Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Svédországi magyarok topicja! fórum

Svédországi magyarok topicja! (beszélgetés)

2487. Muraja (válaszként erre: 2486. - Peter1984)
2012. aug. 6. 13:53

Idöt akar nyerni , humbuk az egesz ! Plusz nincs semi tarsa a ceg csak öra van regisztralva egyszeru szelhamos szolista semi mas.

Semi köze a indusztria szabadsagnak az ö csalasahoz , egyszeruen vissza a penzel es kesz . Ha azt mondja hogy valamit mar lepet akkor a faktat kerjed semi mast .

Szerintem latta hogy az identitasa mar nem titok es nem mindegy neki hogy egy feljelentes mitt is tenne . De nem a miatt hogy titeket huzott meg hanem hogy zerrot fal be mind bevetelt.

2486. Peter1984
2012. aug. 6. 13:47

Az ő levele:

Kedves Éva, Péter és Attila,

őszíntén sajnálom, ha bizonytalanságot vagy aggodalmat okoztam Számotokra. Ugyanakkor - megértéssel -, köszönöm a türelmeteket. Sajnos, néhány héten át munkaképtelen voltam, a társam pedig nem kompetens egyes feladatok tekintetében.

Most már egészséges vagyok, s természetesen pótoljuk a befizetett tíz-tíz órás munkaidő kiesett részét - meghosszabbítva a keresést, augusztus végéig. Amúgy a nyári szabadságolások miatti 'holtszezon' is véget ért, ami azt jelenti, hogy a szokásos őszi munkapiaci újra-start, emelkedő kínálatot produkál, amely várhatóan kihat a találati arányra is.

Amit annak előtte összeállítottam, ill. tettünk Számotokra, nem hozott eddig pozitív válaszokat, s eredményt. Annyi azonban bizonyosan kiderült, hogy a svéd nyelv ismerete szinte pótolhatatlanul fontos. Azok a pályázók, akik valamennyire beszélnek svédül (az angol mellett), más elbírálásban részesülnek a munkaadók részéről, az itteni interjú-lehetőségét is beleértve. Az elsö ilyenek augusztus közepén érkeznek. Ez Veletek kapcsolatban is hamarosan megtörténhet.

Ha Ti is úgy látjátok jónak, elmailezem a svéd profiljaitok anyagát, s megismertetem Veletek a keresést, s annak fő forrását is - hogy a későbbiekben aktívan folytatni tudjátok a pályázást.

Attila adatlapja még nem érkezett meg hozzánk.

Sajnálom, hogy ha aggodalomra adtam okot, s bízom benne, sikerül kedvező változást mutatni a következő hetekben.

Szíves üdvözlettel:

2485. Peter1984
2012. aug. 6. 13:43

Egyelőre ezt fogalmaztam meg, még átgondolom, hogy beleírjam-e azt is, h közben más "ügyfeleknek" írt, de aki már fizetett annak még régebb óta nem válaszol...

Amúgy ezt írtam:

Kedves ***,

Természetesen megértjük, hogy hosszú és rejtélyes távollétednek okai vannak. Ám mindenképpen azt kérjük, hogy a kifizetett 3x1400 Koronát, vagyis 4200 Koronát utald vissza bankszámlánkra. Ez után térjünk vissza a továbbiakra. Ugyanúgy, ahogy mi megértjük, hogy miért volt módodban válaszolni, ugyanúgy biztos megérted te is, hogy mi pedig nem tudtuk mire vélni a dolgot. Azzal is bizonyára egyetértesz, ha mondjuk mi, mint cég nem vagyunk képesek szolgáltatni egy jó ideig, azt kompenzáljuk. Ez a kompenzáció pedig nem csak szóban történik. Gondolom, a társad a fórumokra tud írni, csak a levelezésedhez nem fér hozzá, így nem is kérdezem, hogy az hogyan volt lehetséges, hogy míg nekünk nem válaszoltál, addig a bejegyzések frissültek. Talán célravezetőbb a jövőben az asszisztensed fókuszát a már meglévő "ügyfelekre" irányítani.

Türelemmel várjuk a pénzt, gondolom nincs akadálya, hogy 5 napon belül megérkezzen.

Üdvözlettel:

...

2484. Muraja (válaszként erre: 2482. - Peter1984)
2012. aug. 6. 12:35

Legkevesebb az hogy vissza adja a penzt. Azert irt mer tudja hogy mar nem ismeretlen az identitasa es ezutan egyszeru svedorszagban öt feljelenteni .

Eleg lesz megemlitteni hogy leptek tovab ha nem vizeti vissza az összes penzt.

2483. virag32 (válaszként erre: 2482. - Peter1984)
2012. aug. 6. 11:58
Igen,sajnos elég jól kihasználta ez a (...)a kiszolgáltatottságot.Papírok beszerzésében nem is tud sajnos kívülálló segíteni.Mekkora mocskok vannak,hihetetlen.
2482. Peter1984 (válaszként erre: 2481. - Virag32)
2012. aug. 6. 11:48
Ezt elhiszem, csak itt elég sokan vagyunk, akik minden lehetőséget megragadnak, bízva abban hogy segítséggel könnyebb boldogulni. Itt értve azt hogy a kinti munkakeresésen felül segítség a a papírok beszerzésében, lakhatásban stb., nem csak szóbeli tanácsokban. Hát ez van, tanulópénz volt, óvatosabbnak kell lenni, illetve önállóan kell intézni mindent, mert kint is önállónak kell lenni.
2481. virag32 (válaszként erre: 2480. - Peter1984)
2012. aug. 6. 10:51
Ezt én ingyen is elmondtam már itt kb. ötszázszor. :)))) Kérem a tiszteletdíjamat. :D
2480. Peter1984
2012. aug. 6. 10:48

Ezt nem fogjátok elhinni!

Sokan már ismeritek hogyan jártunk egy bizonyos hölggyel, aki elszaladt a pénzünkkel. Ma bizonyította, mennyire profi csaló, ugyanis VISSZAÍRT 1 hónap után! Elnézést kért, hogy egyáltalán nem írt, mert beteg volt, a társa meg nem kompetens az ügyekben... 2x elnézést kér, h reméli visszanyerjük a bizalmát, és folytathatjuk a munkát...

Na de a lényeg ezt pontosan idézem:

"Amit annak előtte összeállítottam, ill. tettünk Számotokra, nem hozott eddig pozitív válaszokat, s eredményt. Annyi azonban bizonyosan kiderült, hogy a svéd nyelv ismerete szinte pótolhatatlanul fontos. Azok a pályázók, akik valamennyire beszélnek svédül (az angol mellett), más elbírálásban részesülnek a munkaadók részéről, az itteni interjú-lehetőségét is beleértve. Az elsö ilyenek augusztus közepén érkeznek. Ez Veletek kapcsolatban is hamarosan megtörténhet."

Ezzel akarja most levédeni magát, hogy TETT valamit?! Ugyan már!

Ha jól tudom, aki fizetett neki, nem válaszol már 2-3 hónapja... Szerintem érzi, hogy velünk rossz lóra tett, bár nem céloztunk neki semmire, és nem is zsaroltuk meg (enél mi korrektebbek vagyunk).

Én megírom neki, hogy nem kérjük már a segítségét (kösz a semmit), de a pénzünk egy részét küldje vissza (úgysem fogja, hisz már összeállított vmit, amit persze mi sosem láttunk, tehát "dolgozott".

Én nem akarok rágalmazni itt sem, mert lehet, hogy tényleg valami baja volt, csak mivel erről az oldalról is tudom, mennyien jártunk így, tudom, h ez egy nagyon-nagyon ügyes átverés.

2479. virag32 (válaszként erre: 2478. - KisBabu)
2012. aug. 5. 00:09

Megoszlanak az információk.

Én úgy tudom, már nagyon erősen szigorították a feltételeket.

A legtöbb helyen már a svéd személyi szám sem elég, hanem svéd személyi igazolvány is kell hozzá.

Amúgy pár nap alatt megérkezik a bankkártya.

Az biztos,hogy - ahogy írod - első lépésben ez nem fog menni, csak ha már megvan a személyi számod. Érdeklődj a bankoknál, majd ha itt leszel, ők bővebb felvilágosítást tudnak adni. (A két legutóbbi ismerősöm, aki számlát nyitott itt, a Swedbankhoz ment, és ott kérték a svéd személyi igazolványt is.)

2478. KisBabu
2012. aug. 4. 22:16

Sziasztok!

Svédországba készülök és bankszámlát szeretnék nyitni ott első lépésben.Olvastam már róla hogy nem egyszerű....:(Tudnátok erről információt adni hogy mik kellenek hozzá és mennyi idő amíg bank kártyát kapok?

2477. virag32 (válaszként erre: 2476. - V.zsolt82)
2012. aug. 4. 13:44

Itt a legnagyobb három bank neve Swedbank, Nordea és Handelsbanken.

A honlapjukon (mindnek ugyanaz a honlapja, csak .se a vége), találsz egy "kontakt" menüpontot, ott vannak az email-címeik, szerintem kérdezd őket, az a legegyszerűbb, angolul is válaszolnak.

A Swedbank és a Handelsbanken honlapja ugyanott angolul is elérhető.

Sok sikert!

2476. v.zsolt82 (válaszként erre: 2474. - Virag32)
2012. aug. 3. 17:45

Hát kicsit most el ment a kedvem :( Nem szeretnék kint számlát,mert nem tervezem hogy sokáig kint maradok.Nem tudnál nekem utána érdeklődni pontosan hogy van e más lehetőség erre számla nyitás nélkül?

Előre is köszönöm

2012. aug. 3. 17:15

Sziasztok.

Landskronában vagy a környéken keresnék olyan embert, aki svédül vagy angolul tanitana néhányunkat.

2474. virag32 (válaszként erre: 2473. - V.zsolt82)
2012. aug. 3. 17:14

Szia!

Szívesen. Csak számlára lehet itt eleve betenni, mármint be kell tenni a bankkártyát és arra teszi rá automatikusan a pénzt. A készpénz nem volt opció.

2473. v.zsolt82 (válaszként erre: 2298. - Virag32)
2012. aug. 3. 16:51

Szia!

Köszönöm a tájékoztatást,sokat segítettél,gondolom akkor úgy megy mint Ausztriába.Esetleg arra emlékszel hogy miután beöntötted a kasszánál megkérdezték-e hogy írja a számlára vagy készpénzben?(mert mi van akkor ha be öntöm és nincs számlám?)

2472. goldeng12 (válaszként erre: 2468. - Joshx)
2012. aug. 3. 12:23
köszönjük az információt,habár mi (a károsultak) még ezzel vártunk volna,mert folyamatban vannak a vele kapcsolatos dolgok. de előbb-utóbb meg kell tudnia mindenkinek,hogy másokat már ne érjen kár. :)
2471. virag32 (válaszként erre: 2470. - Virag32)
2012. aug. 3. 10:23
Bocsánat,négy evangélista,elírtam,még korán van.:-)))
2470. virag32 (válaszként erre: 2469. - Addikababa)
2012. aug. 3. 09:56
Fogalmam sincs,elég komikus,mivel én még életemben nem láttam svédet,aki egy fikarcnyit is vallásos lenne vagy érdekelné a téma.:-) A múltkor egy műveltségi vetélkedőben az volt a kérdés,ki volt a négy apostol,Márk,Máté,Lukács,és...?A nő nézett,mint borjú az új kapura,majd kisütötte,hogy Péter.(A páromnak sem volt fogalma a válaszról.)Egyszóval hasznos a vallástöri-képzés.:-))
2469. Addikababa (válaszként erre: 2463. - Virag32)
2012. aug. 3. 08:23

Szia!

Igen, bolognai-s, egyelöre beragadva nyelvvizsgahiany miatt (az angol mar kilöve, a svedert most teperek).

Köszi a valaszodat, ettöl tartottam en is, egyelöre viszont nem tudok hivatalos helyen erdeklödni, mert mindenki szabadsagon van. Amugy a Samhällskunskap-ot megertem, de a vallastörtenet miert olyan nelkulözhetetlen...

2468. Joshx
2012. aug. 3. 00:45

Förnamn : Erzsébet

Efternamn: Dragos

------------------

Gatuadress: Granitvägen 21 A 3 TR

Postnummer: 135 46

Postort : Tyresö

Kommun : Tyresö

------------------

Födelsedatum: 1956-11-12

Person nr. : 561112-XXXX

Ålder : 55 år

Personen är inte gift!

-------------------

-------------------

Bolagsnamn:

DELISA layout & undervisning

Organisationsnummer:

561112-XXXX-00002

Bolagsform:

Enskild firma

Status:

Bolaget är aktivt!

Gatuadress:

GRANITVÄGEN 21 A 3 TR

Postnummer:

135 46

Postort:

TYRESÖ

Bolaget bildat:

-

Bolaget registrerat:

2000-07-20

Registreringsdatum:

2000-07-20

Bolagsordning:

-

F-skatt status:

Registrerad för F-skatt

Arbetsgivare status:

Ej registrerad som arbetsgivare

Moms status:

Aktiv i momsregistret!

Svensk Näringsgrensindelning SNI

62010 Dataprogrammering

-------------------

-------------------

Web: [link]

-------------------

-------------------

Karta : [link]

-------------------

-------------------

Mer info på:

[link]

2467. varacskok (válaszként erre: 2465. - Virag32)
2012. aug. 3. 00:27
koszi!
2466. virag32
2012. aug. 2. 12:06

[link]

Itt írják le angolul azt, amit leírtam.

2465. virag32 (válaszként erre: 2464. - Varacskok)
2012. aug. 2. 12:03

Szia!

Ha nem közvetlen hozzátartozó az illetö, vagyis nem a férjed/feleséged, élettársad,szülöd vagy gyereket, nem kaphatod meg a személyi számot, hiába vállal érted az illetö felelösséget. Sajnos csak közvetlen hozzátartozót fogadnak el.

Papírok és indok nélkül 90 napot tölthetsz el itt, utána - elviekben - haza kell menni és újra kijönni. A hivatalos szerv a Migrationsverket (bevándorlási hivatal.)

A honlapjukon megtalálsz minden infót angolul is.

www.migrationsverket.se

Aki huzamosabb ideig itt akar lakni, annak a M.verket tudja kiadni az ideiglenes tartózkodási engedélyt, de mint mondtam, ehhez sajnos nem elég a rokoni kapcsolat.

2464. varacskok
2012. aug. 2. 11:56
Sziasztok.Erdeklodni szeretnek,hogy lehet megkapni a Szem.Szamot ,ha van kint egy rokonunk(Nagybatyam) O Sved Allampolgar.Mi szukseges nekem ehhez?(Papirokra gondolok) Ezen felul,le kell e jelentkezni valami hivatalos szervnel idonkent?Munkam meg sajnos nincs,ha o igazolja,h eltart nem fognak piszkalni a hivatalos szervek?elore is koszonom!
2463. virag32 (válaszként erre: 2462. - Addikababa)
2012. júl. 31. 21:01

Szia!

Attól függ,milyen egyetemet végeztél.Ha a bolognai rendszernek megfelel,csak le kell fordíttatni.

Ha az ember tovább akar tanulni,nemcsak az érettségijét kell lefordíttatnia,hanem a gimnáziumi bizonyítványának minden oldalát is.Itt nem az érettségi számít,hanem a tantárgyak egyenként,az összes.

Ha tovább szeretne tanulni az ember,meg kell hogy szerezze a Svenska B-t,Engelska B-t(ezt a középfokú nyelvvizsgával lehet kiváltani),a Samhällskunskap A-t(társadalomtörténet) és a Religionskunskap A-t(vallástörténet.)Ezek az alapkövetelmények bármelyik felsőoktatásban itt.

2012. júl. 31. 18:41

Sziasztok!

Svedorszagi egyetemi tovabbtanulashoz kell-e a magyar erettsegi bizonyitvany, ha otthon mar eleve elvegeztem egy föiskolat? Eleg csak a diploma, vagy mindenkeppen kell az erettsegi is?

Nagyon megköszönnek minden infot, kezdek elveszni a sved felsöoktatasban...

Szep napot mindenkinek!

2012. júl. 31. 08:23

Sziasztok!

Falköpingből vagy környékéről van valaki?Itt lakunk egy kollégámmal, villanyszerelők vagyunk. Ha valaki tud olyan céget amelyik villanyszerelőket alkalmaz (főleg ha magyar villanyszerelők is vannak ott), akkor jelezzen nekem legyen szives!Köszönöm!

2012. júl. 28. 15:51
Sverige esős Sverige csak ma érkeztem de már 2xmegáztam :D elfelejtettem,hogy itt bármikor megeredhet.. De azért bevallom picit hiányzott már. :D
2459. csutkababa (válaszként erre: 2458. - Peter1984)
2012. júl. 28. 10:09

hat nagy szemetseg volt....

de sajnos,ugye olyan kilatastalan helyzetben vagyunk sokan,hogy belemgyunk ilyen dolgokba,a jobb elet remenyeben..nem itellek el emiatt,es nem is oktatlak ki,mert megertelek..

csak sajnos tisztaban vannak a csalok is ezzel,hogy az ember belemegy az ilyen uzletbe is, csak hogy kijusson Svedbe..

sajnalom ami tortent, szivbol

2458. Peter1984 (válaszként erre: 2454. - Csutkababa)
2012. júl. 28. 01:05
Hármunkról összesen 4200 koronát. Nem a pénz fájt a legjobban, hanem hogy jó lett volna a segítség...

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook