Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Sörös húsgombóckák recept

Sörös húsgombóckák recept

Elkészítési idő 40 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Sörös húsgombóckák hozzávalói:
25 dkg darált sertés- vagy marhahús,
2 db szikkadt zsemle,
3 dl világos sör,
1 db egész tojás,
1 tk. mustár,
2 gerezd fokhagyma,
1 kk. barna nádcukor
zsemlemorzsa,
étolaj a sütéshez
ízlés szerint: patikasó, őrölt fehér bors, őrölt kömény, őrölt gyömbér


A Sörös húsgombóckák elkészítési módja:
A zsemlét apróra összevágtam és a sört ráöntöttem. A húst összedolgoztam az enyhén kicsavart zsemlével, a mustárral, a tojással, a szétzúzott fokhagymával és a fűszerekkel. Hozzáadtam az áztatás során visszamaradt sört is. Addig gyúrtam, amíg a massza az összes folyadékot felvette. Ha kissé híg, lehet egy kevés zsemlemorzsát adni hozzá. Vizes kézzel kis gombócokat formáltam belőlük, zsemlemorzsában megforgattam, és közepesen felforrósított olajba tettem. 5-6 perc alatt piros-ropogósra megsütöttem minden oldalról és papírtörlőre szedve leitattam róluk a felesleges zsiradékot. Színes műanyag húskardocskákat szúrtam beléjük. Sör mellé kitűnő harapnivaló vált belőlük. Egyszerűen és gyorsan elkészíthető vendégváró falatkák.


Kategória: Húsételek receptjei

A receptet beküldte: , nov. 10. 17:22
A sörös húsgombóckák elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook