Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Aszalt szilvás húsgombócok recept

Aszalt szilvás húsgombócok recept

Elkészítési idő 55 perc

Kalória 130 kcal

Az Aszalt szilvás húsgombócok hozzávalói:
30-30 dkg darált sertés- és marhahús
1 tojás
4 evőkanál zsemlemorzsa
2-2 evőkanál durvára vágott pisztácia és vágott petrezselyem
2 késhegynyi őrölt fahéj
2 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 kávéskanál (kakukkfű, babérlevél, petrezselyem, póréhagyma) szárított fűszerkeverék
8 kimagozott aszalt szilva
3 evőkanál liszt
fél dl száraz fehérbor
őrölt bors

olaj, a sütéshez


Az Aszalt szilvás húsgombócok elkészítési módja:
Nagy tálban összekeverjük a húsokat a tojással, a zsemlemorzsával, a pisztáciával, a finomra vágott hagymával, a zúzott fokhagymával, a petrezselyemmel, a fűszerkeverékkel, és a kis kockákra vágott aszalt szilvával. 16 gombócot formázunk a masszából, lisztbe forgatjuk, és tapadásmentes edényben, forró olajban megpirítjuk. Felöntjük fél dl vízzel meg a borral, fakanállal folyamatosan forgatjuk a gombócokat, és kislángon folytatjuk a sütést. Tányérra adagoljuk, meghintjük petrezselyemmel, és tálaljuk.


Kategória: Húsételek receptjei

A receptet beküldte: , 2007. jún. 30. 14:48
Az aszalt szilvás húsgombócok elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook