Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Segítség! Hisztizik a gyerek, mit csináljak? fórum

Segítség! Hisztizik a gyerek, mit csináljak? (beszélgetős fórum)


1 2 3 4 5
125. layuda (válaszként erre: 123. - 9cb35398ff)
2011. ápr. 19. 21:24
Ó,a beszélgetésben nincs hiány,minden egyes nap amennyit csak tudunk beszélgetünk,és mikor normálisan viselkedik,akkor lehet is vele,meg is érti,belátja,meg is ígéri mindig,hogy ő már nem fog többet hisztizni,elhagyja teljesen,mert ő már nagyfiú,és hogy néz az ki,hogy még mindig hisztizik,ezt ő saját maga megfogalmazza,de csak addig tart,amíg valamiért el nem kezd hisztizni.Ott,mint akit elvágtak,nem emlékszik semmire,amiről beszéltünk,és nem akar érteni.Olyankor nem érdekli a büntetés,a kompromisszum.És nem azzal van baj,hogy nem azt veheti fel,amit akar,mert ebben nincs vita,hanem egyáltalán az,hogy neki most öltözni kell.Próbáltunk már ebben is kompromisszumot kötni,ő azt mondta,jó,felöltözik,de először reggelizni szeretne,erre én gondoltam,azért ennyire nem kellene kiélezni a dolgot,az miért ne férhetne bele,hogy engedek én is,rendben,reggelizzen meg,de utána egy szó nélkül öltözés.Szépen meg is egyeztünk,vita nélül,elment,megreggelizett,majd nekiállt játszani.Felhívtam a figyelmét arra,mit is ígért,mi volt az egyezség,erre jön a hiszti,hogy de ő nem akar öltözni.Ennyit a kompromisszumról.
124. layuda (válaszként erre: 122. - Anyucika3)
2011. ápr. 19. 21:07
Mindig betartjuk,amit kilátásba helyezünk büntit,nem sajnáljuk meg,főleg,mert akkor dühében mégjobban rákezd,annál inkább hisztizik.Amikor az első ellenkezésnél elmondjuk,hogy mi lesz ennek a következménye,akkor csak nevet,nem veszi komolyan,nem hiszi el,hogy tényleg büntetés lesz a vége.Mikor meg rájön,hogy tévedett,akkor annál dühösebb lesz,mégsem tanul belőle és azt sem értem,miért nem veszi komolyan,mert mindig tartjuk magunkat hozzá.Viszont mikor a nap nagy részében teljesen higgadt,normális,akkor ő is másképp beszél,belátja,hogy kellene viselkednie,de az a baj,hogy mikor rájön a bolondóra,akkor olyan bután tud viselkedni,akkor nem lehet vele értelmesen beszélni.
123. 9cb35398ff (válaszként erre: 121. - Layuda)
2011. ápr. 19. 12:42

szia

hát ez kemény dió:(


Én először is leülnék Vele beszélgetni, többször...minden este. megbeszélném Vele mi történt aznap, mesélnék neki, aztán elmondanám Neki, hogy nagyon szomorú vagyok mert Ő kiabál, és bánt engem. Kompromisszumot kell Vele kötni, ezt többször is el kell majd mondani neki : megbeszéltük ha felöltözöl én mesélek Neked, vagy kapsz egy ajándék matricát.

Valamivel biztos lehet ösztönözni.


Én azt vettem észre, ha mindig másképp reagálok az ilyen viselkedésre - pl. egyik nap higgadt vagyok, és rá sem bagózok a másik nap meg rákiabálok - annál jobban csinálja!

Viszont: marha nehéz mindig következetesen büntetni...én ilyenkor igyekszem erélyesen rászólni, és nem tartok hegyi beszédet, nem könyörgök. Ha nem fogad szót akkor sem hagyom, hogy azt csinálja amit akar.

Az én lányom is szereti csapkodni az ajtót, és a Maga 3 évével még ehhez mond is "szépeket".

Ne hagyd hogy Ő irányítson, apró dolgokban lehet engedni, pl. melyik pólót vegye fel.

122. anyucika3 (válaszként erre: 121. - Layuda)
2011. ápr. 19. 09:57

Jézusom!Hát én nagyon ellene vagyok annak,hogy egy gyereket pofonokkal neveljünk,de ez esetben már jó párat kapott volna tőlem az tuti.Nekem más ötletem nincs,mint a bünti,következményei legyenek mindig a viselkedésnek,és ha úgy lenyugszik ha beküldöd a szobájába akkor az.Amikor kezdi bemehet,és kijöhet ha abbahagyta.Ha egy na 100x,akkor annyiszor.Amit leírsz azt borzalmas lehet elviselni.Nem is értem,egy 5 éves hogyan mer egyáltalán vissza beszélni bárkinek,vagy csúnyán beszélni.

Nem lehet,hogy nem tartjátok be az általatok kiszabott büntiket mert megsajnáljátok?Mondjuk ha olyat csinál és azt mondod 2 nap nincs játszó,akkor nincs semmiképpen.Vagy elmehetett volna veled valahova,és csúnyán viselkedett,akkor nem mehet.Vagy egyszerűen én ha hiszti van vagy nem fogadnak szót,beküldöm a szobájába,és mondjuk nem jöhet ki ebédig,nincs mese nézés..stb.Meg leültetem a kis sámlijára,és gondolkodjon szabad e így viselkedni.De ez nagyon durva amiket leírsz.

Kitartás,türelem,és határozottság.Csak jobb lesz majd.Oviba is gond van vele?

121. layuda
2011. ápr. 18. 22:27
Sziasztok! Az én fiam 5 éves,nagyon akaratos,bár a korábbiakhoz képest kevesebbet,de még a mai napig hisztizik.Vannak állandó vitatémák,amik minden egyes nap visszatérnek és egyszerűen nem hajlandó leszokni erről.Minden reggel azért hisztizik,mert nem akar felöltözni,fogat mosni.Eddig megevett mindent,pár hónapja viszont mindenre ráfogja,hogy nem szereti,még arra a kevésre,amit kiszedek neki,arra is azt mondja,hogy az sok és vagy nem eszi meg vagy nagy nehézségek árán.Este nem akar időben elmenni fürödni,lefeküdni.Ezek az állandó hiszti témák.Aztán ezen felül akad még olyan,hogy valamire azt mondjuk,hogy azt nem lehet,ne csinálja,úgy tesz,mintha nem is hallaná,annál inkább folytatja.Pedig ő már nem annyira kicsi,okos,el lehet vele beszélgetni mindenről,próbáljuk észérvekkel meggyőzni,elmagyarázni,nyugodtan megbeszélni,de ha valamit a fejébe vesz,akkor nem érdekli,és a mi higgadtságunk ellenére is rögtön elkezd olyan hangon ordítani,hogy ha azt valaki hallja,azt hiszi,hogy kínozzuk.Nem hajlik rá,hogy megbeszéljük,megegyezzünk,csak ész nélkül ordít.Olykor agresszívebben reagál,próbálna ütni felénk,rúgni vagy köpködni.Illetve nem megengedhető dolgokat és hangnemben kiabál nekünk.Ha azt mondjuk neki,hogy nem kap meg valamit,amit szeretne vagy bármi más jellegű megvonásban lesz része,ha nem hagyja abba,akkor visszabeszél,hogy akkor majd ő nem enged meg nekünk ezt-azt vagy ő büntet meg minket és akkor se fogad szót,sőt annál inkább kijön belőle a hiszti.Abból sem tanul,ha ezek után betartjuk az ígéretünket,méginkább megharagszik,feldühödik,agresszívebb lesz,de akkor se hagyja abba és legközelebb se hiszi el,hogy be lesz tartva a büntetés.Amikor kilátásba helyezzük,akkor csak nevet rajta és rendetlenkedik tovább,nem tanul belőle.Ha hangosabban,mérgesebben szólunk rá,akkor is csak jobban ordít.Szépen,halkan nem hatásos,mert rá se bagózik,túlordítja.Ha beküldjük a szobájába,akkor bevágja az ajtót,dühöng és igaz,hogy pár perc múlva lehiggadva jön elő,de ez csak pillanatnyi megoldás,állandóan ismétlődnek a dolgok és nem hajlandó változni.Ha lehiggadt pillanatában megbeszéljük vele,hogy hisztivel semmit nem ér el,csak büntetést kap,ami neki sem jó,miért nem fogad szót,akkor ő is többmindent megkapna,nem kellene büntetni,meg ilyen nagyfiú már nem hisztizik,milyen csúnya látvány egy hisztis gyerek,mutattuk is már neki,ha más gyereket láttunk hisztizni,nézze meg,milyen csúnya viselkedés,na ilyenkor,ilyen beszélgetéseknél ő is belátja,ő is egyetért,mikor rájön a hiszti,akkor meg elfelejti.Egyszerűen már nem tudom,mit kellene kezdeni vele,hogy hatni lehessen rá,úgy tűnik,mintha semmi nem használna.
2011. febr. 7. 11:15
nos külön alszika lányom,bár nem külön szobába!de ez már szörnyű,minden este 11 körül alszik el és ordít mindég.torka szakadtából,és meg vallom elegem van már!!!!!!!!!!!!!!!már előkerült vessző is de csak kineveti.nem tudom mit csináljak???ötlet???
119. d0b7178f40 (válaszként erre: 117. - Ebba518fdb)
2011. febr. 2. 21:08

én már ez ellen nem küzdök egy fél percet sem. Ha nem akar aludni úgy sem fog. Énekel tapsol. vagy halkan de valamit csinál.

így nincsen értelem, aztán meg magamat idegesítem csak fel. ha fáradt akkor magától szota mondani, hogy anya alszok egy kicsit. És eldől mint a krumplis zsák. Tegnap este is családi dvd-zés volt. Egy darabig bohóckodtunk, aztán amikor kijöttem amileket nézni, apa szólt, hogy a gyerek elaludt. elfáradt. Mert 2-en támadtu 2 oldalról.


Hát ennyi.

118. d0b7178f40 (válaszként erre: 116. - Ebba518fdb)
2011. febr. 2. 20:48

nem értettelek félre. Nincsen gond.

néha viszont meg kell mondanom a gyerkőcnek is meg apának is, hogy merre hány lépés, mert néha úgy érzem, hogy megszakadok erőn felül csinálom miközben Ők csak vakargatják a popójukat.


no mindegy. Most mondja egy barátunk, hogy lehet, hogy azért volt tegnap ez, mert fogyó hold vége volt. Mondtam neki, remélem, hogy ezzel jó időre a gyerkőcöm is kifogyott a diliből.szép álmokat jó éjt!! :)

117. ebba518fdb (válaszként erre: 114. - D0b7178f40)
2011. febr. 2. 18:13

de édes.. :) biztos, hogy megviselik a változások, neked is nehéz, mind a ketten türelmetlenebbek vagytok.. ne csodálkozz a flúgos futamon..


nekem ma a kisebbem bojkottálta a délutáni alvást.. egyszerűen nem akart elaludni.. :) mászkált a szobában, ha bementem, hogy visszafektessem elkezdett provokálni.. voltak pillanatok, amikor nehezen viseltem, de a vége az lett, hogy odafeküdtem mellé és addig simiztem, míg megnyugodott és nagy nehezen elaludt.. :))

116. ebba518fdb (válaszként erre: 113. - D0b7178f40)
2011. febr. 2. 18:07
nem rosszból mondtam ám a dirigálást, csak pl nálunk akkor dacoskodnak igazából, ha dandártábornoknak hiszem magam.. :))) örülök, hogy jó napotok volt.. :)) nagy pocakkal nehéz nagyon, kitartás.. :))
115. d0b7178f40 (válaszként erre: 111. - Ebba518fdb)
2011. febr. 2. 17:58
azt én is aláírom, hogy csak azt hall meg amit akar. a "nem " az valahogy a füle szélén megáll és nem megy be.... :)
114. d0b7178f40 (válaszként erre: 107. - Anyucika3)
2011. febr. 2. 17:56

ma 1* szóltam rá össze- vissza eddig- Se többet. mindent megért és szótogad.


tegnap flúgos futam volt. vagy mi.biztosan én is türelmetlenebb vagyok. ezt aláírom. a tesós témát többször beszélgettük vel Ő is elmondta mikre tanítja meg, milyen játékokat ad neki oda..... stab.

csak szerintem foglalkozás szempontjából rossz neki, hogy nem tudom úgy emelgetni és hancúrozni vele mint ahogy szoktam. Sajnosn em bírom. És ezt nem kényeskedésből írom. De sokszor séta közben is meg kell állni amikor jövünk- megyünk az oviba mert keményedik a hasam és nem jó.


egyébként amíg nem került fel az oviba nem volt ilyen akarnnok. Voltak kirohanásai, hogy neki mi kell, de szépszóval megállítottuk a lavinát.

bővül a világ, és nem marad az a kisfiú aki a bölcsiben.

De talán az Ő hibáiból tanulunk és a második már nem ilyen.

113. d0b7178f40 (válaszként erre: 108. - Ebba518fdb)
2011. febr. 2. 17:48

nem nem szoktam dirigálni, sőt hagyom, hogy mit is szeretne kifejezni. megállok abbahagyom amit csinálok és ráfigyelek. ez a papucs téma olyan, hogy odajön valamit pl.: kérni, hogy szeretne enni v inni valamit és papucs nélkül. Szoktam neki mondani, hogy amíg elkészítem vagy előveszem menjen a papucáért. De amikor már csak áll és néz mintha kínaiul beszélnék az roppant módon idegesít. Ugrállni most sajnos nem tudok, sokszor örülök neki, ha a tempóját tudom tartani amikor oviba jövünk megyünk, mert sokat keményedikk a hasam. ÉS elég ha gyorsabban megyek vagy többet. Akkor estére hulla vagyok.

De szerintem tegnap áéppen egy rossz szériát kaptam el. Ma annyira jól elvagyunk, az előbb építettük meg a vasútját és bontotta először le a sátrát, eszi a zsemlémet, és dícségeti.... szóval biztos csak roszz volt a tegnap mind a kettőnknek. Mert valóban én is türelmetlenebb vagyok mióta növöget a hasam. Ma 1* kellett rászólnom, hogy ne kösse kia a cipőjét. Mert önnálóan kakarta bekötni. Először hagytam neki, hogy próbállja, és ne vagyem el a kedvét, aztán amikor nem ment bekötöttem, és mondta, hogy Ő bolondosan akarja. DE az csak gubancolás volt. És amikor újra megkötöttem akkor ki akarta oldani. Akkor már rászóltam, hogy nem tudok 2 percenkét hajolgatni.megértette és nem vitázott.

Szóval nem tudom mire ez a sok flúgos futam és kirohanás.

2011. febr. 2. 11:33

Nekem a csúnya beszédre azt mondták, hogy ne is figyeljünk oda rá. Egyszer elmondtuk neki, hogy ez csúnya ilyen nem szoktunk mondani. Még egy darabig mondogatta, de látta, hogy nem figyelünk rá, abba is hagyta.

Én is kérem először, de sajnos mostanában ritkán használ. Nálunk amikor már kezd elszakadni a cérna, vagy mondjuk máshol vagyunk, és nem lehet büntibe küldeni, vagy nincs rá idő, akkor az 1,2, 3 van.

Soha nem jutunk el a háromig. Ez úgy jött, hogy kb. egy éve kezdett el dacoskodni (sajnos), akkor is számoltunk és három után ráütöttem az akkor még pelusos fenekére (tehát nem fajt neki). Ez előfordult talán összesen 8-10 alkalommal. Azóta sem kell ráaütni.

Tegnap pl. társaságban voltunk és hát nem akart hazajönni, öltözni, mert produkálta magát. Apa már 3x szólt neki, kérte, "gyere vegyük a kabátot, mert indulni kell", semmi, na akkor kicsit keményebb hangon elkezdte, hogy 1...2 és már dugta is a kezét a kabátba:)

Bocs kicsit hosszú voltam.

111. ebba518fdb (válaszként erre: 110. - Anyucika3)
2011. febr. 1. 22:26
:)))))) de édes.. :))) ugye, ugye, hogy figyelnek?? nem is gondolná az ember.. :) én azon röhögök jókat, hogy az alkalmanként tök süket fiaim, képesek a falon keresztül is meghallani, a legcsöndesebb sutyorgásunkat, ha arról van szó.. :)))) vigyázni kell velük nagyon, nagy kópék.. :)))))
110. anyucika3 (válaszként erre: 108. - Ebba518fdb)
2011. febr. 1. 22:11

Igen,azt nem írtam,hogy én is kérem Őket, először,és nem utasítom.Csak akkor,ha nem fogadnak szót.És mindig így is mondom,így használjuk egymás közt itthon is mindannyian.Ha akarok valamit,akkor kérlek,légyszíves..stb.Ha megtesz valamit köszönöm.Így Ők is ezt tanulják meg,ez lesz természetes.A gyerek a szülő tükörképe.Olyan a viselkedése,amilyen a családé,(nem a hisztikre gondolok)ahogy a családtagok anya-apa viszonyulnak egymáshoz,amit tőlük látnak.Ezért írtam,hogy első sorban jó példa mutatással lehet a gyereket nevelni tanítani.Ebből tanul legtöbbet.Mert hiába mondom neki pl,hogy legyen kedves az oviban a Julcsival,ha én meg úgy viselkedek az apjával mit egy sárkány,vagy fordítva.Hiába mondom,hogy legyen udvarias,ha én nem vagyok az másokkal...stb.

Persze ettől még a közösségben ragad rá rossz,de azt meg lehet neki magyarázni,hogy nem az a helyes viselkedési forma,ezek csak átmenetiek.


Basszusról jut eszembe....

Nagyfiam zenesulit végzett.Egyszer magyarázza a mamának,hogy az egyik hangszerén hol a basszus.Kislányom(a nagyobb) olyan 2 éves lehetett,és meghallotta.Futott hozzám árulkodni,hogy a tesó milyen csúnyát mondott:-)))

109. ebba518fdb (válaszként erre: 107. - Anyucika3)
2011. febr. 1. 21:51
teljesen egyetértek.. :)))
108. ebba518fdb (válaszként erre: 104. - D0b7178f40)
2011. febr. 1. 21:49

nem lehet, hogy túl sokat "dirigálsz"?? :)) mert ha én itthon utasításokat osztogatok, akkor tuti süket fülekre találok.. :) lehet, úgy jobban működne, hogy "felvennéd a papucsodat, nehogy megfázz??" vagy segítsek megkeresni a papucsot? én szoktam öltözködő versenyt is hirdetni, főleg ha nagyon kell sietnünk.. :)) így hamarabb elkészülnek.. :))) vagy pl tegnap a kisebbemet kértem meg, hogy menjen el pisilni, mire a válasz: "nem akarok pisilni menni.." mondtam, hogy oké, akkor menjünk úgy mint a nyuszik.. :))) na erre rögtön ráharaptak, még a nagy fiam is jött, pedig őt nem is hívtam.. :))) azóta ugrálva mennek pisilni, miközben mondják, hogy "nyuszi hopp, nyuszi hopp..." :)))

a káromkodás nem tudom nálatok miben merül ki, de a nagyom is bepróbálkozott ezzel, pont 3 éves korában.. ő a hülyéig jutott el, meg egyszer egy elég szaftos is elhagyta a száját.. valahol hallotta és kipróbálta milyen.. mondtam neki, hogy ez nagyon csúnyát jelent és én sem használom, de ha mindenképpen úgy érzi, hogy "káromkodnia kell", akkor maradjon a "dilinél, meg a basszusnál.." egy darabig mondogatta (bár nem nekem), de csak ezeket, aztán szépen le is szokott róluk.. :)

107. anyucika3 (válaszként erre: 102. - D0b7178f40)
2011. febr. 1. 21:20

Hihi,hát persze,hogy okos,ezért teszi próbára a türelmeteket:-))

Igaza van a férjednek,én sem mondok el szépen többször semmit,max 2x 3x,de az már a türelmem vége.Aztán nyomatékosítom.

Beküldöm a szobájukba Őket,és ott hisztizhetnek.Nekünk ez nagyon bevált.Ha nincs közönség,nem érdemes hisztizni sem.

Leszokik egy idő után róla.

Nálunk a kicsinél már max 1 percig tart a hiszti,és jön ki,hogy befejezte:-)

Ha nem fogad szót,pl kérek tőle valamit,akkor szépen kézen fogom,és megmutatom mit kértem.

Mondjuk ha már 2x rászóltam,hogy vegyen fel papucsot,és nem teszi,akkor megfogom a kezecskéjét,odairányítom ahol a papucs van,és szólok,hogy azonnal vegye fel.Addig nem érdekel semmi más amit mond,vagy kér,nem csinálhat semmit amit szeretne.De nem érdemes nagyon felhúznod magad szerintem ha dacoskodik,bár tudom,hogy idegesítő tud lenni.Őt talán most a tesó érkezése is megviseli.Beszélgess vele róla ha nyitott rá.Biztosítsd,hogy ettől Ő még ugyan olyan fontos marad a számotokra,sőt viselkedjen példa mutatóan,mert Ő lesz az okos nagy tesója,akitől majd a kicsi tanulhat.Ha hisztizik és nem tudsz rá hatni szép szóval,várd meg amíg lenyugszik,és beszéljétek meg,hogy ez csúnya viselkedés,és neki sem jó.Szerintem csak annyira korlátozd,amennyire muszáj.Ha valamire nemet mondasz,akkor az nem maradjon még ha órákat hisztizik érte akkor is.Ha nem vagy elég következetes,határozatlan vagy,azt rögtön kihasználja,és úgy gondolja csak egy kis hiszti kell,és érvényesül az akarata.Az ajándékok ne az "égből potyogjanak",hogy tudja értékelni.Beszéljétek meg mindig előre ha kap valamit,sokkal izgalmasabb és jobban örül ha várhatja.Pl ha megyünk vásárolni(én legtöbbször a gyerekekkel megyek,mert apa sokat dolgozik)akkor előtte megbeszéljük mit kaphatnak,és mi az amit csak megnézünk.A picinek pl a babák a gyengéi(Ő 2 múlt),és mindenhol meg kell őket nézni.De meg kell értenie,hogy minden alkalommal nem vehetünk 1-et.

Nagyon édesen tud sóhajtozni utánuk,és már tervezi is,hogy mire kaphatja meg.Boltokban sajnos szerintem nem nagyon lehet mit kezdeni a hisztiző gyerekkel,ezért kell otthon nevelni tanítgatni a helyes viselkedési formákra.Vannak gyerekek,akikkel nehezebb,de hidd el a szép szó a türelem,és a jó példa mutatása meghozza az eredményt.A hiszti tulajdon képen természetes reakció,de szerintem lehet korlátozni minimalizálni tudatosan,tanítani,hogyan uralkodjon rajta.És ez a gyereknek is jobb ha nem egy kis pukkancs.

106. d0b7178f40 (válaszként erre: 100. - Anyucika3)
2011. febr. 1. 20:46
az tuti
105. d0b7178f40 (válaszként erre: 99. - Anyucika3)
2011. febr. 1. 20:45
de hogy lehet kezelni az ilyen kirohanásokat?
104. d0b7178f40 (válaszként erre: 96. - Ebba518fdb)
2011. febr. 1. 20:44

ugye ugye???


és még én érzem dinkának a gyerekemet? szinte erőn felül teljesített ma hisztiből. _Tudom most terhesen én is türelmetlenebb vagyok. De én is elfáradtam a sok magyarázásban, és fegyelmezésben. Olyan volt, mintha nem is értené mit mondok. Vedd fel a papucsodat ne zokniban rohangálj. És csak néz és megy tovább. És zt 3*-4*. És amikor odalépek, hogy a kezét megfogom és magamfelé fordítv mondom neki, akkor butánn éz rá. Mintha nem 1 nyelvet beszélnénk. Szájon is vágtam mert dünnyögve káromkodott. tudta, hogy miért hívom vissza. Mert már tartotta a kezét a szájához, hogy nem mondtaam semmit.

De nekem nek áromkodjon egy 3 éves. Főleg úgy, hogy enm is tudjam it jelent, meg ilyen szavunk igazából nincsen, csak 2-t kombinált.

Tud Ő is nagyon aranyos lenni, meg jókat lehet vele játszani. Meg értelmes is. De amikor kifordulva ébred fel az katasztrófa. ha nem tudom mivel lefoglalni akkor vége a dalnak. Csinállja a feszkót. Abban bízok, hogy nem fog enniyre unatkozni, ha a tesóval tud majd játszani. Igaz erre még váárni kell, mert még a pocakban van.ÉS szerintem érzi is, hogy kicsit trónfosztott lett.De próbálom bevonni majd minnél több dologba ami tesós. Ma átnéztünk pár dolgot amik kelleni fognak. Nagyon tetszettek neki a régi játékai. De amikor kész lettem a pakolászással onnéttól már nem volt semmi ami érdekelte volna. . meg mindennek a belseje érdekli. Olyan mint apa volt kicsinek. ELmondás alapján.

103. d0b7178f40 (válaszként erre: 96. - Ebba518fdb)
2011. febr. 1. 20:35
csend van.kidőlt.
102. d0b7178f40 (válaszként erre: 91. - Anyucika3)
2011. febr. 1. 20:28

hogy oldod meg ha még is nyávog, hogy kell? a földhözvágás eddig még 2* fordult elő és itthon. Tehát tudom, hogy nekem szólt. DE a lelkemet kibeszélhetem neki szépen, tesz a fejemre. Apa azt mondja mondjam neki el 2*-3* max. És ha nem érti akkor igen is nyomatékosítsam.

nem tudom mi a helyes megoldás. Nem szeretném, ha a fejemre nőne és később meg nem is hallgatna rám. De verni sem szeretném. Úgy gondolom, hogy 3 évesen talán még elejét lehet venni a dolgoknak.

Tudom beleestünk /tem abba a hibába mint az első gyermeküket nevelő szülők többsége, hogy amit meg tudok engedni anyagilag azt meg lehet kapni. Csak amikor már erőn felüli dolgok kellenek az nem megy. Met nem veszek minden nap játékot. Édességet mérsékelten kap. Én is sütök szinte minden héten. vagy kelt tésztaát amit szeret. De ezek a kirohanások, hogy neki áll feljebb, ez katasztrófa. Azóta ilyen amióta az oviba jár. Akarnok mindenben neki kell lennie az elsőnek és hiába mondom, hogy van amikor nem így alakul. Pl. Ha nem mi megyünk elöl az utcán akkor már az baj neki. Vagy nem Ő nyitja ki az oviajtót, hanem esetleg valaki tartja neki, az nem jó. ÉS sokszor amikor elküldöm büntibe a lépcsőre akkor nem sír, csak hisztizik, és olyan mintha nagyon megbántottam volna. És tényleg nagyonsokszor póróbálok szépen és nyugodtan mondani neki dolgokat. De elszakad a bálázómadzag.

POnt ma a boltban találkoztam egy ismerőssel, amikor hisztizett egy játékért, és már nem tudtam mit mondani a gyerkőcömnek, és mondtam, hogy úgy hisztizel mint 2 lány. És az ismerős felháborodottan jegyezte meg, hogy hogy lehet egy gyereknek ilyet mondani. És mondtam neki, hogy a lelkemet kibeszélhetem, ha hisztivan akkor hiszti van.

LÁttam már rosszabbat is mint amit a migyerekünk művel. De az nem az én gondom. De az én gyerekemet hogyan tereljem vissza jó irányba?

Mi a titok nyitja? Mert hiába mondtam ma is többször, hogy mebeszéljük a nyuszival és fog hozni neked ilyet. És tartotta a kezét, hogy adjak neki "pénzet, hogy a játékot meg tudja venni"

Szóval ezek kezeláésében szorulok tanácsra.

Ha van ötleted írd meg szívesen fogadom. 3 gyerek mellett lehetjócskán tapasztalatod.


Szép estét.


T:)

101. anyucika3 (válaszként erre: 89. - 3687b4709d)
2011. febr. 1. 20:11

Nálunk az elsővel örökös probléma volt egy ideig,hogy ha büntit kapott,nem tartottuk be szigorúan.Aztán olyan 10-12 éves kora körül muszáj volt bekeményíteni,mert nagyon elkanászodott volna.Rájött,hogy igazából bármit tesz,úgysincs szigorú következménye.

Mindig sajnálatból engedtünk a büntetésekből.Ennek persze az lett a következménye,hogy egyre messzebb merészkedett.Na aztán amikor már kezdett szemtelen is lenni,meg visszafeleselni,akkor változtattunk.

Következetesebbek lettünk vele,megtanulta,hogy bármit tesz vállalnia kell a felelősséget érte amit maga után von.Így már meggondolja mit tesz,hogyan viselkedik.

2011. febr. 1. 20:04
A frontok hatással vannak a gyerekekre nagyon.
99. anyucika3 (válaszként erre: 93. - Ebba518fdb)
2011. febr. 1. 20:03

Ugye milyen jól mutatnánk?:-)))

Ma az Auchanba többször összefutottam egy párral,meg egy 5 év körüli hisztiző kislánnyal.

Szegények olyan idegesek voltak,majd megpukkadtak:((Ült a kocsiba,dobálta magát,és ész nélkül ordított sikítozott.Egy óra alatt vagy 10x futottunk össze,végig műsorozott.És ilyen helyen aztán mit lehet vele csinálni?Semmit,magyarázhattak neki,nem is hallotta.Húúú,én agybajt kaptam volna tőle.Sajnáltam szegényeket.

98. ebba518fdb (válaszként erre: 97. - 6b006fc769)
2011. febr. 1. 17:36
várd csak ki a végét.. :))) nálunk most béke honol.. :))))
2011. febr. 1. 16:12
jön a meleg állítólag:) Kisasszonykám elég nyugodt:) még...:D
96. ebba518fdb (válaszként erre: 95. - Ebba518fdb)
2011. febr. 1. 15:59
sőt már a kisebbem is.. :)) amúgy jó fej kis krapekok, de ma valahogy ingerültek..
1 2 3 4 5

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook