Spirituális idézetek (beszélgetés)
Szent Teréz imája:
Hozzon a mai nap belső békét a számodra. Bízz az Istenben annyira, hogy tudd, pontosan ott vagy, ahol lenned kell. Ne felejtsd el a végtelen lehetőségeket, amelyek a hitből erednek. Használd az adottságokat, amelyeket kaptál, és add tovább a szeretetet, amely megadatott számodra. Légy elégedett abban a tudatban, hogy az Isten gyermeke vagy. Legyen ez a tudat teljesen a tiéd, és adja meg lelkednek a dal, a tánc, a hála és a szeretet szabadságát. Ez mindannyiunké
"A feltétel nélküli elfogadás a legnagyobb élmény, amelyet egy ember átélni képes."
/Carl Rogers/
"A visszautasítástól való félelem az egyik legalapvetőbb emberi félelem. Ez nem meglepő, ha figyelembe vesszük, milyen fontos, hogy középpontunk ne sérüljön. A visszautasítás alapvető belső egyensúlyunkat és az önelfogadás érzését fenyegeti. A szívcsakra integrál, a
visszautasítás viszont dezintegrál. Hatására pozitív öngerjesztő rendszerünk a visszájára fordul: a „nem szeretetet" önmagunk ellen fordítjuk, s kezdetét veszi egy önpusztító folyamat."
/Anodea Judith/
Ó, Én szívem,
Te, aki bennem dobogsz,
Ki lükteted vérem, s Énem,
Ki éltetsz engem a földi létben,
Ki befogadtad az isteni csírát,
Nyílj meg hát, s ölelj át!
Élő Krisztus ölelj át,
Hogy követhessem az Úr akaratát!
(A szív-önmagam imája)
Krisztus mondja:
Nincs oly mélység, ahová
El nem ér segítő kezem,
Hisz magam vagyok a mélység.
Nincs oly fájdalom, melyre
Gyógyírt ne jelentenék,
Hisz magam vagyok a balzsam.
Nincs oly súlyos magány, melyet
Veled meg nem osztanék,
Hisz magam vagyok a jelenlét.
Nincs oly félelem, melyet
Szerte nem oszlatnék,
Hisz magam vagyok a békesség.
Nincs oly Lélek, kit
Alázattal ne szolgálnék,
Hisz magam vagyok a szeretet.
"A félelem ellen az egyik fontos kulcsszó a JELEN-LÉT! Amikor az ember fél, retteg valamitől, akkor sok minden van a lelkében, csak éppen tudatosság és jelenlét nem."
/Váradi Tibor/
"A tudatosság éberség erőfeszítéssel, az éberség pedig tudatosság erőfeszítés nélkül."
/Váradi Tibor/
"Az éberség a tudatosságnál egy magasabb fokozat: az a szint, amikor a tudatosság megszületik belső erőfeszítés nélkül, természetessé, mondhatni az ember természetévé válik."
/Váradi Tibor/
"Az ember annyira megszokta az öntudatlanságot a jelen pillanatra nézve, hogy szinte már ez a természetes. Ebből kellene átlépni a tudatosságba, s ez nagyon komoly belső erőt és figyelmet igényel."
/Váradi Tibor/
"Az ember menekülése a jelenből nem tudatos, hanem öntudatlan, ami azért történik így, mert a jelen az igazság pillanata, ami szembesít, tükröt tart elénk. Csak úgy tud az ember ez elől a tükör elől elmenekülni, ha a múltat vagy a jövőt választja."
/Váradi Tibor/
"Az önemlékezés felhalmozódik, minél inkább emlékszel magadra, annál inkább leszel képes emlékezni magadra."
/Robert Earl Burton/
Lényegében egy kiút létezik: az önemlékezés.
Shakespeare írta: "LENNI VAGY NEM LENNI: AZ ITT A KÉRDÉS."
/Robert Earl Burton/
"Amikor azt kérdezték Istentől, "Ki vagy te?", azt felelte: "Én vagyok."
Ez azt jelenti, hogy az élet nem más, mint önmagam tudatában lenni."
/Müller Péter/
"Mivel életünk saját magunk tükörképe, minél több szeretetet és szépséget észlelünk, annál többet fejlődünk, ezért mindannyiunk számára A SZERETET MINDEN."
/Andrew Matthews/
"Csodálatosak a kapcsolatok, csodálatosak a házasságok, de akárhogy is szépítgetjük, ezek mind átmenetiek. Viszont kapcsolatod önmagaddal - örökkévaló. Sohasem szűnik meg."
/Louise L. Hay/
"Az ember tudatosan választhatja az örömöt vagy a bánatot."
/Váradi Tibor/
"Az élet nem küzdelem, nem fájdalom, nem szenvedés, csak ha hagyjuk, hogy a fájdalomtestünk negatív, destruktív gondolatainkból táplálkozva folyamatosan ébren legyen. Az élet lehet öröm, a puszta létezés lehet maga a boldogság."
/Geszvein Erika/
"Végső soron minden betegség szeretethiányból fakad, és minden betegség valahol visszavezethető a szeretetnek a hiányára, és ebből adódóan a szeretet nevezhető a legfőbb gyógyító erőnek."
/Váradi Tibor/
"A lelkünk, intuíciók révén kapja a szellemi világ üzeneteit."
/Rudolf Steiner/
"A tudatosság azt jelenti, hogy az ember próbál jelen lenni, a jelent megragadni tudatosítani azt, hogy az adott pillanatban mi történik benne és körülötte. Mindazt próbálja tudatosítani, ami a külső és a belső világban végbemegy.
A jelen nagyon kényelmetlen szembesüléseket hozhat az ember számára, ezért a legtöbb ember ösztönösen menekül belőle: vagy a múltba, próbálva a múltbeli emlékekből élni, vagy azon rágódva, hogy mit kellett volna máshogyan tenni, esetleg a jövőbe menekülve, azon szorongva, hogy a jövőben mit kell tennie, s vajon meg tudja –e tenni.
Az ember menekülése a jelenből nem tudatos, hanem öntudatlan, ami azért történik így, mert a jelen az igazság pillanata, ami szembesít, tükröt tart elénk. Csak úgy tud az ember ez elől a tükör elől elmenekülni, ha múltat vagy a jövőt választja.
A tudatosság komoly belső erőfeszítést igényel az embertől. Az ember annyira megszokta már az öntudatlanságot a jelen pillanatra nézve, hogy szinte már ez a természetes. Ebből kellene átlépni a tudatosságba, s ez nagyon komoly belső erőt és figyelmet igényel. Az embernek újból és újból figyelmeztetnie kell magát, hogy ’már megint nem vagyok a jelenben’, és a belső ereje segítségével visszaterelnie tudatát a jelen pillanatba.
Az éberség a tudatosságnál egy magasabb fokozat: az a szint, amikor a tudatosság megszületik belső erőfeszítés nélkül, természetessé, mondhatni az ember természetévé válik."
/Váradi Tibor/
További ajánlott fórumok:
- Akik csalódtak Istenben, Sátánba, Angyalokban, Démonokban, ezotériában, spiritualizmusban, stb...
- Hogyan léphetnék a spiritualitás útjára?
- A mindennapok materiális szemlélete szerinted kizárja a spiritualitást?
- Hogyan hozzuk felszínre a bennünk lévő rejtett spiritualitást?
- Az önmegismerésről, a világ megimeréséről útkeresésről, akár spirituális értelemben is, szóló filmeket keresnék. Tudnátok mondani?
- Léleklátó, spiritualitás..mi a véleményetek?