Skizofrénia (beszélgetés)
en feleltem volna, hogy igen, es most is olyan furan erzem magam :D
az emberek nagyresze csak a filmekbol "ismeri" a betegseget. olyannak mondd el, akinek muszaj, ha pedig ennyire tudatlan es buta, vazold roviden es egyszeruen, amennyire neki szukseges rola tudnia
Az emberek nagyon buták. Ne foglalkozz vele.
Mindenkinek meg tényleg nem kell mondogatni. Milyen viszonyban vagy azzal, aki ezt kérdezte?
Nálunk is feloldódott a patthelyzet. Volt alkalom a beszélgetéshez. Azt nem tudom, hogy pontosan mi a betegsége, csak nagyjából, de nem is számít. Nagyon jól tudunk együtt dolgozni. Hát nem volt egyszerű kinyögni, de elmondtam mit tapasztaltam, mi zavart nagyon, és ha nem is az amire gondoltam, mindenképpen vegye jelzésnek, mert a környezet ugyanígy félreértheti a viselkedését és totálisan félresiklik mindenki a kölcsönös értetlenkedésben.
Már nem aggódok, helyreállt a világbéke.
Piszokjó!
Nekem meg sikerült félreferdíteni. Igazából a címe ami teljesen félrevezető, mert ez a depresszióról szól. Nos... ez a paranoid emberke tképpen depressoid, igencsak tudatában van a bajának:
"Szétmentünk a nőmmel, mert nem értett semmit belőlem,
bolondnak néz mindenki, mert látszik rajtam, bedőltem,
egész nap csak töprengek, de semmiben nincs öröm már,
megbolondulok, ha nincs egy hely sem, ahol öröm vár."
A black sabbath paranoid-ját eleddig csak hallgattam, istentelenül jó zene. De csak most esett le miről szól... De itt pont van betegségtudat, ha jól értelmezem a szövegét.
"Finished with my woman 'cause she couldn't help me with my mind
People think I am insane because I'm frowning all the time
All day long I think of things but nothing seems to satisfy
Think I'll lose my mind if I don't find something to pacify
Can you help me, occupy my brain?"
Ezt a könyvet a topicleírásba kéne tenni. Ezt kerestem. "Nem nekem van bajom, hanem neked"
Nagyon köszönöm a segítségeteket!!!!!
Köszi!
Hirtelen nagyot villámlott nekem itt belül valami. Az egyik rokonommal nagyon sokat szeretnék beszélgetni réges régi családi dolgokról, mert csak ő az egyetlen hiteles tanú. De ha ezzel a dologgal nem vagyok tisztában, akkor nem is tudom mi lenne, semmit se értettem volna.
Most már tképpen nem is a kollégámmal kapcsolatosan vagyok itt, hanem vele.
Megtaláltam.
Egyébként a családban is van aki érintett, csak nekem soha senki nem mondta, ellenben folyamatosan ködösítettek, mismásoltak, olyan reakciókat tapasztaltam amiből pontosan tudtam, hogy valamit nagyon titkolnak előlem. Most ez a rejtély is megoldódott én sem értetlenkedek többet. A könyv ott is pont jól jön. Meg úgy általában, azt hiszem a rokonommal kapcsolatosan fogom igazán hasznát venni annak, hogy most hirtelen képbe rázódtam valamennyire, és itthon is tudunk végre beszélgetni.
Irtam neked, hogy olyan, mintha hozzad odamenne valaki rs azt mondana, hogy baj van veled. Te erre a masikat elhajtanad, hogy elment az esze. A skizofren is igy reagal.
Ha ennyire erdekel, keress ra a Nem vagyok beteg, nincs szuksegem segitsegre! c. konyvre, nekem az segitett megertenem.
Ertem. Koszonom a valaszod.
Meg annyit kerdeznek, hogy volt olyan idoszakod amikor elhagytad a gyogyszert? S ha igen, hogy sikerult ujra orvoshoz kerulnod? (Bocsanat, hogy ilyen kerdeseket teszek fel, de nem volt eddig akitol megkerdezzem es eleg fontos kerdesek.)
HA ott tartanék, már nem fájna a fejem, akkor tiszta lappal lennénk egymás előtt és ide se írtam volna. Nem valami hátsó szándékkal kedveltettem meg magam csak azért, hogy a közelébe férkőzzek, hanem ez úgy az első pillanattól, magától alakult ki, teljesen kölcsönös volt. Ezt sem szeretném elveszíteni, hát nem lesz könnyű. Nyilván azért is mert látta, hogy tényleg tudok dolgozni. A családját mégis hogyan kérdezhetném??? Nem akarom. Nem tehetem. Tőle szabad szerintem senki mástól, pont ez az egyik kulcspont, nem szabad senkinek a háta mögött ügyködni, én is rühellem az ilyet. Utálom ha helyettem csinálnak meg valamit, utálom, ha megkerülnek, ha levegőnek néznek, ha utánfutónak, tehernek tekintenek. Megérzem.
A betegségtudat és az, hogy valakinek van papírja az két teljesen külön dolog lenne? Itt a betegségtudat alatt az állapot elfogadását értitek, vagy ez is valami spec. dolog ebben a körben?
Elenike, most mar van betegsegtudatod? Hogyan lett? Hogyan tudtad elfogadni?
Nekunk meg ez hatra van, s fogalmam sincs, hogy a csaladtagomnak lesz-e valaha....
Nyilván azért is érzem fontosnak, mert én mindig elmondom, és bárki akivel beszéltem, bármilyen problémával, mindenki rájött, hogy akkor a legkönnyebb, ha ezen a gáton át tud lépni.
Segítséget szeretnék valahogyan kérni tőle, hozzá.
További ajánlott fórumok:
- Azthiszem a gyerekem skizofrén! Van valaki hasonló helyzetben?
- Diagnózis: paranoid skizofrénia és ha nem az?
- Testvéremnél skizofréniát állapítottak meg, kapott rá gyógyszert, de nem akarja szedni, hogy értessem meg vele, hogy ezt neki szednie kell?
- Veszélyes egy skizofrén ember?
- Létezik ma Magyarországon olyan elvonó, ahol fogadnak egy skizofrén, Hepatitis B és C-vel fertőzött gyógyulni vágyó drogost?
- Mit lehet tenni egy skizofrén nővel?