Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Svédországi magyarok topicja! fórum

Svédországi magyarok topicja! (beszélgetés)

2337. Muraja (válaszként erre: 2336. - Pasa)
2012. júl. 9. 01:19

IGen mind tudom , es azt is tudom hogy elööször is legy ember aztan magyar.

Mond ez a magyar felfogas nalad anyira relevant ?

Parom magyar szarmazu de soha soha nem hasznalja igy ebben a tonusban sem szarmazasat se mast. Ö ember , jo ember !

2336. Pasa (válaszként erre: 2318. - Muraja)
2012. júl. 9. 01:16
Hmm, tudod te egyáltalán, mi miért történik? Meg mi az, hogy állatkínzás? Végülis egyáltalán miért nyilvánít véleményt egy magyar ügyben egy nem magyar? Mert te ugye nem vagy magyar (mivel nem tudsz magyarul)?
2335. Muraja
2012. júl. 9. 01:05

Anno evekel ezelött meg nem volt a EU - ban a szabad munka valasi lehetöseg össze hozott a sors ket csaladal M.o -rol .

Tavasz delelöt setaltam a kislanyomal es a nem mesze levö park mellet latok ket magyar regisztralt kocsit egy Zsigulit es egy Ladat.

Halottam ahogy magyaru beszeltek es valami okbol a mosolyogtak.

Igy en is hozzajuk szoltam es az nap utan a sorsunk nagyon össze fonodott.

Kiderult hogy mar madodszor vannak vissza svedorszagba , elsönek ki lettek utasitva , egyszeruen a hivatalok nem foglakosztak veluk.

Igy aztan amikor meghalgatam a törtenetuk mehivtam othunukba es eldöntöttem egy barattal hogy segittunk rajtuk.

Mind let csaladnak ket ket gyerköce volt , fia egyidös volt akkor az eguk sracal . Magukra talaltak , maig is jo baratok .

De mig idaig jutöttak nem volt könnyu szamukra. En az akkor Invandraverketen dolgosztam es talatam szamukra egy jo ugyvedett.

Baratomal egy kis lakast bereltuk szamukra mivel teljesen a föld alatt voltak se iskola se munka semi. Több mind egy ev eltelt , egypar negativ döntes utan jött vegre a pozitiv - magkaptak a PUT

Öröm nagy volt , hogy vegra uj othonra talatak es kezhettek az uj eletet. Meg mai is sikerul meghatodnom ha a tarsasagukban feljön ez a tema .

Utoljara lattuk egymast a mi jo baratunk ki szinten aktivan segotett temetesen . Fiukat latom többször is mer gyekran hivatalos a fiam gyerek szuli napokra es hasonlokra.

Egy bisztos hogy akkor anno nagyon jo emebreket kik menekultek az atok komcsi rezsimtöl de sajnos a 80 evek felenyhulese miatt nagyon nehezen talaltak megertesre a nyugati azyl hatosagoknal.

Nem azert irtam hogy most engem kezdjetek kedvelni nem egyaltalan nincs miert is keresem elnyereset olyanoktol kik azonal tamodnak ram , csak azert irtam hogy igenis azok is magyarok voltak kiktöl en nem fordultam el forditva befogattam.

2334. Muraja (válaszként erre: 2333. - Zolakol)
2012. júl. 9. 00:42

Ha demens valaki akkor te , es hozzad hasonlok .

Nagyetwast akkrs kelteni magad körul de zerroba rugsz hazafi .

2333. zolakol
2012. júl. 8. 20:57
Fura, hogy mennyire elriaszt mindenkit a fórumozástól egyetlen demens ˝pacifista˝.
2012. júl. 6. 11:50
Långsjöben pedig van egy szép nagy tó ott is van erdős rész mellette.Kellemes időtöltést!
2012. júl. 6. 11:47
Älvsjöben,Huddingében és Västertorp mellett is vannak erdős gyönyörű kirándulós részek.Közel kikötőkhöz és a tengerhez!:)
2330. jsmoncsi
2012. júl. 6. 11:08
Sziasztok! 1 hónapot Stockholban töltök a családommal (2 gyerköccel). Tudnátok jó túra helyeket ajánlani. Gyalogtúrára gondolok, szép kilátással. Minden ötletet köszönök!!
2329. zolakol (válaszként erre: 2328. - Paripata)
2012. júl. 5. 22:39
Igen és a huszárok a nyakukban vitték a lovaikat Franciaországba, anno.
2328. paripata
2012. júl. 5. 22:30
anno nem hobbiból, önmegvalósításból ültek lóra az emberek és mentek sok km-t, lestrapálva a lovakat, hanem mert nem volt más, és a békés utazó bizony váltott lovakkal közlekedett ilyen távolságokon és nagyon is vigyáztak a lovakra. A ló még a katonának is társ volt, nem eszköz.
2327. badra7
2012. júl. 5. 21:15

Kedves fórumozók! Szerintem ennek az oldalnak a célja a segítségnyújtás, tapasztalat és információ csere. Aki elakadt valamiben, az bátran írhasson ide és kezet nyújthassunk. Svéd és magyar emberek között is vannak jók és rosszak, mint bármely más országokban is.

Itt van két link arra, hogy a svédek sem tökéletesek:

[link]

[link]

De ezt nem azért teszem ki, mert most őket kell bántani! Nekik is tanulniuk kell ilyen hibákból!

Kérlek benneteket, hogy ne riasszuk el az ide írókat ilyen mocskolódásokkal. Ezen a fórumon eddig annyi rendes emberrel találkoztam. Egy-egy hasznos bejegyzéssel megkönnyíthetjük egymás életét és ezeket a dolgokat kéne figyelembe venni. Lehet mindenkinek véleménye, de ne úgy, hogy porig alázza, vagy megsértse a másikat. Próbáljuk ezt szem előtt tartani, vagy akkor inkább ne ide írjon. Mindenkinek szép napot kívánok.

2326. paripata
2012. júl. 5. 15:34

A magyar történelem során nem mentek passzióból hosszú utakra , pláne nem több ezer kilométeresre a huszárok-ráadásul erőltetett menetben. [link]

Egyébként évszázadokkal ezelőtt más volt a földrajzi környezet is, és nem volt klímaváltozás sem, a szélsőséges időjárásnak nem voltak kitéve a szabadon tartott állatok.

2012. júl. 4. 22:41
2012. júl. 4. 20:09
2323. virag32 (válaszként erre: 2322. - Hzsu)
2012. júl. 4. 19:52
Mire vagy pontosan kíváncsi? Nem világos.
2322. Hzsu
2012. júl. 4. 17:22
Nekem van szemelyi szamom mar egy eve.de egy sved rokonom azt mobdta ezt is megcsinaltatja nekem!?de fogalmam sincs mi ez es mibek.de az is lehet hogy mar van.....
2321. Hzsu
2012. júl. 4. 17:16
Es es megvan akkor amikor szemelyi szamot kapunk?
2320. Atocha (válaszként erre: 2319. - Hzsu)
2012. júl. 4. 17:07
Folkbokföring=lakossági nyilvántartás
2319. Hzsu
2012. júl. 4. 16:54
Folkbokförd...tudja valaki mit jelent?
2318. Muraja (válaszként erre: 2317. - Addikababa)
2012. júl. 4. 12:44

Svedorszag vedte es vedni is foglya az alatokat erdeket.

Alatszeretö nep es ha tudatukra kerul barmi alatkinzas akkor buntetetik .

Nemetek nem igen foglaloznak sajnos meg evvel ,de mind ettöl eltekintve egy inhuman es borzalmas PR önzöseg manifesztalodik emögött.

Nem a mai vilagba valo ez a pojacaskodas föleg ha alatkinzasal jar.

sajnos barmi csilli villi tukrözesben benne van az ember fia csak hogy ismert legyen ... de az egesz inkab szegyen .

Hataron belul is volt emiatt nem geyszer összetuzes mivel a " huszarok " minden aron pl . most a napokban a kulak emlekmu avatasnal is teljes szerelesben jelentek meg. De utana bele szolt a testöri kar. Nevetseges hogy 2012 ben muzealis kardokal es puskakal szaladgalnak.

2012. júl. 4. 12:32

Itt van egy terkep a huszarok korabbi utjairol:

[link]

Nem ertem, hogy ha ennyi km es tapasztalat van a hatuk mögött, hogy lehettek ennyire gondatlanok.

2316. Muraja
2012. júl. 4. 11:32

Miert nem lehetet a kis hucul teher hordo lonak egy ket kerekus laotikat fogatni ? hat persze ne lett volna ennyira vagany huszaros ...

Miert nem volt lebeszelve az uton a lovak teljes elatasa ? csereje . Miert hazudnak hogy a sebekert mar az eszukban jart hogy alatorvost kene felkeresni , hol ott itt nem az alatorvosra lett volna szukseg hanem normalis hozzaertesu emberkenk kik tudjak a lo alfa omegajat. Ezek a legenyek mindenek csak nem azok . Lasd a könyvuket cime ; Ettunk es aludtunk vermocskolta nyergen , ez is magaer beszel .

2012 - irunk kinek van erre a spektakelre szuksege ki az aki ezeket a mult szazadok borzalmait ma alegorizalja ? MIre? kinek jo ez ? es ha mar akkor uzze mind sajat mesterseget es hordja ö az igat ne az artatlan alatott aldoza.

Nagyon örulök hogy a sved hatosagok azonnal inteszkedtek de sajnalatosan ugy is vegzöthet hogy vissza kapjak az egesz ekipazst avval hogy a sved teritoriumon nem szabad megnyergelni . No de ezek sajnos huszarok es amint elerik a fin vagy dan földet nem hiszem hogy tovabb a sved törvenynek hatalma lenne. Inkab huszar modra - elöre !

Te talan sikerult egy kicsit megismertetni a sved közönsegel a magyar tradiokat es azoknak tovabb elesuket. De hala Istennek a sved emberben nem kellt semifele respektet az hogy valaki igy kinoza az altokat.

Apropo , menyitt is mentek naponta a lovak ? többet sokal többet - logikaval lehet kiszamolni.

Regen ilyen utakon hol a lovak hosszu utnak indultam pl . voltak digigensek , postakocsik volt alandoan locsere keszlet . Ott ezeken az alomasokon vartak friss kiphent lovak . Ezt a törtelmi sakaszt az ugy nevezett huszarok teljesen ignoraltak.

Remelhetö hogy valami igazsag gyözni fog ebben az esetben a szegeny lovaknak javara.

2315. Addikababa (válaszként erre: 2314. - Muraja)
2012. júl. 4. 11:14

Ez borzalmas..... ezt azert nem gondoltam volna. Az elsö kepeken nem igy neztek ki. Igy mar erthetö, hogy feltunest keltettek.

Az emberi felelötlenseg hatartalan. Remelem hamarosan ujra felerösödnek, szörnyu igy latni az allatokat, föleg mikor semmiröl sem tehetnek.

2314. Muraja (válaszként erre: 2313. - Addikababa)
2012. júl. 4. 11:08

Nezd meg az utolsot is mely csak most lett kiteve a mai nwt -ben.

Sajnalatos az egesz ...

2313. Addikababa (válaszként erre: 2311. - Muraja)
2012. júl. 4. 11:04

Mmmmm, najo, ezeket a kepeket nem lattam eddig. Igy mar erthetöbb.

Viszont amit a rendöri magatartasrol irtam, szerintem meg megallja a helyet.

2012. júl. 4. 11:01

Megdobbento kepek.Erdekes par napja meg a rendorok segitettek nekik.

Allitolag a lovakat a svedek elakarjak kobozni.

:(

2311. Muraja (válaszként erre: 2310. - Addikababa)
2012. júl. 4. 09:52

Nezd meg a , nwt.se - ird be a sök på nwt.se a következö mondatott es nezd meg a kepeket !

Tre ryttare anhållna för djurpågeri , de lehet csak egyszeruen azt bele irni hogy ungerska husarer.

2310. Addikababa (válaszként erre: 2308. - 49032f5506)
2012. júl. 4. 09:18

Szia!

Megmondjam, miert nem vagyok meglepve? Mert amig a rendörök a közbiztonsagot lesz**jak, es a gyorshajtokra, meg az ilyen bejelentesekre koncentralnak, ne is remenykedjunk a liberalis banasmodban.

Megneztem a kepeket, az egyiken majd kicsattan a lonak a hasa, olyan köver, meg nem hinnem, hogy egy olyan lovasnemzet, mint mi, ne figyelnenk oda a lovaink egeszsegi allapotara, plane nem egy ilyen hosszu uton.

Ez abbol adodik, hogy sok ember marhara unatkozik, meglat egy ilyen menetet, es huuu, akcioooo, valami szokatlan törtenik, es hat nehogymar minden igenynek megfeleljenek. Hasznos tagjainak kell lenni a tarsadalomnak, hivjuk ki a rendöröket! ..........

A vicc az, hogy kethetente lehet hallani, hogy valaki probaltak/vagy sikerult is megeröszakolni a közparkokban, vagy hogy kiraboltak egy ekszerboltot stb. Nincs is komoly buntetes a nemi eröszakra, ramondjak, h fuggö, es elengedik...

A bandakat mar ne is emlitsem (Hells Angels, Black Kobra etc.)

Par hete betörtek az egyik szemelyszallito kompra itt a kikötöben, elvittek egy csomo suskat vasarnap kora este, es Malmö-böl (!!!) jöttek a kommandosok, merthogy vasarnap este a helsingborgi rendörsegnek nem volt hasonlo bevethetö egysege. Nevetseges.

De ha a gyorshajtokat kell lefulelni, abban mesterek. Meg ha focimeccs van, akkor aztan az egesz belvaros tömve van veluk.

Nemreg voltak itt Edesapamek latogatoban, es 4 nap utan megjegyeztek, h meg nem lattak rendörautot.

Inkabb a komolyabb bunesetekkel kene foglalkozni, nem pedig a kisembereket zaklatni.

2309. e584b61b26 (válaszként erre: 2308. - 49032f5506)
2012. júl. 3. 21:06
Ez döbbenet!:O
2012. júl. 3. 16:03

Kedves forumtarsak !

Gondoltam megosztok veletek egy tortenetet.

1 hettel ezelott az egyik napilap beszamolt arrol,hogy Magyarorszagrol egy 3 tagu hagyomanyorzo csapat lohaton tesz egy skandinav korutat.Regi Magyar ruhaban,hogy megmutassak milyen volt regen a Magyar huszar viselet.

Azon gondolkodtunk,hogy milyen jo lenne talalkozni veluk.

Felhivtuk az ujsag szerkeztosegek es beszeltunk a cikk irojaval aki megadta az egyik uriember elerhetoseget.

Felhivtuk,egyeztettunk es csodak csodajara osszejott utkozben a talalkozo.Nagyon meghato volt latni oket.

Fotok is keszultek az alabbi link bemasolasa a bongeszobe egy slideshow-t hoz elo a talalkozon csinalt kepekkel.

Ime a link:

[link]

Nagyon kedves emberek voltak 3-an voltak ebbol egy 20-on eves lany.

Itthon aztan a neten keresgelve kiderult,hogy otthon egy hiresebb ember a tura vezeto Csepin Peter-nek hivjak az uriembert es mar tobb komolyabb utat tudhat maga mogott.

Van weboldaluk is :

[link]

Meg a Fabry Show nevezetu musorban is reszt vett es a mostani utat Hende Csaba Magyar honvedelmi miniszter inditotta utjara Magyarorszagon 3 honappal ezelott.

A talalkozon beszelgettunk es mondta,hogy sok kedves emberrel talalkoztak eddig utuk soran de itt Svedorszagban volt par erdekes megjegyzes.

Volt aki lenacizta oket, volt aki megvetoen nezte eme 3 tagu kis csapatot.

Nem akartam elhinni,hogy miert is nacizna le valaki hiszen nem naci egyik sem meg csak hasonlitani sem hasonlit ra, az meg,hogy a lohaton "huszarkent" lovagol szerintem inkabb erdekes mint megveto.

Teltek, multak a napok mire ma hidegzuhanykent ert a kovetkezo hir.

Link itt:

[link]

Mint a cikk is irja allatkinzasert tartoztattak le oket....

Amit mi csinaltunk fotokat par napja ott meg kutya bajuk nem volt a lovaknak......

(Napi max, 50 km-ert mentek aztan pihentek. Volt elelmuk es segitseguk is.)

Nekem megvan a velemenyem az egeszrol de ezt megtartom magamba.(Nem nyomdakepes!)

Nem akarok gyuloletkelto lenni abban az orszagban ahova jottem de azert erzem,hogy ez nem veletlenul tortent.

Ami felelmetes szamomra,hogy ez itt Svedorszagban a nagy liberalizmus fellegvaraban 2012-ben megtortenhetett.

Minden jot mindenkinek.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook