Svédországi magyarok topicja! (beszélgetés)
En nem nyitnek mert a subpolaris eghajlat miatt valamint a nap es a z21 es csillagrendszer hatasa miatt Skåne-tol eszakra a zsir hamar avasodik!
Nyissal inkabb ki otthon egy uveg innivalot :)
Szemelyesen en az összes valast letiltanam , sok ver folyt es folyni a nevukben.
De nem idegen szamomra a fylozfia Budhista vagy ha eltel USA ban akkor ismered bisztos Quakers itt is vannak.
Nem furcsa es ujbol utban europanak a többivel .
Nem erdekes törtenelem ismetlödik...
Francia orszagtol idaig ..
Nem furcsa es ujbol utban europanak a többivel .
Nem erdekes törtenelem ismetlödik.
Igen ismerem , svedek egy nyugodt jo hiszemu emberek . Itt nem volt több mind 200 eve haboru soha nem voltak eröszakosak . Mindent jozan es jo hiszemben tudnak megoldani. De ez van minden ara mutatt hogy jobb nem lesz.....
Kulömben a Göteborgi volt a kislany kitt a Etiopiai pasi csunyan megölt . De meg akkor is ellene vagyok a halal buntetesnek . Parom es en is humanistak es pacifistak vagyunk.
Itt a kezdett kezdetetöl kell elindulni onann mi elött ököt ide hozzak..
Abban amit kuldtem van sok a kislanyrol az egy kulön alo borzalmas törtenet.
بیا، قرآن را یاد بگیرند!
:)
Egyebkent a tortenelem folyaman a Magyarokat mindig bantottak.A Magyar az eletevel fizetett azert,hogy Europaig ne jusson a torok!
Mi volt a hala? Semmi........belerugtak.
De most Europa megkapja a Franciaktol a Nemetekig egesz nyugat eu. lassan de biztosan muzlim lesz...
Amugy meg itt is van am problema! Nem is keves es nem csak kis hazamban.:
Kepzeld el mikor mesz vagy jossz a csaladoddal Göteborg fele es az egyik feluljaronal egy 18 eves srac egy 3 Kg-os kovel bedobja az autotok ablakat es a csaladod meghal....Na akkor mi lenne? Temetesuknel ulve egy kerekes szekben akkor is elitelned a halalbuntetest?
En nem.......
De akkor menyivel vagyunk kulömbek ujra csak eröszak de abban kulömbözik hogy legitim ....
Nem alok es nem is altam bunözök oldalan de nem inkab megelözni ? nem inkab a joval kezdenni ?
Masik ami a jövöt illeti ennek az orszagnak , sajnos ez egy faktum . Egy kegyetlen faktum.
Ajanlok egy oldalt ha meg nemismered - Avpixlad , olvasal bele nagyon tanusagos es sajna igaz .
En veluk dolgosztam hosszu eveken at tudom hogy kb. miröl van szo-
Tudod irtam lejebb eltem egy keveset az USA-ban ahol meg egyes allamokban nem ismeretlen a halalbuntetes.Tudod mit? En egyutt tudok vele elni.Miert? Nem vagyok bunozo es meg csak okot sem adok,hogy ilyen szituacioba keruljek.Ellenben ha azok a bunozok akik egy fiatalkorult megolnek igenis bunhodjenek lehetoleg ne a tisztesseges adofizeto penzebol.Egyebkent meg nem eltek jo helyen ugyanis ha Svedorszag muzlimma valik (marpedig a nepesseg szaporulati statisztikakat nezve igen eros a lehetosege es a gyerekeid gyerekei megelhetik) akkor aztan itt is lesznek majd hajmereszto torvenyek.
Nem hogy halalbuntetes hanem meg az ember kezet is levagjak majd egy sima bolti lopasnal.......
Nacionalizmus csak rosszat hozott es hoz nem vagyok szlav melle talaltal.
Igenis nem veszem magamra es senki sem ocsarolta sem a hazad sem neped. Ha kint eltel akor tudod mi a demokracia.
Azt hogy az nap mind nap csak arol szolnak a hirek hogy a bunözesi kor hatart jobban es jobban cslkentik de ami a leg es legszörneyebb a halal buntetes törvenyenek aktualizalasa .
Szerinted ez kis hazadnak ok ? parom ki szuletett magyar azt mondta ; ha teljesen komolyba megy a debatt a halal iteletröl ö mind humanista a sajto kiseretevel nyilvanyosan vissza adja alompolgarsagat. Csak kerlek nagyon azt ne mond hogy hazaarulo .
En Magyar vagyok! Vallalom! Az osszes rossz tulajdonsagommal egyutt! Eltem par helyen a vilagban es sose tagadtam le, sose rejtettem veka ala,hogy Magyar vagyok!
Ugy hozta a sors,hogy itt kell elnem.Elfogadom es tiszteletben tartom az itteni emberek szokasait.
Ezt elvarom viszont is (kolcsonos tisztelet) amit meg is kapok a Svedektol.
A szivem es a lelkem mindig is a hazamert lesz eljek akarhol a vilagban!
Egy dolgot viszont rohadtul nem birok ha egy nem magyar ocsarolja a szulofoldemet es honfitarsaimat!
Foleg ha az valami ge@@ kornyezo orszagbeli szlav mo@@@k.....
Es ha jol olvasom akkor ez SVEDORSZAGI MAGYAROK TOPICJA!
Nem pedig a magyarul megtanult kulfoldiek magyarokat ocsarolo topicja.
10-20 eve vagy megregebb ota politikai vagy egyebb "indokkal" kimenekulteknek akiknek a segget fenyesre nyalta az akkori Sved allam uzenem vannak olyan ma tisztessegesen kivandorolt emberek akik nem szorultak es nem is szorulnak semmilyen segitsegre sem megis felepitik normalis munkaval a jovojuket.
Akinek nem inge ne vegye magara!
En es nagyon nagyon sokan itt ez a normalis mast nem ismernek , es azt elhihated nincs semi okom hogy mastirjak.
Nekem a eletem egy pokol volt a diplomas anyam melett. En voltam a osztaly ket labon jaro szotarja ,nem ismert el semit csak azt az atkozott kitunöt ! tött hol ert , nem soha de soha a sajatomra nem emeltem kezet.
Anyam egyszer anno csak a hangjat emelte a unoka cimere akkor lata utoljara , sors alkotta hogy ugy lett.
Nagyon koran ott hagytam önnalo lettem es kesöb örökre elmentem.
Itt ez a norma esnem mas halla egnek.
Bocsanat de en senkit sem akartam semivel megserteni , nekem az faj ahogy alandoan megy a kritika a svedorszag ellen. Nem jo ez nem jo az burokracia stb.Nekem nincs mas othonom ertitek , nekem csak ez van . Volt forum vagy naplo hol olvastam arol hogy sved gyerekek neveltlenek stb.
Igenis itt a gyerek az elsö es ennek igy kell lenie az hogy a gyerek bantalmazas itt törvenyesen buntetö az volt az egyik ami engem nagyon meghatott es maig meghatt .
Nem szamit hogy egyszeru pofon vagy akarmi nem szabad es kesz , az itteni gyerekek öszintek nagyon nem hazudnak mertnem kell felni hogy valami szulö megutti .
En csak ezekre a dolgokra reagaltamez se bunkosag se mas nem volt tölem .
Egyaltalan en nem tamadtam senkit , amit irtam a kriminel honfikrol azok egy ma idösegböl allo sokan a masik oldalon de 56 jöttek ki es nagyon gyorsan az akori alvilag resze tettek.
Ez nem titiok egyaltalan .
Senkit sem akartam megserteni semivel ,parom es en elmendtunk a magyar követsegre , mivel szerettem volna kuldeni csomagot egy hölgynek innen a Hoxarol ki surgösen ra van szorulva .
Kertem hogy mind diplomatikus postat vigyek el , valasz nem ! pedig igen nem elösször kultem volna igy segitseget de az mas orszagba ment. Igenis egy követsegnek az is feladatta nem csak akor Wallenberg idöben hanem most is ma .
Nagyon fajt hogy nem lett a valasz , de amikor a fotbal huligant kellet segiteni Lengyelorszagban akor azonal ott volt a magyar konzul.
Parom ugy döntöt hogy vissza adja alompolgarsagat a sajto kiseretebe mind proteszt.
Hát, nekem pedig eléggé úgy tűnik,hogy te....
Nagyon durva, ellenséges véleményed van a magyarokról valamiért, mintha mindegyikük valami tiszteletlen, bunkó, beképzelt ember lenne, nem tudom, ez minek köszönhető. Elejétől fogva olvasom a fórumot, és minden hozzászólásodból ez látszik. Még anno, amikor Sólyom itt volt, akkor is volt valami szóváltás a "kriminell honfitársakról" (mármint a magyarokról.)
Nem tudom, minek köszönhető ez a nagyon erős ellenszenv, de szerintem nem kéne ennyire hangoztatni,hogy nem szereted a "fajtánkat."
En nagyon is nyugi vagyok , nincs okom arra hogy hasono emberkek miatt dobjam fel magam.
Nem ö nem el belöluk egyaltalan .Lehetöseget add szamukra hogy munkajuk legyen nem kis dolog 50 fös munkas csoportokat vezetni.
Egy komoly firmaja van es nem kihasznalo . Nem egy maszek fusi hanem haz komplexokat epit . Kepen ismerös a teknika.
Naaaaa!! hálló! Mi ez a hangvétel, már elnézést,hogy beleszólok??
Ki mocskolódott? Inkább te vagy kissé támadó hangvételű.