Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei » Zöldségkrémes melegszendvics recept

Zöldségkrémes melegszendvics recept

Elkészítési idő 30 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Zöldségkrémes melegszendvics hozzávalói:
30 dg puhára párolt vegyes zöldség (pl. leveszöldség, franciasaláta...stb)
10 dkg vaj,
1 db kisebb vöröshagyma,
vékony sajtszeletek vagy reszelt sajt,
fűszerek ízlés szerint: patikasó, őrölt színes bors, őrölt kömény


A Zöldségkrémes melegszendvics elkészítési módja:
A főtt zöldségeket húsdarálón ledaráljuk, vagy villával törjük apró darabokra. Majd keverjük össze a szobahőmérsékletű vajjal, az apróra felkockázott vöröshagymával, fél mokkáskanál sóval, valamint egy csipet őrölt borssal és köménnyel. De akinek van zöldség fűszersója az is jó, csak akkor más fűszer nem kell bele. A habosra kevert krémet vastagon kenjük friss kenyérszeletekre, és grillsütőben pirítsuk meg. Amikor a teteje zsemleszínűvé válik, borítsunk rá egy vékony szelet sajtot, esetleg reszelt sajtot és süssük még pár percig, amíg a sajt ráolvad és kicsit megszínesedik. Önmagában is nagyon finom, de kedvenc teánkkal remek vacsora vagy reggeli válik belőle.

Jó étvágyat kívánok!



Kategória: Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei

A receptet beküldte: , nov. 6. 21:34
A zöldségkrémes melegszendvics elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook