem mert megyünk valahová vonattal stb diszkréten meg lehet oldani,nem kell az egész cicit kidobni..Ismerősünk volt itt pedig csak én az ő férje és jómagam voltunk mégis átment a másik szobába szoptatni,valaki nem is szeret nyilvánosan..

83. 000Évi000 (válaszként erre: 82. - Koni74)
2010. aug. 6. 14:03

Persze, aki ennyire nem toleráns a másikkal, annak úgyis az lenne a baja, ha nem szoptatod meg, hogy miért üvölt a gyerek. Ha szopizik meg az...

Ez az intim pillanat is fura...eszünk. Járunk étterembe...akkor minden étkező embernek külön étterembe kéne járni? Hogy ne lássák mások?

82. koni74
2010. aug. 6. 13:28
Sziasztok.Nekem többször kellett repülőn megszoptatnom a kicsit, mert annyit kellett várnunk, hogy addigra éhezett meg, nem volt más lehetőség.Amúgy is ajánlják fel-és leszálláskor a pici füle miatt.Senki nem vette észre, és nem volt belőle probléma.Amíg nem volt babám, máshogy láttam ezt a kérdést, igazából nem is gondolkodtam rajta.Most, hogy van babám, azon nem gondolkodom, hogy adjak-e neki, ha éhes, vagy ne:)
81. 94786a70d9 (válaszként erre: 79. - Nadjasurrealist)
2010. aug. 6. 13:27
Beleolvastam, és ott van a válasz, hogy sokan miért tartják kellemetlennek,ha egy szoptatós anyát látnak. Nem fogják olyankor fel az emberek, hogy ilyenkor a nők melle rendeltetés szerint van használva és nem egy szexuális erogén zóna. Szerintem ha egy nő lát nőt szoptatni természetes, ez a férfiaknál egy kicsit máshogy esik le, szerintem nem is veszik észre a cici végén lévő bébikét. :))))
80. Mágika75 (válaszként erre: 74. - Sookie)
2010. aug. 6. 13:14

:-) Nem kell nézned. Miért kéne?

Olyan szépen, diszkréten lehet csinálni, hogy észre sem veszi, aki nem akarja.

Meglátni, megnézni és megbámulni nem ugyanaz.

2010. aug. 6. 13:04

ajánlom:

[link]

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook