Melyik nevet adjam a kislányomnak? Nina vagy Ivana? (beszélgetés)
Az fel sem merult benned, hogy talan mas azert kapta meg a munkat, mert jobb volt?
Ennek a nagy "osszetartasnak" azert ennek van masik oldala is. Ha te dolgozol jobban, de mas kapja meg a melot, csak mert X nemzetisegu, az hogy esne? Bologatnal, hogy igy van rendjen, eljen az osszetartas?
En legyek inkabb csunya, ossze nem tarto magyar, de ha jeloltrol kerik a velemenyunket (es mindig kikerik, ha jon valaki) en a probanapon nyujtott teljesitmenye alapjan mondom, es nem a nemzetisege alapjan ajnarozom vagy szolom le.
Persze, megtanulod, mondjuk értelmezed is, de hol használom? Nincs kivel gyakoroljam élőbe, agyban sok mindent tudok, de tudod mi a baj? Megtanulom, de ha pl kérdezek németül valakitől valamit, az megy, de ha válaszol ra, vagy visszakérdez, azt már nem értem, na ehhez kellene a gyakorlat. amire nem adnak esélyt.
Volt egy másik étterem is,ott csak németek voltak, felvettek mondták ügyes vagyok.
Miért küldtek el?
Mert hazaküldtek mondván nincs munka, tehát kevés a vendég , de délután 6 órára menjek vissza, félreértettem, túl gyorsan mondta, meg az volt a negyedik napom ott, hát nem mentem vissza, elküldtek, pedig tudták hogy nem beszélek németül, kivülálló könnyen vagdalkozik
Nem , ezt utólag mondom, nagyon kedves voltam, és úgy tűnt megvan a kölcsönös szimpátia. A tapasztalatommal sem lehetett nagy baj, mert ha még hihetetlen is, sokat dolgoztam, pl 17 évesen én nem diszkóba jártam hanem étterembe dolgoztam, napi 16 órákat, úhygogy éjjel egykor értem haza, reggel 8 -ra vissza, és ez napokon át, míg mások szórakoztak, az más kérdés hogy később bepótoltam.
Nem, csak tudod, ha egy idegen országba vagyok, dolgozom valahol , és jön egy kollégajelölt, megy neki a munka, és magyar mint én, én inkább őt veszem fel, de tudod ez a baj a magyarokkal, bárki básnak segít, és bárki mással összetart , de a magyarral nem, félti a helyét mert fél hogy a másik ügyesebb, mellesleg ők sem beszéltek németül, ilyen a magyar nép, nem összetartó, a kinn élő románok, egy nap alatt elhelyezkednek nyelvtudás nélkül is, mert összetartanak, és segítik egymást, a magyar nem ilyen.
Szépen kezd el értelmezni a ragozást!
Ich, du, er/sie/est és a többes számok!
Ez az alap!
Pedig a gyerekkel ennél ezerszer több és nagyobb problémák lesznek, sokszor azonnal kell döntést hozni!!
Akkor mit fogsz csinálni?
És még valami, egy nyelviskolába is beiratkoztam, ahol állítólag profi tanárok tanítanak.
Aha, csak nem beszélt egyik sem magyarul.
Most ott ülsz, hallgatod amit nem értesz, persze ragadnák rád dolgok, de olyasmit tanítanak amit net előtt is meg tudsz tanulni,
Pl: hogy hívnak? Hol laksz?
Nem ezt nehéz megtanulni, hanem a nyelvtant, azt is magyarázza persze, és kérdezi tőled, hogy érted, mire te: Ja ich Verstehe,,,, és közben gőzöd sincs az egészről, ha nem tudsz visszakérdezni magyarul, ha valamit nem értesz, lehet akármilyen profi a tanár, akkor sem fogod megérteni, sokaknak szerencséje van, mert itt a sok román, összejön egy törökkel, vagy némettel, és rákényszerül a nyelvre, hiszen csak így tudnak kommunikálni, így meg lehet tanulni, de ha magyar a párod, akkor nehéz, mert otthon magyarul beszéltek, a némethez az kell, hogy minden haldd a nyelvet, németek közt kellene mozogni, de egy Kauflandos vásárlás nem elég.
Én ennél sokkal hosszabb nevet adtam a gyereknek! Kötőjeles dupla családnév és hosszú keresztnév !
Ha valaki írja a nevét nem győzzük mondani:cz-vel, kötőjel th-val két ll-el!!
Soha senki nem akad fenn ilyenen!
Egyszerű, csak túlbonyolítod!
Dehogy lessz jó, már így is borzasztó, hogy semmit nem csinálok, nincsenek ismerőseim, barátaim, egy barátnőm volt, de a párom elmarta mellőlem, mondván alkoholista, és csak kihasznált, és ráadásul el is költözött Ausztriába, tudod milyen nehéz egy idegen országba barátok nélkül egy olyan férfival, akit nem is szeretsz, és legszívesebben szabadulnál tőle?
Nem kívánom senkinek.
De tudod, ez azert nem zarna am ki, hogy a heti 5×2 ora mellett nyelvet tanulj, meg terhesen sem.
Vagy orok eletedre jo lesz neked ez igy?
További ajánlott fórumok:
- 4 éves múlt a kislányom, s ott akar aludni ebéd után az oviban
- Segítség - Kövér a kislányom!
- 3 éves kislányom fél elaludni tegnap óta
- Ha kislányom születne a Kíra nevet választanám neki! Mi a veleményetek erről?
- Milyen keresztnevet adjak a leendő kislányomnak?
- Melyik homeopátiás szert adjam a kislányomnak fogzásra?