Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Citromos csirkeleves gombával recept

Citromos csirkeleves gombával recept

Elkészítési idő 60 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Citromos csirkeleves gombával hozzávalói:
70 dkg csirkeszárny,
30 dkg csiperkegomba,
1 dl tejföl,
5-6 dkg cérnametélt,
1 db biocitrom,
ízlés szerint: patikasó, őrölt színes bors, őrölt majoránna


A Citromos csirkeleves gombával elkészítési módja:
A csirkeszárnyakat megmostam és kb. 1,5 liter vízben, sóval, borssal megfőztem. Ezután a szárnyakat kiszedtem a levesből és kicsontoztam, majd a húst felaprítva visszatettem a levesbe. Beleszeleteltem a megtisztított, feldarabolt gombát, belereszeltem a citrom héját, fűszereztem, majd a forrástól számított kb. 10 percig főztem. Ezután hozzáadtam a cérnametéltet, ízesítettem a citrom levével és továbbfőztem. Közben kevés, forrásban lévő levessel elkevertem a tejfölt, majd a leveshez adtam és még egyszer fölforraltam ezt a pikáns levest.

Jó étvágyat kívánok!



Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei

A receptet beküldte: , nov. 9. 21:03
A citromos csirkeleves gombával elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook