Melyik nevet adjam a kislányomnak? Nina vagy Ivana? (beszélgetés)
Épp a napokban fordítottam az unokám számára a szülői engedélyt, hogy kiutazhasson a barátjával Németországba pár napra. Májusban lesz 18 éves, és kellett a két szülő egyértelmű engedélye, a kísérő adatai, az autó rendszáma, típusa, satöbbi.
Az nem baj, ha nem vihet bárki bárhova egy gyereket.
Gyermekelhelyezési viták miatt viszont az esetedben aligha adják meg.
Mi a párod Németországban, hogy ekkora a mellénye? El tudna látni egy babát, ha otthagynád?
Anyám 68-ban hármunkkal szökött haza a férjétől, a két húgom ettől a férjtől volt. Miután viszont hazaértünk, a pasas már belenyugodott a dologba és annyiban hagyta.
pfuuuu, hát ez nem jó hírek, mert azt hittem csak blöfföl, hát a bólogatás tényleg hiba volt, jobban utána kell járnom ezeknek, mert gőzöm sincs , ezen a téren a tudásom:0
És köszi a segítséget
Szóval ez igaz, de ő sem viheti sehova a te engedélyed nélkül.
Illetve indokolt esetben a gyámhatóság kiadhatja az engedélyt a másik szülő helyett.
Ha megnézted az ijesztő linket, akkor egyelőre a gyereknek nem lesz érvényes útiokmánya, tehát egyikőtök sem utazhat a gyerekkel. Egyébként a másik fél engedélye kell az utazáshoz.
Nem az apa kezében vagy, hanem a gyerek jogait nem sértheted meg. Neki joga van mindkét szülőjéhez, és joga van utazni az egyik szülővel, ha a másik szülő hozzájárul. Kivéve, ha a gyámhatóság másképpen nem dönt.
Az is baj, hogy eddig mindenre bólintottál, de az még nagyobb baj, hogy semminek nem néztél utána eddig.
Úgy értettem, mondtam már neki, hogy megszülöm a picit, és itthagyom. Erre mondta hogy az engedélye nélkül nem vihetem ki a gyereket az országból, mert ez törvény és ezért feljelenthet, ha mondjuk elszököm a gyerekkel és elbújok, mert terveztem ilyesmit.
Gondoltam ha egy nő babát vár egy férfitól, akkor a férfi a kezébe van, vagy mégse?
Hát ez is igaz, mert amikor 2 éve ellent mondtam , csúnya dolgok történtek itt, de nagyon, de mégis a gyerekét várom, előnyben vagyok vagy nem?
Egyébként azt tudja valaki, hogy van-e olyan törvény, mert a párom ezzel fenyeget, hogy nem vihetem ki a gyereket az engedélye nélkül Németországból, ezt mondogatja mindig, ez igaz?
Ez ijesztő, de 2015-ös és lehet, történtek azóta változások. Tudtommal ez a blog is hiteles, de aki biztosan tudja, az szóljon.
Én a neten találtam, a konzuli szolgálat oldalán.
Szerintem hiteles oldal.
Ilyen a Diana, a Klaudia, a Lisa, és még sok név.
Az Ivana csak ragozná a nemzeti sokféleséget, lévén héber eredetű szláv név.
Apai nagyanyám osztrák születésű, Josephine, ahogy ide jött férjhez, Józsa lett a neve. Ezt arra hozom példának, hogy minimális változással lehet használni a nevet másutt is.
A húgom Amerikában él, a fia Ádám, bárhol a világon helyesen ejtik a nevét.
Semmi baj nincs vele.
Irtad, hogy talan mindketto. Erre emeltem ki, hogy ez a ket nev egymas utan nevetseges lenne.
További ajánlott fórumok:
- 4 éves múlt a kislányom, s ott akar aludni ebéd után az oviban
- Segítség - Kövér a kislányom!
- 3 éves kislányom fél elaludni tegnap óta
- Ha kislányom születne a Kíra nevet választanám neki! Mi a veleményetek erről?
- Milyen keresztnevet adjak a leendő kislányomnak?
- Melyik homeopátiás szert adjam a kislányomnak fogzásra?