Svédországi magyarok topicja! (beszélgetés)
Szuper :)
Amúgy a svéd tudásról szóló papírodat sehol nem kérik (ha nem akarsz továbbtanulni), a lényeg,hogy tudd a nyelvet.
Szia!
Itt leírják részletesen:
Ez nem városrész-függő, mindenütt így van a folyamat. Ha valami nem tiszta, sikíts :)
(Ez amúgy a legegyszerűbb, legtisztább ügyintézés az összes közül.) 400 kr befizet, ember bemegy, lefényképezik, aztán két hét múlva kész :)
Hello mindenki!
A heten szeretnem megcsinaltatni a szemelyi igazolvanzt, vegre...Mivel mi kozpontilag Goteborghoz tartozunk ezert aztan szuksegem lenne egy kis segitsegre. elsosorban a goteborgiaktol.Tulajdon keppen jo lenne ha az egesz ugzmenetet leirna nekem valaki, csak h ne erjenek meglepetesek :). Azt tudom hogy elore at kell utalni a 400sek-et amit a mai napon meg szeretnek tenni. De a tovabbiakrol ha megtenne valaki es felvilagosit... elore is koszi
Puss och kram!!!!
hali !!
érdeklődnék, hogy valaki ezen az oldalon keresztül szerzett-e már munkát ?
swedworks.se
Sziasztok!
Írjátok be a google-ba, hogy "frivilligarbete sverige" és biztos kiad egy csomó ilyen találatot!
Kedves Mindenki! Június elején költöztünk ki a párommal (itt már sambo) Stockholm mellé Botkyrka kommunébe. Múlt hétig azt hittem augusztus közepén kezdhetek az SFI-ben. Ehhez képest szeptember 27-re kaptam időpontot a szintfelmérő megírására. Mondanom sem kell mennyire elkeseredtem... Előtte pedig nyári szünet volt, nem tudtam beszélni velük. Valaki nem tud olyan más, nem túl drága lehetőséget nyelvtanulásra? Esetleg önkéntes munkát, idősgondozást, igazából bármit, amivel fejleszthetném a nyelvtudásomat? Érteni elég jól értek, a beszéd az még nem megy gördülékenyen, de azért megértetem magamat.
Előre is nagyon szépen köszönöm a segítséget! :)
Üdv. Mindenkinek!
Az előbb beszéltem telefonon a "Handelsbanken" ügyintézőjével a számlanyitásról.
Ideiglenes személyi szám + Magyar igazolvány ,lehetőleg útlevél,-elegendő a számla nyitáshoz.
Internetbank hozzáféréssel, ami ingyenes.
Sok sikert.
Tudod ebben csak az a szemétség, hogy pont nyáron van a legtöbb munkalehetőség, mert rengetegen mennek szabadságra és sok embert kell helyettesíteni. Ezt saját bőrünkön is megtapasztaltuk.
Ha nincs fix munka amire kijössz, pont április-májustól kezdve a legideálisabb munkát keresni, mert akkor mindig akad valami.
Remélem van annyi esze a nőnek, hogy visszaadja a pénzeteket, mert több feljelentés esetén szerintem azért szépen meghurcolnák.
Nagyon jo , remelem vissza fogja fizetni a penzt .
Itt minden nyilvanyos minden adat , csodalkozok hogy ennyire korlatolt a hölgy hogy bele ment egy ilyen dologban.
Itt a rendszam szerint megtudom hogy ki kicsoda , hol lakik , menyit keres vannak e adosagai , volt e buntetve ha igen miert ? regisztralas utan pedig egyszeruen elolvashatom a birosagi kivonatot.
Tehat igen soknak furcsa de ha az embernek nincs mitt titkolna akkor nem vesz , igy alnak hozza a svedek.