Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Segítség - Kövér a kislányom! fórum

Segítség - Kövér a kislányom! (beszélgetős fórum)


1 2 3 4 5 6 7 8 9
258. VendrinerPiroska (válaszként erre: 254. - 49ca420470)
2012. nov. 14. 20:48
Ez legfeljebb a filmekben működik. Az angoloknál is rengeteg az elhízott gyerek, aki chips-et és sült krumplit eszik és üdítőkön él. Az átlag család rántott halon és krumplin él, plusz rendelt indiain, kínain vagy pizzán. Nem igazán vennék róluk példát.
2012. nov. 14. 20:33

Egy társaságba voltunk, 4 éves kislány kapott valakitől egy tábla csókit, azonnal a mamájához szaladt és kérte törje össze... össze törte és?

minden vendéghez oda ment és kinálni kezdte őket,

mikor hozzám került a gyermek megkérdeztem tőle miért osztod el a csokidat? Bátran azt felelte utálom a fog manókat mert elrontja a fogaimat.

256. 032b6d3bda (válaszként erre: 254. - 49ca420470)
2012. jún. 14. 07:53
Aha, vidéken eszik a sz.r, ócska kaját, városon meg a csupa egészségest. Oda ne rohanjunk :))
255. 021a029148 (válaszként erre: 254. - 49ca420470)
2009. okt. 16. 08:51

Igen, én is láttam már ebből egy-két részt. Tényleg érdekes.

Az pedig valóban nem mindegy, hogy a testen belüli arányok hogyan alakulnak. A csontozat, az izom és a zsír és a folyadék egymáshoz viszonyított aránya. Ezért nem szabad soha kizárólag a kilók számából kiindulni.

A széklethez pedig annyit tudnék hozzáfűzni, hogy ez is az alapanyagcserétől, a bevitt táplálék minőségétől, a folyadékfogyasztástól és a MOZGÁSTÓL is függ, tehát nem mindegy mit eszünk, mert vannak olyan ételek, amik gyorsan áthaladnak a tápcsatornán, és vannak, amelyeknek sokáig tart az emésztésük (pl. fehérjék). Nagyon összetett dolog, nem is szeretnék erről regényt írni, lényeg hogy egy gyereknek is elég naponta 1-szer nagyWC-re menni, de ha előfordul, hogy csak másnaponta van, még az is beleférhet a normálisba.

2009. okt. 15. 17:56

Ez az a műsor.A Jamie - a nagy egészségshow és a Jamie - a nagy csirkeshow sikere után augusztus 30-án vasárnap 12:25-kor bemutatják a Jamie - a nagy malacshow című műsort, amelyben a népszerű szakács ezúttal a sertés-témát járja körül. Nem szépíti a tényeket; sokkoló képekkel mutatja meg nekünk, fogyasztóknak, hogy a sertéshús miért kerül lényegesen kevesebbe a szupermarketekben, mint mondjuk a sarki hentesnél. Kiderül, milyen körülmények között élnek a nagyüzemekben tenyésztett disznók, és ehhez képest a háztáji gazdaságokban tartott társaik. A sztárszakács bebizonyítja, hogy mennyivel finomabb és egészségesebb ez utóbbi állatok húsa és szalonnája. Jamie annak is utánajár, hogy Nagy-Britanniában miért csökken a sertések száma, valamint igyekszik eloszlatni a disznóhússal, a hurkával, a kolbásszal és a szalonnával kapcsolatos tévhiteket.


Egy héttel később, szeptember 6-án vasárnap ugyanebben az időpontban mutatják be a Főzz otthon Jamie-vel című műsort. Mialatt Anglia-szerte igyekezett megreformálni az iskolai menzák kínálatát, Jamie Oliver rádöbbent, hogy nagyobb a baj, mint gondolta. Annak ugyanis, hogy Nagy-Britanniában – sőt, egész Európában – egyre nő az elhízott gyerekek száma, nemcsak az iskolai ételkínálat az oka. Vidéken különösen jellemző, hogy a gyerekek elsősorban hízlaló, kész és félkész ételeket fogyasztanak. Jamie elhatározta: mozgalmat indít annak érdekében, hogy a háziasszonyok minden nap friss ételt tegyenek az asztalra. Be akarja bizonyítani nekik, hogy kevés pénzből, gyorsan is lehet ízletes, tápláló és mégis egészséges fogásokat készíteni.

2009. okt. 15. 17:53
Fiatalokat is bevontak a vizsgálatba két 20 év körüli srácról csináltak computertommográphiás vizsgálatot.Egyforma súlyúak és magasak voltak,egyik sem nézett ki elhízottnak és az egyik még is az volt,mivel jóval vastagabb volt a zsírszövete az izmon mint annak,aki rendszeresen sportolt.
2009. okt. 15. 17:48
A felnőtt nő zsírszükséglete napi 70 gramm.(ezt sem tudtam pl)Volt egy csaj aki ennek a dupláját ette minden nap.Csináltak egy számítógépes szimulációt ahol megnézték hogy fog kinézni 18 hónap múlva ez a csaj ha így folytatja.A csajszinak leesett az álla a meglepetéstől.Nagyon tanulságos műsor volt.Kitértek a zsírokra részletesen(hogy melyik hasznos és melyik káros a szervezetre és miért) a koleszterinre és hogy ebből is melyik a káros és hasznos(olyan is van) és mutatták számítógéppel hogy mit tesz a koleszterin a vérfalon.
251. 49ca420470 (válaszként erre: 239. - 021a029148)
2009. okt. 15. 17:44

Most volt egy műsor spektrum tv.-ben a táplálkozásról.Olivér tartotta,aki mindig főzni szokott.Az angolokról volt szó,voltak önkéntesek is a műsorban és orvosok is.Elég hosszú műsor volt,végig a táplálkozásról szólt.Megmérték egy ugandai benszülött székletét(az ugandaiak szinte semmi húst nem esznek csak zöldségeket és magvakat) az övé 450gm volt naponta.Az angol félrfié aki hamburgert hot-dogot és sok húst kajált,napi 10 deka volt.

Nyilatkozott egy orvos hogy ez bizony roppant kevés és súlyos szövődményei lehetnek(bélpolip daganat stb).Megvizsgáltak egy csomó embert és figyelték egy héten keresztül őket hogy miket esznek,mert az angolok roppant egészségtelenül táplálkoznak(ezért is készült a műsor).Olyanok is elhízott kategóriában voltak,akikről amúgy ránézésre azt mondanánk hogy nem kövér.Megmérik a test zsír és izommennyiségét és ezt vetik össze.Teljesen ki voltak akadva az önkéntesek.Egy nő sírt is,mert ő a kórosan elhízott kategóriába tartozott orvosilag és a statisztikák szerint 7 évvel fog kevesebbet élni mint hasonlókorú társai.Egy másik pasinak az állí is leesett mikor mondták neki is hogy ő is kórosan elhízott,mivel nem nézett ki kövérnek de volt egy kis hasa mint a férfiaknak úgy általában.Nagyon nagyon érdekes műsor volt.

250. Változtatás (válaszként erre: 249. - 3ed4c04bf4)
2009. okt. 5. 08:58
A suliban mindent megesznek...szerencsére....
2009. szept. 30. 12:48

Igen,csak nekem ezzel az a gondom,hogy a suliban is van egy menetrend,mikor van 10 órai,ebéd,uzsi.

Meg kell tanulni /kellett volna már/,hogy ott sincs ilyen,hogy majd fél óra múlva eszik.A délután és az este meg olyan rövid,hogy ha pl.csúszik az uzsi,akkor csúszik a vacsi,de inkább megy a harc,hogy nem éhes,nem ízlik....

A kicsivel nincs gondom,mert mondható,hogy ő normális időben,normálisan eszik,pedig csak 2 és fél éves.S sajnos akad,hogy látja a Danitól,hogy visszaadogatja a kaját,s már ő is akar próbálkozni....-de ez ritka eset.

248. Változtatás (válaszként erre: 245. - 3ed4c04bf4)
2009. szept. 30. 09:38

A kisebb lányom nagyon sovány..... mennyiséggel van gond, ő is egy csomószor eltolja a tányért, hogy "nem vagyok éhes"....ilyenkor mondom neki, hogy ok, mehetsz játszani, ha később megéhezel, ezt fogod megenni, ok? Ebbe beleegyezik....kb. fél óra múlva jön, hogy ő éhes....és megeszi, amit otthagyott....

Tudja, hogy a tesója miatt nálunk szigorúbb szabályok vannak, és ezt egyre inkább elfogadja. Ő is csak heti egyszer kap pl. édességet, "dugiban" sem kapja meg....

2009. szept. 30. 09:33

Napi egyszer van széklete....bár előfordul a kétszeri is...ettől többször nem hiszem, hogy kellene.

Van egy új trükköm is...:D

"elfelejtek" kenyeret venni minden 2.-3. napon, így a tegnapi kenyérből sokkal kevesebb fogy, és úgy is jól tud lakni...van amikor nem is kér a főzelékhez kenyeret, sőt ha pl. vajjal, felvágottal adom neki, így több zöldséget eszik hozzá...

246. 021a029148 (válaszként erre: 245. - 3ed4c04bf4)
2009. szept. 30. 08:21
Szerintem jó úton jártok, és csak idő kérdése, hogy megszokja, elfogadja azt, amit kap. Addig kell ezt megoldani, amíg még nincs meg az a lehetősége, hogy magának vegye meg a kaját.
2009. szept. 29. 18:16

Sajnos erre már én is gondoltam,de talán mentségemre felhozható,hogy ez oda vezethető vissza,hogy egészen pici korában diétáztatnom kellett,2 éven át,egyéves korától,akkor amikor a pici az ízekkel ismerkedik.Pontosan allergiás volt:a liszt,szója,z.borsó,mandula,tej,tojásra.

Ezzel elmondtam mindent.Csak azt ehette,amit én készítettem neki,s el kell mondanom mivel az alap dolgok hiányoztak belőle,nem finomak.Ovira elnőtte,megerősödött az immunrenszere.Most harcot vívunk vele,mert ami nem húsból van,azt nem szereti,s amiben zöldség vagy gyümölcs van kiborul.Na most,mivel négyen vagyunk,mi 3-an nem alkalmazkodhatunk mindig hozzás,és nem lehet hosszú távon azt a max.8 féle kaját ennünk.Úgyhogy most be van vezetve,azt eszi amit mi,ha néha rí,akkor rí,de nincs rosszul tőle,inkább csak megjátsza.Most már pl.már annyira nem dünnyög hogy már megint mi a kaja,de azért a nézéséből látom rajta.Így sem jó!

Megjegyzem a kislányom majdnem megeszik mindent kevés kivétellel.

244. 021a029148 (válaszként erre: 243. - 3ed4c04bf4)
2009. szept. 29. 09:26
Erre csak azt tudom mondani, ha éhes az ember, akkor megeszi azt, amit kap. Ha válogathat, akkor természetes hogy fog is, hiszen úgyis megkapja, amit szeretne. Nem lehet, hogy Ti kényeztettétek el ennyire?
2009. szept. 29. 09:16

Sziasztok!

Nálunk épp fordított a helyzet.

Az én fiamra nem ragad semmi!

Mondjuk,torna tagozatra jár.

De a finnyássága nekünk eléggé zavaró.

Könyvet lehetne írni mit nem akar megenni.

Ez sem jó!Erőltessük neki a kaját?Mert a sporthoz is kell energia!.....

Egyrész nem lehet mindig az az 5 féle kaja amit ő akar,mert rajta kívül vagyunk itthon még 3-man,plussz a suliban sem kérdezik meg mit főzzenek!!!!!!!

Ez is a gondom,hogy ha itthon ennyire válogat,ottbent meg visszahordogatja ami a fogára való????????

Nem jó ez így.

242. ében11 (válaszként erre: 241. - OlíviaAnna)
2009. szept. 28. 09:22

az enyém is ovis és most már csak napi egy kaki van...szerintem is normális -én se megyek 3-4 szer!

a 3 tojás nagyon sok, az a heti adagja!

inkább adj neki 1 tojást 1 zsemlét és valami zöldséget gyümölcsöt mellé.rostosnak a friss zöldségek gyümölcsök jók,vagy frissen facsart levek.

241. OlíviaAnna (válaszként erre: 237. - 49ca420470)
2009. szept. 28. 09:12
Nem értek egyet azzal, hogy "Napi 2 x kéne kakcsiznia minimum". Nem vagyok orvos, de a napi egy, szerintem a normális.
240. OlíviaAnna (válaszként erre: 235. - Változtatás)
2009. szept. 28. 09:03
Szia! Nagyon drukkolok, hogy sikerüljön a kislányodnak a fogyás. Biztos, hogy a kitartó következetességnek meg lesz az eredménye. Egy fiatalon elhízott ismerősöm hatékonyan kezelte Dr. Pados Gyula, esetleg megpróbálhatnátok őt felkeresni, valószínűleg máshogy állna a dologhoz, mint a dietetikus hölgy. A Szent Imre kórházban tudod elérni. Még az jutott az eszembe, hogy nekem sokszor segít a fogyókúráim során egy-egy kitűzött cél. Pl. hogy szeretnék egy bizonyos alkalomra belefogyni valamibe. Szerintem jó dolog, ha konkrét célokat tűztök ki, konkrét határidőkkel. Megígérheted a kislányodnak, hogy kap egy új ruhát, felsőt, farmert, stb. ha szigorúan együttműködik, így még nagyobb lesz a sikerélménye. Az biztos, hogy "hosszú hadviselésre" kell berendezkednetek, de az apró eredmények szép lassan összeadódnak és eléritek a kitűzött célt. Kitartást és vasakaratot kívánok nektek, majd tegyetek fel "before-after" fotót!
239. 021a029148 (válaszként erre: 238. - 49ca420470)
2009. szept. 28. 08:27

Szerintem ez nem igaz! Nem csecsemő már, hogy ennyiszer menjen wc-re. És nem sok a 3 lágytojás vacsorára?

Inkább rostosat adjál neki, sok zöldség, gyümölcs és sok folyadék. Az mozgatja át igazán a beleket.

2009. szept. 26. 14:34

Az volna a normális ha napi 2x 3x lenne széklet!

De nem tudom hogy kéne ezt elérni,az biztos hogy a mozgás önmagában kevés.

Most csupa olyan kaját adok neki ami lazítja a székletet.Kéne valami természetes alapú enyhe hashajtó,de nem ismerek ilyet.

237. 49ca420470 (válaszként erre: 235. - Változtatás)
2009. szept. 26. 14:32

Én tudod mire jöttem rá?

Hogy nagyon lassú az emésztése.Napi 2 x kéne kakcsiznia minimum,ehelyett csak 1x van neki vagy egyszer sem.Az egész anyagcseréje le van lassulva.És az enyém sokat mozog,kevset eszik és még sem fogy egy grammot sem.Én most azt csinálom hogy minden suli után megy a játszótérre 4-től,egyenesen az iskolából és 6 fél 7 kor érte megyek.Addig ott elvan,nem eszik,eszébe sem jut.Vacsira meg kap 3 lágytojást fél zsemlével vagy parakfőzeléket fél zsemlével vagy hasonlót.És az enyém jár akrobatikus rokira is heti 2x + 1x úszni is+ mikor még hétvégén is viszem úszni.Szerintem viszonylag sokat mozog,még sem indul be a fogyás és ennek az anyagcserében keresendő az oka.Én csináltattam neki cukorra is vizsgálatot,az is negatív.

2009. szept. 26. 11:21
Már elég sok dolog természetessé vált, így most a mozgást próbáljuk méginkább előtérbe helyezni.
2009. szept. 26. 11:20

Sziasztok!


Igértem, hogy beszámolok az endokrinológiával kapcsolatban.... hát nem volt semmi érdekes. Azt állapították meg, hogy kalóriában gazdag a táplálkozása.:S Ezt így minden előzetes beszélgetés nélkül. Elküldtek minket dietetikushoz, aki fél órán keresztül nyomta, hogy étkezzen a gyerek... mondtam neki, hogy pont így csináljuk hónapok óta, és semmi változás...először láttam a hitetlenséget a szemében, majd mintha meg sem hallotta volna, folytatta, hogy ha betartjuk, amit mondott, tuti megindul a fogyás.

234. ében11 (válaszként erre: 233. - 49ca420470)
2009. aug. 31. 19:39
mi ezt úgy oldjuk meg hogy mindenhová gyalog járunk-inkább cipekedek a boltból-de legalább sétálunk a gyerekkel.igaz ez időigényesebb, főleg munka mellett!
233. 49ca420470 (válaszként erre: 230. - Magdi8)
2009. aug. 30. 22:54
igazad van kevés nagyon kevés a mozgás itt a városban.ha azt akarom hogy rendesen mozogjon minden nap,akkor iszonyatos sok pénz lenne.amikor mi gyerekek voltunk én egész nap a játszótéren voltam anyu nyugodt lehetett hogy nem megyek el onnan nem rabolnak el stb,a ház előtt volt a játszótér,egész nap jáétszoittunk eszünkbe sem jutott enni.
232. 49ca420470 (válaszként erre: 230. - Magdi8)
2009. aug. 30. 22:51
vajaskenyérmánia van az ovikban.
231. 021a029148 (válaszként erre: 230. - Magdi8)
2009. aug. 6. 10:47

Tenap volt a 3. része. Összesen 6 részes, ha jól tudom.

A tegnapi is nagyon tanulságos rész volt, és ott is az egyik gyerek normális alkat volt, a kislány meg 8 évesen 50 kg!!! A szülők is átlagos testalkatúak voltak, az anya vékony, sportos. De a gyerek annyira makacs és lusta volt, és rengeteget evett, és a szülők nem is vették észre, hogy napi 3-4000 kalóriát összeeszeget ebből-abból.

Még a testvére is elmondta, hogy a kislány szinte ki sem mozdul a házból, annyira lusta. Persze szegény, nem ő tehet erről, hagyták a szülők, hogy így szokja meg.


Na, csak röviden írtam, mert még bennem él az emlék. Nézzétek meg!

230. Magdi8 (válaszként erre: 229. - 021a029148)
2009. aug. 5. 20:07
Valóban sokkal kevesebbet mozognak a gyerekek most, mint a mi időnkben. Mi is szinte az utcán nőttünk fel. Egy kisvárosban lakunk Budapesttől 30 km-re, abban az időben az utcán jó ha naponta elment 1-2 autó. Most meg nincs olyan perc, hogy ne menne el legalább egy. A közbiztonságról nem is beszélve. Régebben nyitva lehetett hagyni a kaput, ajtót, ma meg már az ember zárt ajtók mellett sincs biztonságban. Szóval a gyerekeket nem is lehet az utcára kiengedni. Attól függetlenül a lányom az óvodában kezdett el hízni, ami az iskolában csak fokozódott. Nem ismerte a chipset, sült krumplit, hamburgert, gumicukrot, kólát, nyalókát, stb. Sajnos az óvodában, iskolában mindennapos volt, hogy a szülők vittek minden gyereknek édességet. Ha jól emlékszem, a topikindító is írta, hogy az egyik gyereke duci, a másik meg nagyon sovány. Nyilván ugyanazt adja mind a két gyereknek enni, mégis mekkora különbség van közöttük. Gondolom ez alkati kérdés. Köszi, hogy írtad, a Spektrumon, meg fogom nézni a kövér gyerekekről szóló sorozatot, mivel mi is érintettek vagyunk.
229. 021a029148 (válaszként erre: 228. - Magdi8)
2009. aug. 5. 09:10

Nem vagyok meggyőződve, hogy ez az egyedüli bűnös. Amikor mi voltunk gyerekek, akkor is ilyeneket adtak a suliban, sőt, még ennél "rosszabbakat" is (pl. zsíros kenyér), nem volt annyira divatos a zöldség és a gyümölcs, mint most. Viszont nem volt számítógép, internet, a TV-ben is alig-alig volt nézhető dolog, így szinte egész nap a játszón voltunk, vagy a bunkerben, egyszóval kint a szabadban és rohangáltunk. Akkor is volt köztünk ducibb és erősebb alkatú gyerek, de olyan nem iagzán, aki egy utcahossz rohanástól kidőlt volna. Iskolaidőben hetente 3-szor edzésre jártunk, amitől akkor igen menőnek számítottunk, és ez büszkeség volt. De ettől függetlenül divat is volt sportolni!

Tehát véleményem szerint elsősorban a mozgás ami számít, vagyis többet égessen el az ember, mint amit bevisz. Ha valaki erős alkat, az még nem biztos, hogy kövér, itt főként az elhízottakról kell beszélni.


Én ebben látom az egyik nagy különbséget, a másik pedig a sok "műkaja", a tartósítószerekkel teletömött ételek, amit 10 perc alatt összedob az ember.


Küéönben mindenkinek ajánlom: a Spektrum műsorán újraindul a Dagi gyereke c. sorozat, sztem nagyon jó és tanulságos. (És szinte mindegyiknél az derül ki, hogy a szülő már kicsi kortól elhibázta ezt az étkezés és mozgás dolgot. Érdemes megnézni!)

1 2 3 4 5 6 7 8 9

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2023, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook