Segítsetek, a volt férjem nője zaklat, fenyeget, és a kislányom is veszélyben van.... (beszélgetés)
igen, közben újra átolvastam.. olyan elképesztő a történet... ha viszont a gyerek nem akar találkozni az új nővel, akkor viszont jogi lépést kell tenni..
nem lehet kényszeríteni a kislányt hogy odamenjen ha nem akarja...
magadhoz édesgeted"
Egyedül nevelte ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ
Sajnálom kedves Fórumindító hogy ilyeneken kell átmenned kitartás!!!!Főleg hogy alig volt pár hónapos a lányod mikor kezdődött:-SS
Sajnos ezzel nem tudsz mit kezdeni. Ha életveszélyesen megfenyeget, még akkor sem, max. ha hangfelvétel van róla. De akkor sem fenyegetésért fognak esetleg vádat emelni. Tudod, amíg vér nem folyik.
Mint anya, szerintem a lehető legjobb az, ha most mindennél jobban foglalkozol a gyermekkel, sokat törödsz vele, magyarán magadhoz édesgeted a lehető legtöbb szálon. A lelki köteléket nem fogja tudni tönkre tenni senki, csak te magad!
Huh, ez kemény dió. Sajnos nem tudok neked segíteni, szerencsére nem vagyok (nem is voltam és remélem, nem is leszek) ilyen helyzetben.
Szerintem mindenképp kérdezz meg egy hozzáértőt, a nevelési tanácsadóban biztos tudnak segíteni.
Nem derül ki az írásodból, hogy milyen alapon perelt be a férjed.
Egyébként az egyik barátnőm is így járt, ő kérte az egyedi felügyeleti jogot, de az nagy tortúra, ami mindenkit megvisel
Sziasztok!
Hogy kerek legyen a történet: 1993-ban ismerkedtünk meg, 1996.-ban házasodtunk össze, 2002.májusában született meg a kislányunk, augusztusra pedig becsajozott a munkahelyén. Válás, tortúrák, satöbbi, de fenn tartottunk egy viszonylagos normális beszélő viszonyt a kislány miatt. Persze el nem vitte soha, mert mit kezdjen vele... ezért csak nálunk látogatta 2 havonta 1x, havonta 1x , pár órára... egy film erejéig... ahogyan sikerült... A lányom 8 éves már, még nem vitte el, és nem is megy el vele... Tavaly elkezdte a láthatásokra hurcolni magával a nőjét, mondván, átutazóban vannak, hova tegye... hát benyeltem, a kislány legalább a szemem előtt volt. Májusban voltak itt együtt utoljára, és aznap este lányom rákérdezett, hogy ki ez a nő az apja mellett... Mondtam, ők együtt élnek. kérdezte: Mint a testvérek? mondtam nem, mint férj és feleség. Kérdi: Miatta ment el az apám? Mondtam: ez nem ilyen egyszerű, ebben mindenki hibázott. Azt mondja erre a 7 éves: tudom, mert aki nem akar, az nem megy el. És hogy többet nem akar a csajjal talizni... hát ezt én így tolmácsoltam, és annyit kértem, hogy egy kis időt hagyjanak a kislánynak, amíg feldolgozza a dolgokat, és megbékél... hát... voltam minden, csak szépasszony nem...
Októberben a volt férjem beperelt, egy hét múlva jött, de nem szólt róla. meg arról sem, hogy terhes a csaj...
ezt decemberben tudtam meg az idézésből... no ez már mindegy, mert addigra már meg is volt a gyerek...
Kb 1 hete felrakott a csaj az egyik közösségi oldalra az albumába egy képet, amit két éve készítettek nálunk húsvétkor, a kislányom van rajta meg ő. Kértem, hogy mivel nem kért rá engedélyt, hogy a gyereket kitegye, legyen szíves levenni, mert ehhez nem volt joga... szépen kértem...
nekem támadott, elmondott mindennek, meg a volt férjem által mesélt hazugságokat vagdossa a fejemhez, mint múlt... most leállt, mert írtam neki, ha nem hagy békén, feljelentem...
Mit tegyek?!
A kislányom fejét teletömni nem engedem, és az apja is azt mondta, ha a keze közé kapja, megkeserülöm... 8 évesnek még nincs joga...
ezeket meg nem tudom bizonyítani... ti mit tennétek? van valaki hasonló helyzetben?
köszönöm a válaszokat előre is...
További ajánlott fórumok:
- Melyik nevet adjam a kislányomnak? Nina vagy Ivana?
- 4 éves múlt a kislányom, s ott akar aludni ebéd után az oviban
- Segítség - Kövér a kislányom!
- 5 éves kislányommal mostantól kettesben karácsonyozunk, mert meghalt a férjem. Hogyan lehet számára az ünnep boldog és meghitt így is?
- A férjem munkahelye kapott egy 170.000 Ft-os letiltást, a férjemet kirúgással fenyegetik, segítenétek?
- Mit tegyek, ha a férjem veszélybe sodorja a családot?